AFCON – Mängder med speltips!

Daaaaawaaa Hoteeeeessa, goooooooooooooooooooooooooooooool – Mer AFCON från Sparven!

Etiopiern slog till med turnerningens snabbaste mål igår när Etiopien lyckades kriga till sig 1-1 i HT. Båda lagen hade bud på mer i första när Kamerun var extremt framtunga och bjöd Etiopien på flera fina kontringar. Men i andra halvlek så bestämde sig Kamerun för att visa vilka som bestämmer och Vincent Aboubakar gjorde både 2-1 och 3-1 tidigt i andra. Aboubakar har nu 4 gjorda på 2 matcher, riktigt imponerande.

Eitopien +0.5 HT (2.12)
Under 2 mål (1.98)

Oddsen på Cap Verde droppade hårt efter att jag tog mitt initiala spel på Burkina Faso till 2.30 vilket gjorde att jag även tog Burkina Faso -0.25 till 2.12 också, det skulle visa sig vara lyckosamt. Efter att Hassane Bande bröstat in 1-0 blev det en väldigt svettigt andra halvlek för egen del. I tisdags så lag jag en resultattrippel med följande resultat, Mali 1-0, Gambia 1-0 och Burkina Faso 1-0 till 140 ggr. Smått osannolikt att sätta en sån, men otroligt fint. Vi tackar och bockar!

Burkina Faso (2.30)
Burkina Faso -0.25 (2.12)

Full matta idag med 4 matcher på schemat.

Först ut är Mr Sadio Mane med sitt Senegal som tar emot Guinea. Tyvärr så har oddsen rört sig i motsatt riktning mot vad jag hade hoppats på över natten, så jag väljer att avvakta närmre spelstopp om jag tar något i denna match. Nu siktar jag på att få Senegal runt -0.25 FT till runt 1.80-1.85 eller Guinea +0.5 HT till samma odds.

Det återstår att se om Marocko får tillbaks någon/några av El Kaabi, En-Nesyri och Ryan Mmaee till dagens match mot Komorerna. En-Nesyri har de flesta koll på. Han har dessvärre gått skadad en större del av denna säsongen men besitter fina offensiva kvaliteter. El Kaabi och Mmaee har båda gjort 8 mål framåt för sina klubblag denna säsong och skulle vara tillskott till offensiven.

Algeriet -2 var väl ett av tidernas sämsta spel och man bör hålla sig till pluslinor detta mästerskap. Jag vet dock inte hur Komorerna ska kunna sätta något emot detta fina Marocko. Om Marocko tar ledningen så kommer Komorerna behöva blotta sig då de är så gott som ute vid förlust här. Tror det kan bli lite samma scenario som i Kamerun – Etiopien igår. Jag har tagit -1.5 hos Unibet till 1.80 och Komorerna +0.75 HT till 1.80 hos SvS. Tar även ett litet specialspel hos SvS, Oavgjort/Marocko till 3.56.

Tidiga spel till lördag och söndag
Guniea-Bissau +0.5 HT (1.78) SvS
Guinea-Bissau +1.25 (1.81) SvS
Ekv.Guinea +1.25 (1.97) SvS
Ekv. Guinea +0.5 HT (1.87) SvS

Spelet på Marocko blev onödigt svettigt trots total dominans. Med missad straff och en boll som kontrollerades av VAR om den var över eller ej så kändes det som att inget ville gå med en. Men tillslut så friställs Zakaria Aboukhlal som enkelt sätter dit 2-0.

Imorgon går de som faktiskt sett bättre ut än Marocko in för att säkra förstaplatsen. Nigeria ställs mot Sudan och säkrar förstaplatsen vid 3p och kan således chilla sista matchen.

Moses Simon stod för en strålande insats mot Egypten, han lär ställa till med problem för Sudans försvar som inte är något att hänga i granen. Augustine Eguavoen har rikligt med alternativ framåt trots avsaknaden av Victor Osimhen. Kelechi Iheanacho stod för ett riktigt fint mål mot Egypten och lär säkerligen vara sugan på att hänga dit några fler innan detta mästerskap är över.

Har tagit Nigeria -1.5 till 1.79 hos Svs då jag tror det blir en walk in the park för Nigeria imorgon. Framåt Super Eagles!