David Neves Australien Open 2022

Australien Open 2022 | Dag 10

Förutsättningar:
Units och sånt trams får andra syssla med men för att ge er en bild om hur bra ett spel är så kommer jag ha 100.000kr i startkassa inför turneringen. Jag vill verkligen vara tydlig med att startpengen inför ett sånt här event inte representerar min bankrulle. Jag har råd att förlora hela pengen och kommer ta en större risk än vad jag rekommenderar andra att göra om man arbetar utifrån en normal bankrulle.

Ni kommer märka ganska snabbt vad som är ett mediumspel och vad som är hög respektive lågspel. Men jag kommer spela på ett sätt där de 100.000kr förväntas räcka under hela turneringen. Jag kommer använda mig av alla tillgängliga bookies som finns. Allt från Asien till pinnenbetfair och vanliga EU-bookies. Jag kommer att spela där oddset är högst. Men räkna med att man kommer väldigt långt med betfair. Det går naturligtvis bra att köra allt på samma sajt om man mest vill hänga med för att det är kul.

Har du inte konto på Betfair så kan du signa upp här.

Har du inte konto på Pinnacle så kan du signa upp här.

 


Inför nattens Australien Open

Startsumma: 100.000kr
Gårdagens resultat: +5000kr
Hur jag ligger hittills: -41.070kr totalt

Levande spel: Jannik Sinner att gå till semifinal 5000kr @ 2,60 Bet365

Man har liksom noll marginaler med sig. Förutom att Gael Monfils är just Gael Monfils. Efter 6-4, 6-4 till Berrettini och 8 serve-ess (efter två set) var samtliga tre spel inom räckhåll. Att sätta två av tre var stor sannolikhet därför är 1/3 en besvikelse. Visst, nu satt det viktigaste spelet med störst swing och efter 2-2 i set med Berrettini i 2,55 på lajven får man vara nöjd med det. Men att ess-spelet bränner är en osann bad beat. Matchen var jämn och Gael Monfils var riktigt illa ute i början av tredje set när han började chansa hej vilt under några game. Detta gjorde Berrettini passiv och efter ett break så var det match igen.

Monfils fightades bättre än vad han har gjort i liknande matcher tidigare men det är ändå ingen slump att han med ett stort mentalt övertag i matchen gör ett skitgame i inledningen på femte och blir bruten direkt. Berrettini gör vad man kan förvänta sig. Dock servar han klart sämre än tidigare. Men anledningen till att serve-ess spelet bränner med två ess är att Monfils i större utsträckning valde en returposition långt bak och fick racket på bollen vid oväntat många servar. Då räknas det inte som ess. Borde jag inte ha räknat ut det? Jag nämnde i gårdagens text att han kan byta returposition.

Mot returtagare som står långt bak så är det svårare att serva ess men serven i det korta hörnet utåt blir effektiv och den lyckades Berrettini inte alls med idag. Inte för att jag bryr mig jättemycket om closing på specialmarknader men Bet365 hade ö 15,5 ess 1,83 två min innan match. Detta spelet ska bara stå över fyra eller fem set. Framförallt med fem ess i första gamet.

Nadal och Shapovalov stod för en riktigt svag match i den andra semin. Man glömmer fort men den Övre halvan är bland det svagaste jag har sett i en Grand Slam på länge. På rak arm är det typ som när Kevin Anderson gick till final i US Open 2017. Den halvan var heller inte bra med flera formlösa, tongivande spelare. Berrettini Nadal i semi. Det blir spännande och jag återkommer till den i övermorgon.

Nattens matcher

🎾  Jannik Sinner – Stefanos Tsitsipas- Jannik Sinner rak @ 1,75 4000kr Betfair
🎾  Jannik Sinner att vinna set 1 @ 1,86 2000kr Pinnacle
🎾  Jannik Sinner att vinna Australien Open 1000kr @ 16,00 (utan skatt) Betfair.

