David Neves Australien Open 2022

Australien Open 2022 | Dag 5

Förutsättningar:
Units och sånt trams får andra syssla med men för att ge er en bild om hur bra ett spel är så kommer jag ha 100.000kr i startkassa inför turneringen. Jag vill verkligen vara tydlig med att startpengen inför ett sånt här event inte representerar min bankrulle. Jag har råd att förlora hela pengen och kommer ta en större risk än vad jag rekommenderar andra att göra om man arbetar utifrån en normal bankrulle.

Ni kommer märka ganska snabbt vad som är ett mediumspel och vad som är hög respektive lågspel. Men jag kommer spela på ett sätt där de 100.000kr förväntas räcka under hela turneringen. Jag kommer använda mig av alla tillgängliga bookies som finns. Allt från Asien till pinnenbetfair och vanliga EU-bookies. Jag kommer att spela där oddset är högst. Men räkna med att man kommer väldigt långt med betfair. Det går naturligtvis bra att köra allt på samma sajt om man mest vill hänga med för att det är kul.

Har du inte konto på Betfair så kan du signa upp här.

Har du inte konto på Pinnacle så kan du signa upp här.

 


Inför nattens Australien Open

Startsumma: 100.000kr
Gårdagens resultat: -7160kr
Hur jag ligger hittills: -5910kr totalt
Levande spel: 15.000kr var av 5000kr Zverev vinna AO, @ 4,40. Zverev vinna sin kvart 8000kr, @2,00. Alcaraz vinna sin kvart 2000kr @ 6,00.

Väldigt frustrerande dag där Tsistipas på någon vänster gör sin sämsta match sedan han nådde världstoppen. Ändå var han nära att täcka hcp men lyckade med osannolika missar i viktiga lägen. Vann 4 av 18 breakbollar bland annat.

Tsitsipas inleder alltså med att bränna två 0-40 lägen i början av matchen. Fattar ni? Två gånger 0-40 i inledningen av matchen mot en snubbe som knappt har styrfart på andraserven. En snubbe som vann 31% på andraservarna mot Ramos Vinolas. Han bränner sju breakbollar i rad i inledningen av matchen, Stefanos. Om Tsititsipas fick spela sju viktiga poänger mot Baez i Baez serve där han behöver vinna en så tror jag att han vinner minst en 96 gånger av 100.

Jag blir helt jävla galen när jag sitter i min ensamhet, klockan är 05.00. Det är snöstorm utanför fönstret och man sitter med ett högspel. Att se denna farsen utspela sig kräver en jourhavande psykolog. I nionde gemet så slarvar Tsitsipas och Baez för två break bollar. Sätter den andra. Jag börjar se mitt liv i helikopterperspektiv, har sovit 10 timmar på fyra dagar och är allmänt skör. Baez ska alltså serva för settet, jag sitter och håller på att kräkas. Vill bara skrika rakt ut. Bevittnar ett rån live men kan inte ringa polisen. Tsitsipas inser allvaret och bryter enkelt tillbaks.

Men tyvärr så hjälpte det inte så han torskade i andra sets tie brak efter att ha haft ledningen 3-0 och 5-4 med två egna servar.

Trots detta får man drömläge på att täcka game hcp när Tsitsipas har 5-0 i tredje och 40-15 i Baez serve för 6-0. Två setbollar för att sedan börja serva i fjärde och behöva vinna med två game för att klara game hcp. Bränner båda setbollarna men får en ny chans vid 5-1 och egen serve. Då ska han bara serva hem för bra läge för push. Får en setboll i egen serve men bränner denna och blir bruten.

På stora hela ett riktigt bra spel, tråkigt utfall men sånt händer.

Oflax också att Gasquet gav upp när Botic i princip hade täckt hcp i tredje set. Gasquet ville tydligen hålla poängerna korta i inledningen för att undvika att göra matchen fysisk. Han lyckades bra och träffade det mesta. Men det var bara en tidsfråga innan Botte skulle ta över och då var Gasquet chanslös som gav upp med hänvisning till problem med ryggen. Sånt som händer, rättas om push.

