Fotboll-premier-league-speltips

Arsenal – Tottenham

Ångest-derbyt är här och jag tror matchen mellan Arsenal och Tottenham blir målsnål!

Trots två raka segrar för Arsenal så känns det allt annat än bra för de röda. Mot Burnley senast hade man på pappret äntligen ett riktigt starkt lag att starta med, men det krävdes trots det en kanonfrispark från Ödegard för att få med sig tre pinnar. Dessförinnan mot Norwich var det återigen vinst, men med 1-0 utan att imponera.

Tottenham har lyckats vara det sämre laget i 5 av 5 matcher man spelat så här långt i ligan och ska vara extremt glada att man står på 9 poäng i dagsläget. Jag vädrar ångest lång väg inför den här matchen och tycker underspelet känns mycket gångbart.

Arsenal

Arsenal har fått två enormt välbehövliga trepoängare med sig mot Norwich och Burnley under de gångna två veckorna och skaffat sig lite andrum i kampen mot klockan, för framförallt Arteta. Laget imponerar dock inte på något vis ännu utan får verkligen kriga till sig poäng mot riktigt svaga fotbollslag. Både Norwich och Burnley kunder mycket väl fått med sig poäng och de bägge matcherna avgjordes till Arsenals favör genom ett klassiskt ”brötar-mål” mot Norwich och en fast situation mot Burnley.

Hur Arsenal och Arteta vill spela fotboll känns fortfarande relativt oklart. Varenda match har varit en ny startelva och sättet man tagit sig an de olika matcherna har varit krampaktigt utan någon direkt röd linje i spelet. Senast mot Burnley hade man verkligen bästa möjliga lag på banan men lyckades ändå inte få ut speciellt mycket i sitt spel.

Det må vara hemmamatch men jag tror Arteta är livrädd för att förlora den här matchen. Efter årets riktigt svaga start så får det bara inte bli förlust hemma mot Tottenham.

Tottenham

Tottenham har lyckats vara det sämre laget i fem av fem matcher så här långt i år. Så sjukt är det faktiskt. Man vann sina inledande tre matcher med 1-0 trots att man var det spelmässigt sämre laget och därefter har verkligheten kommit ikapp. 3-0 borta mot Crystal Palace följdes av 0-3 hemma mot lokalkonkurrenten Chelsea efter en total slakt i andra halvlek.

Med sex mål insläppta på senaste två matcherna mot andra Londonlag för Tottenham så tror jag en redan defensivt inriktad tränare i Nuno kommer göra allt i sin makt för att sätta försvarsspelet inför bortamatchen mot Arsenal.

Speltips Arsenal – Tottenham

Det är alltid jobbigt att spela underspel i matcher där det finns så otroligt mycket individuell kvalité på planen som det ändå gör mellan dessa bägge lag. Det krävs ibland inte mer än tre halvchanser för spelare som Son, Kane, Ödergaard och Aubameyang för att ett underspel ska gå förlorat. Jag tycker dock de flesta av de tilltänkta storstjärnorna inför den här matchen varit riktigt kalla i år och jag ser verkligen framför mig hur den här matchen snarare blir en fysisk batalj snarare än en fantastisk fotbollsmatch.

Två tränare under enorm press i årets hittills viktigaste match. Det här derbyt är enormt för bägge fanbases och en förlust kommer inte accepteras från något håll. Dessutom har vi två tränare som drar åt det defensiva hållet. Nuno känns i mångt och mycket som en kopia av Moruinho och nästan Artetas alla värvningar inför året har fokuserat på att stärka defensiven.

Två haltande lag i en megamatch. Jag känner pressen i luften och lutar mig mot ett underspel.

Arsenal – Tottenham UNDER 2.5 MÅL @ 1.86 BETHARD