David Neves Australien Open 2022

Australien Open 2022 | Dag 1

Här kommer jag varje dag berätta om mina spel inför Australien Open 2022 som pågår mellan 16/1 och 30/1. Jag följer enbart herrarna och kommer posta mina spel på stugans hemsida, länk kommer att finnas på stugans Facebooksida. Jag kommer att posta mina inlägg ganska sent inför en tävlingsnatt så räkna med texter runt 22.00.

Förutsättningar:
Units och sånt trams får andra syssla med men för att ge er en bild om hur bra ett spel är så kommer jag ha 100.000kr i startkassa inför turneringen. Jag vill verkligen vara tydlig med att startpengen inför ett sånt här event inte representerar min bankrulle. Jag har råd att förlora hela pengen och kommer ta en större risk än vad jag rekommenderar andra att göra om man arbetar utifrån en normal bankrulle.

Ni kommer märka ganska snabbt vad som är ett mediumspel och vad som är hög respektive lågspel. Men jag kommer spela på ett sätt där de 100.000kr förväntas räcka under hela turneringen. Jag kommer använda mig av alla tillgängliga bookies som finns. Allt från Asien till pinnenbetfair och vanliga EU-bookies. Jag kommer att spela där oddset är högst. Men räkna med att man kommer väldigt långt med betfair. Det går naturligtvis bra att köra allt på samma sajt om man mest vill hänga med för att det är kul.

Har man inte konto på Betfair så kan man signa upp här.

Har man inte konto på Pinnacle så kan man signa upp här.

 


 

Nu till dagens Speltips!

Startkassa: 100.000kr

🎾  Alexander Zverev att vinna Australien Open @ 4,40 Betfair 5000kr, Alexander Zverev att vinna sin kvart 8000kr @ 2,00 Unibet (Kambi).

Medvedev är rätt favorit i turneringen men jag tycker att det skiljer ytterst marginellt mot Zverev. Zverev har en mycket bra lottning nu när Novax Djokovic skickades hem. De farligaste motståndarna på Zverevs kvart är Nadal, Shapovalov och Hurkacz. Det är inga dussinlirare men om Zverev kan hålla nivån han höll under hösten med seger i OS, seger i slutspelet, seger i Cincinatti så ska han ha toppchans att nå semi.

Framförallt om han servar som han gjorde i slutet av året. Jag tror att segern i OS var väldigt viktig för honom för att känna att han hade nått sin plats bland de 3-4 bästa i världen.Han torskade en tuff semi mot Djokovic i US Open utöver det var han den bästa spelaren i världen under hösten. Detta kröntes med en seger i slutspelet mot Medvedev i finalen. Just Medvedev hade skaffat sig ett mentalt övertag på Zverev så att han bröt den trenden betydde nog mycket. Detta är spel man kan sälja av längre fram om man får feeling för någon annan men båda spelen känns som bra långtidare i början av turneringen. Att det är snabba banor i Australien gynnar Zverev i en eventuell (långt dit) final mot Medvedev.

🎾  Carlos Alcaraz att vinna sin kvart 2000kr @ 6,00 bet365.

Carlos Alcaraz är den nya spanska stjärnskottet på tennishimmeln (född 2003). Hans senare del av 2021 var imponerade med flera tunga skalper så som Tsitsipas i US Open, Berrettini i Wien och Sinner i Paris samt segern Next gen slutspelen i Milano. Alcaraz kommer vara en lirare vi kommer få dras med i den absoluta världstoppen i måååånga år framöver. Jag tror inte han är mogen att gå hela vägen i en Grand Slam vilket seger sig självt om en kille som står i 34 gånger att vinna AO. Det är heller inte helt givet att han går långt då en Grand Slam kräver annan rutin än matcher i bäst av tre formatet. Eftersom det är första matchen för säsongen så vet jag lite om hans form och det blir lite spekulationer.

Den stora uppsidan för Alcaraz är lottningen. Han hade Djokovic på sin kvart och det är ju nöten att bli av med Novak. Alcaraz har faktiskt två potentiellt svåra matcher i ev runda två och ev runda tre i Fucsovics och Berrettini. Skulle han lyckas ta sig förbi dessa så ligger vägen mot semi ganska öppen. Jag vill betona att det ska en del till för att han ska nå semin men jag tycker att Bet365 släpar ganska mycket med oddset här. Det finns flera poster på betfair som man kan boka till 5 gånger medans kambi är 4,00 på samma spel. Jag tycker att 6,00 är för högt för att motstå.

🎾  Sam Querrey – Lorenzo Sonego. Sonego -2,5 set @ 2,17 3000kr Pinnacle, Sonego -5,5 game @ 1,88 Expekt (Kambi) 3000kr.

En repris på en förstaomgångsmatch från 2021 års turnering. Då vann Sonego med 5,4,4. Jag minns inget av matchen men Sam Querrey är på kraftig retur i sin karriär. Under 2021 så hade Querrey 9-16 i matchfacit och han varit riktigt usel flera gånger. Efter segern mot Busta i Wimbledon så torskade han sju raka matcher var av sex raka förstaomgångsmatcher. Nu är det väl så att Querrey som fyller 35 i år kanske kommer tända till lite extra för att det är en Grand Slam. Hur som helst så är han inte bättre än vad han var för ett år sen. Snarare tvärtom. Gällande Sonego så har karriären efter den där matchen 2021 gått åt motsatt håll.