Philipp Kohlschreiber var lika dålig som Seppi och totalt chanslös mot RBA. Kände efter två bollar att jag var lite för vek i insatsen här. Lätt i efterhand. Bombspel.

Otroligt tiltad över Paire-Dimitrov. Som jag skrev så gillar jag Paire till höga odds och gillar att spela emot Dimitrov när han är klar favorit för att han helt enkelt är så jävla skallös och inte kan spela bra på viktiga poänger. Nu fick jag upp ett spår att Paire hade tagit två medicals för foten i dubbeln och bytte därför spår till att chansa med djup hcp på Dimitrov istället för att spela Paire rak till 6 gånger. Tyckte även att Paire som är kass fysiskt såg sliten ut mot Monteiro i första rundan. Fy fan vilket dåligt beslut. Att Dimitrov inte skulle täcka hcp var skitsamma. Att inte ha Paire till 6 ggr var tilt.

Cressey hade ingen större problem med Machac som däremot inte kom inte i Cresseys spel. Jag tyckte dock att Cressey servade sämre än tidigare. Kan vara värt att ta med sig.

Andujar är rock solid. Man vet vad man får och hans jämna nivå ledde till seger mot Molcan. Lite tur i början då Andujar räddade väldigt många break bollar. Räddade 14/18 totalt. Samtidigt så började Molcan ”fejda ut” i början på gjorde vilket var en del av caset att han skulle få problem fysiskt om matchen blev lång. Det kom även mkt pengar på Molcan och jag tror att Andujar stängde typ 2,70. Mycket fint odds och bra spel.

Nattens matcher.

🎾  Pablo Carreno-Busta – Sebastian Korda. Pablo Carreno Busta rak seger 3500kr @ 1,84 Pinnacle.

Rolig match detta mellan två spelare som fick riktigt tuffa matcher i andrarundan. Korda är en spelare jag verkligen gillar och har lyckats ta bra betalt på honom sista året då han gått från 0 till 100 och numera är 43 i världen. Korda vann enkelt mot Norrie i första, en Norre som allt inte stod rätt till med. I andra rundan fick han fightas mycket mot Moutet i en match som höll på i nästan fem timmar. Jag var fock besviken på Kordas insats här.

Han missade mycket och saknade allmänt power. Samtidigt som han ville se lite cool ut och kändes loj mellan poängerna. Moutet skulle serva för matchen vid 2-1 i set men brände och känslan är att Korda mer vann för att Moutet fick kramp. Läkaren kom även in och kollade blodtryck på honom.
Busta i sin tur vann en jämn och tuff fight mot Griekspoor. En match där vinden spelade ett spratt för båda men svagt servande överlag. Griekspoor är en av spelarna som har imponerat mest på mig sett till förväntningar.

Bra forehand, bra serve mot Fognini och allmänt en spelare på väg uppåt. Även här blev fysiken avgörande för Griekspoor som började få kramp i fjärde set och gick ner sig lite i femte även om han fightades hela vägen. Busta har väl inte toppformen som önskas men ändå 6-1 i matchfacit för året, dock mött mkt dåliga spelare för nivån. Samtidigt är han jobbig att slå då allt kommer tillbaks i högt tempo. Busta har varit i den här situationen massor av gånger och har helt annan Grand Slam rutin än vad Korda har.

Det som gnager lite är att Bästa såg ut att ha ont i en fot i slutet av matchen senast och idag drog sig ur dubbeln ihop med Alcaraz. Det kan även bero på att båda är kvar i singel och vill foka på det så det ska man inte dra för stora växlar av. Jag är mer tveksam på Korda som har haft Covid nyligen och bara är 21 år. Hur han ska studsa tillbaks efter fighten mot Moutet. Bustas odds har gått upp lite och det finns absolut risk för att det kanske går upp lite till. Jag tycker dock att det är för högt som det är och hugger 1,84.

