Big9 Bengt Sonnert

Bengans Big 9 – 2 miljoner jackpot.

Säsongens sista Big 9-krönika och vilken omgång vi har framför oss. Slutomgång i premier league och alla nio matcher kommer hämtas därifrån. Därför har även spelstoppet ändrats till 17.30 på söndag, sen smäller det rejält i två timmar. I tillägg är den en jackpot på hela två miljoner i 9-rättspotten så det är bara att sätta på sig analysglasögonen och försöka bygga bra rader.

Förra veckan byggde vi ett system på vår twitchstream som slutade med åtta rätt. Det är all good och inte ovanligt, men det var mkt salt i såren när vi hade fem av sex utfall i matchen vi missade och ingen annan lyckades sätta “nian”. 2-2 målet i Fulham-Palace gjorde rätt ont på kvällen när det kom en del fina skrällar. Istället för en potentiell ensamvinnare på två miljoner fick vi 42 k som tröstpeng. Men om inte om hade funnits så skulle grisar kunna flyga och vi fortsätter försöka bygga så smarta system som möjligt.

Det är en lite speciell runda då alla nio matcher är oddsfavoriter att gå över 2,5 mål. Det verkar göra att det blir lite mindre överstreckat än normalt på vissa utfall även om det fortfarande gäller att hitta värdet så kan det finnas en del smarta spikar för att dra ner risken.

Odds:
big 9 odds

EV:
big 9 ev tabell

Helgens 360-kronors rad kan ni rygga genom att klicka här
big 9 grundrad 360

📍 Spikarna:

Ett otroligt värde på Chelsea på söndag. Svenska folket sågar med rätta Lampards fuskbygge och det var totalt haveri i andra halvlek mot Man United i veckan. Men nu ställs de inför CL-klara Newcastle på hemmaplan. Jag tror ändå att spelarna vill visa att de kan göra bra ifrån sig inför hemmapubliken och siktar på en trepoängare. Eddie Howe lär rotera spelare som har matchats hårt och jag ser ingen jätteinsats komma från magpies, trots teoretisk chans på tredjeplatsen. Jag spikar på värde, etta+över. Det lär bli öppet spel och jag hoppas att de blåa kommer ut med flest mål på resultattavlan.

Arsenal tar emot Wolves och är klara tvåor i tabellen. En katastrofal sista månad men summerar man säsongen så har laget varit en otroligt positiv överraskning. Det lär bli hyllningar till Arteta på ett soligt Emirates och jag tror de gör en fin insats. Wolves har gått lite för bra på hemmaplan men fortsatt att förlora borta. Jag tror det kommer ytterligare en större förlust för vargarna och spikar av Arsenal+över.

📊 Dragen:

Brentford möter Man City och när det är sista kampen på säsongen för henmmalaget så spelar City sina två viktigaste matcher de närmaste veckorna. FA-cupfinal mot Man United och CL-final mot Inter. Det bör bli ytterligare en roterad startelva och även om Haaland vill slå rekord så tror jag det blir relativt avslaget. Jag vaskar tvåa+över helt och går på dragen med högt EV.

I match fyra så tar jag med fem av sex utfall. I vanliga fall brukar jag vaska kryss+över med dåligt värde men strecken denna gång är fördelade på ett sätt där detta utfall faktiskt är +EV. Självklart ska Liverpool vara stora favoriter mot ett avhängt Saints men samtidigt är matchen helt utan betydelse även för Reds. Jag tror på målkalas och vaskar Liverpool+under.

🃏 Wildcard:

Wildcardet sätter jag förvånande nog i Man United – Fulham. Men oddsen ligger ändå relativt jämna och jag klipper en helgardering där andra kanske går kort.


Våra andelsspelen på Big 9 hittar ni som vanligt här

Vi ses på Söndagens stream där vi lägger första halvtimmen på att snacka om de senaste oddsrörelserna och streckprocenten på Big 9. Samtidigt bygger vi ett On-Streamsystem som alla kan vara med på.

Bolagen kommer även upp på vår andelssida

//Bengan

Chatta