Sonego gick till semi i Rom masters under våren där han slog Thiem för att sedan torska en jämn match mot Djokovic i semin. Nu var den matchen på grus som kanske är hans bästa underlag men Sonego spelar bra på hardcourt också vilket han visade under hösten med flera bra resultat i Nordamerika. Jag ska erkänna att jag inte har sett någon av spelarna på ett bra tag och det är alltid lite osäkert. Samtidigt så har Sonego spelat tre matcher i år (2/1) medans Querrey ännu inte har spelat en match i år vilket knappast är ett plus.

Querrey servar bra och skulle absolut kunna ta ett set till tie break och där kan allt hända. Det är på intet sätt en bomb men jag känner bara att Querrey är iskall och tycker det är värt att testa både set-spelet och game hcp. Man ska veta att det är hög rake på setmarknaden så var lite försiktiga där om man inte får samma odds.

🎾  Yannick Hanfmann – Thanasi Kokkinakis. Yannick Hanfmann rak seger 1500kr @ 4,05 betfair.

Hemmaspelaren Kokkinakis har storform och vann finalen av Adelaide under veckan som gick. Det är dessutom hans hemstad och hans första ATP-titel någonsin så det är klart att det har varit hektiska timmar för honom efter den stenhårda finalen i lördags. Kokki har toppform och spelar han som under sista veckan så slår han Hanfmann enkelt. Problemet för Kokki är att jag inte litar på honom mentalt och hur är den fysiska statusen? Under veckan som gick så spelade Kokkinakis fem matcher på fem dagar var av fyra avgjordes över tre set. Det kan slå åt olika håll. Vissa spelare blir bättre medans andra har problem att ladda om mentalt samtidigt som man har ganska tunga ben.

I detta fallet så ska det adderas att Kokkinakis har fått delar av sin karriär förstörda av skador så han har ingen erfarenhet av att bara kötta på såhär med så många täta matcher. Med finalen i lördags och en ny turnering med bäst av fem på måndagen så är det tight mellan givarna. Yannick Hanfmann är halvlurig och semibra på allt men här handlar det mer om vilket skick om Kokkinakis egentligen är i. Med så pass högt odds så chansar jag med en liten peng.

🎾  Tallon Griekspoor – Fabio Fognini. Fabio Fognini rak seger 3500kr @ 1,90 Bet365.

Den relativt okände holländaren Griekspoor fick lite av ett genombrott 2021 och är numera 62 i världen. Han är ganska allround i sitt spel men jag ska erkänna att det var ett tag jag såg honom. Här förstår jag inte riktigt oddset bara. Även om Fagnini är en lynnig jäkel så gör han ofta sitt i Grand Slams. Han har till exempel nått fjärderundan två år i rad i Australien. Fognini är absolut ingen att hålla i handen när det blåser kallt men när han vill så har han en hög högstanivå även om hans karriär kanske börjat dala något. Att denna matchen är jämn känns fel.

Adderar man då att Griekspoor drog sig ur en match förra veckan på grund av en fotskada så känns det ännu bättre. Den matchen han drog sig ur var inte vilken som helst utan en match mot sin barndomsidol Rafael Nadal i Adelaide. Då har man rejält ont. Jag noterar på söndagskvällen att oddset på Fognini har börjat droppa på Betfair och på pinnen men B365 släpar vilket gör att hela raset känns bra trots att jag inte har färsk form på spelarna.

🎾  James Duckworth – Adrien Mannarino. Mannarino rak seger 1500kr @ 2,66 betfair.

Intressant matchup här. Duckworth hade ett bra fjolår och är nu en av världens 50 bästa tennisspelare. Det har gått lite under radarn för mig och det är inte en spelare som jag följer speciellt noga. Caset här handlar mer om formlöse Mannarino som jag såg förra veckan förlora mot Maxime Cressy. Mannarino var kall men det var också en matchup som passade honom dåligt. Har man power så blåser man bort Fransmannen enkelt.

Har man ingen power alls så är Mannarino mycket svårspelad då han slår löst men vinklar otroligt bra samt att han låter motståndaren stå för misstagen. Nu har Mannarino halkat ner lite på ranken och det är såklart inte bra. Samtidigt så vet jag hur svårspelad han är i slams och jag är inte helt säker på att Duckworth har alla verktygen som krävs. Jag testar ett lågspel på Mannarino här.

🎾  Radu Albot – Yoshihito Nishoka. Albot rak seger 1500kr @ 2,07 Betfair.

En doldismatch mellan två fighters med begränsade förutsättningar. Radu Albot har dalat på ranken men har kvalat in till årets turnering. Jag har kikat lite on demand och det har sett bra ut. Albot som är ganska kort lever på sitt spelsinne och hur han rör sig på banan samt att han aldrig ger upp. Japanen Nishioka är en bollsnål variant av spelare som spelar med mycket spin, ett spel som inte passar så bra på de snabba banorna i Melbourne.

Med tre kvalmatcher innanför benen så tror jag att Albot har en liten fördel av att vara innan i turneringen mot Nishioka som jag tycker är kall. Det finns alltid en risk att motståndarna tröttnar på Nishioka och slår bort sig när tålamodet tryter. Att Nishioka är favorit känns fel och jag testar en mindre peng på Albot här.

//David Neves

Chatta