Med ett levande spel på Sinner och marginalerna i turneringen så känner man sig lätt stukad att fylla på. Samtidigt så kommer jag alltid ta spel jag gillar, oavsett läge. Att backa under en turnering som är 2 veckor lång är lite data. Jag har hållt på med spel sedan jag var 16 år och har som alla andra, haft långa och dåliga perioder där man landar i att man undrar vad man sysslar med. Jag har gjort ett par dåliga spel under turneringen och inte haft match-ups med superfeeling pre. Jag har också haft en del otur och den kombon är sällan bra.

Det skiljer inte så mycket, sitter Tsitsipas mot Baez så är det marginellt back. Som jag skrev tidigare, det finns massor med bra marknader efter Australien Open så det finns inget självändamål och jaga even i turneringen med risk för att gå mer back. Det är spel med långsiktig insats som gäller. Men startkassan 100.000kr gäller för den här turneringen och är fiktiv. Den har inget att göra med en total bankrulle. Dock så måste insatserna här stå i proportion till andra spel i turneringen.

Sinner har imponerat massor med sitt snabba och aggressiva spel. Han tar bollen väldigt tidigt och ger sina motståndare lite tid. Han rör sig exceptionellt bra och han har bra power. Sinner är född 2001 så han är oerfaren för nivån. Att han kommer gå ut och rivstarta är jag säker på. Men hur klarar han ett läge där han hamnar i ”Berrettini-läget” med 2-0 i set men sedan tappar momentet mot en mer erfaren spelare? Det återstår att se. För tennismässigt så är jag helt säker på att han håller en högre nivå än Stefanos Tsitsipas för dagen.

Dom har mötts tre gånger och alla gånger på grus. ST har 2-1 vilket är bra för Sinner då hans spel passar bättre på hard court relativt sätt och ST är lite vassare på grus. Nu kommer första mötet med andra förutsättningar och OM Sinner spelar som han har gjort och Stefanos inte har hittat en ny växel så blir ST bortblåst. Men det är lite OM och det är det mentala över bäst av fem som gör att jag inte tar ett högspel. Jag kompletterar den här gången med att Sinner ska ta set 1 till 1,86. Han kommer gå ut hårt och rutinen är ingen faktor i hur han agerar från start. Det är ett komplement och man måste vara noga med oddset. Jag spelade ner den lite och den bör kunna studsa upp. ST har varit ganska kall hela turneringen men det är en styrka i så att nå kvarten då. Han visade senast upp det som alla stora spelare har visat upp i karriären.

Att vinna jämna matcher utan att spela som bäst. Fritz var den bättre spelaren men kombon med Fritz rutin i sammanhanget och att Stefanos har varit med mer fällde avgörandet i slutet. Mot Sinner tror jag att klasskillnaden är för stor. ST har dessutom tillbringat mycket mer tid på banan än Sinner som är en liten fördel. Sinner spelar för snabbt och ST kommer få problem att hinna med sina lite yvigare swingar. Jag tar även en lillpeng på Sinner att vinna AO. Han är dog i en eventuell semi mot Medvedev men har ett spel som kan störa Medvedev mycket.

Nu går jag många steg i förväg men skulle Sinner lyckas ta till till final så tror jag spelarna på andra sidan (Nadal, Berrettini) har stora problem med hans snabba spel, framförallt Nadal som är favorit i mötet med Berrattini och är den på förhand mest troliga finalisten från den sidan. Men detta är flera steg bort och låg sannolikhet. 16 gånger dock lite för högt då få spelare i detta skedet ser riktigt heta ut. Med detta sagt så vill jag vara tydlig med att Pinnen öppnade med ST som favorit och Sinner är rejält nertryckt. Det är inte massivt värde kvar på oddset men jag har 2,60 sedan tidigare och snittar ner mig lite. Det är värt ett medelspel.

I den andra semin har jag inget som sticker ut. Hoppas Medvedev blir testad så att man kan få en känsla av vart han står. FAA har sett ok ut utan att imponera så jag har svårt att se honom störa. Vi får se.

//David Neves