🎾  Lorenzo Sonego – Miomir Kecmanovic. Sonego -3 game @ 1,99 4500kr Pinnacle.

Sonego har sett fin ut i två matcher nu. Han är en stabil topp 30 spelare som fightas och numera har ett bra offensivt spel som gör honom drivande i dueller. Det är mycket cmon, vamos etc och han är bra på att visa motståndarna att han är där för att vinna. Jag tror att det kommer räcka ganska långt mot Kecmanovic. Kecmanovic vann en tight match mot Paul senast.

En match där Paul kändes smygkall. Känslan är att han hade lite tur som lyckades vinna den med 3-0 i set. Paul vann bara 2/10 bb medans Kecmanovic lyckades vinna 4/7 och det blev avgörande. Paul missade även 3 setbollar i både set ett och set tre och helt klart är det så att Kecmanovic hade marginalerna på sin sida. Jag tror att Sonego helt enkelt är för tung, har mer rutin och mer redo att ta sig vidare här. Kecmanovic kändes väldigt lättad efter seger senast och gick runt och tog selfies med hela arenan medans Sonego har större mål med turneringen. Jag tror han har bra chan satt täcka 4 game här.

🎾  Karen Kachanov – Rafael Nadal. Över 34,5 games @ 1,83 3500kr bet365. Karen Kachanov rak seger @ 5,65 Betfair 500kr.

Aldrig kul att spela emot Nadal eller på att matcher mot honom ska bli jämna men här tycker jag att Kachanov är för lågt värderad. Jag har inte sett Karen speciellt mycket i den här turneringen men vet vad han kan. Karen är ett fysiskt monster som servar bra och slår hårt från båda sidorna. Han har mött Nadal åtta gånger och torskat alla åtta gångerna men bryter man ser det så ser det annorlunda ut. Jag minns 2018 i US Open när Kachanov vann första set 7-5 för att sedan torska med 7-5, 5-7, 6-7, 6-7 i tredjeroundan där.

Detta var 2018 och Karen, född 1996 har blivit äldre och bättre. Just bättre kan diskuteras då han 2018 vann Masters i Paris efter att ha besegrat hela världseliten. Efter det så har utvecklingen stått still eller bitvis gått tillbaks. Karen är dock alltid bra i Slams och ofta en tung nöt att knäcka för de allra bästa. Nadal var 32 2018 och ska fylla 36 i år. Dessutom passar US Open honom bättre men lite långsammare banor än i Melbourne. Faktum är att alla deras möten på hard court som har gällt något har varit jämna men minst ett set till tie break i deras fyra senaste möten.

Nadal såg väl ok ut på Hanfmann men matchen var jämnare än scoren. Jag har en stark känsla av att denna matchen blir jämnare än vad oddsen antyder. Kanske att Nadal drar längsta strået som han typ alltid gör men överspelet känns därför bra. Kompletteras med lillpeng på Karen. Dessutom så sticker Bet365 ut på över.

Jag vill även ta ett spel till lördag morgon redan nu då jag tror att oddset ska ner.

🎾  Daniel Evans – Felix Augier Aliassime. Daniel Evans rak seger @ 2,09 Betfair 8000kr (spelas lördag 11.00)

Evans fick W.O. idag och har bara spelat en match där han slog utcheckade Goffin i första rundan. Evans är bra och har en mycket vass slice som gör att motståndarna får slå på många lösa och låga bollar. Jag har en känsla att detta inte komma passa den duktige bollaren Felix Augier Aliassime speciellt bra. FAA är visserligen lätt i kroppen och vältränad men att han skulle inleda med 3h 43 min på banan i första rundan och 4h 23 min idag är nog inte vad han hade hoppats på.

Jag tror helt enkelt att han kommer missa en del när han konstant kommer matas av Evans låga slice på bh sidan. Jag tycker att Evans ska vara favorit här och hugger denna redan nu då oddset känns för högt.

//David Neves