Bengans Bomb: Blackburn – Huddersfield

Blackburn ska ha goda chanser mot Championships Barcelona!

Det nya året är här och stugan tänker slakta 2022 än hårdare än vi gjorde 2021. Första reken för årets hamnar givetvis i The Championship där vi sprang riktigt fint förra året. Jag kikar närmare på matchen mellan Blackburn och Huddersfield där jag upplever att hemmalaget ska kunna spelas som ganska stora favoriter. Hudds har gjort det okej mot slutet men sett till matcherna så har man sprungit bra. Bring it on, 2022!

Blackburn @ 1.82 spelas på COOLBET – Hämta 500 kr i bonus här!

Blackburn

Många var vi som trodde Blackburn skulle få det ganska jobbigt i år efter att ha tappat Armstrong till Southampton precis innan säsongsstarten men så har fallet inte blivit. Framförallt mot slutet har Blackburn gått på en ruskig rush och via 7 segrar på senaste 8 matcherna så har laget helt plötsligt sprungit upp på delad andra plats ihop med ett Fulham som helt plötsligt klappat ihop ordentligt och endast 4 poäng  ifrån ledande Bournemouth. Den stora nyckeln i offensiven har varit chilienaren Brereton som gjort mål på i stort sett allt som bjudits på den senaste tiden och han blir helt klart en nyckel i kampen för en plats i Premier League.

Allt som allt är Blackburn hela ligans formstarkaste lag just nu och på hemmaplan är man faktiskt ligans bästa lag med 9-2-2 på 13 matcher.

Huddersfield

Championships Barcelona som vi så fint kallar Huddersfield ligger väl ungefär där man hade kunnat räkna med, såhär vid nyår. Sjua i tabellen och fint hugg på kvalplatser får man vara nöjda med. Inför den här matchen har Hudds 3 raka vinster men ändå utan att imponera jättemycket om man kikar närmare på statsen. 2-3 vinst borta mot iskalla Bristol på jämn XG runt 1.50 följdes upp med en vinst hemma med 3-2, mot ett Blackpool som spelade med rött kort nästan hela andra halvlek och ändå var XG helt jämn vid slutsignalen. Senast borta mot Nottingham blev det seger med 0-1 igen trots kraftig dominans av Nottingham.

Helt enkelt starka segrar av Huddersfield i poängprottokollet men otroligt bra spring att hitta 9 poäng med dessa tre matchbilder.

Speltips Blackburn – Huddersfield

Med 6 raka segrar och 7 segrar på senaste 8 samt obesegrade sedan 0-7 mot Fulham den 21:a November så kan man lugnt säga att Blackburn är ligans formstarkaste lag. Flera av segrarna har varit förtroendeingivande och Rovers har nu på allvar gett sig chansen att spela i Premier League kommande säsong. Att man dessutom som ovan nämnt är ligans bästa hemmalag gör bara saken än mer gottigt inför dagens drabbning med Huddersfield.

Huddersfield har haft ett par rejäla botten-napp på bortaplan i år och hade det inte varit för att man vunnit de två senaste på bortamark så hade man varit ett av ligans klart sämsta bortalag. Denna boost av 6 pinnar har gjort att Huddersfield ser ut som ett okej bortalag, men jag tror inte speciellt mycket på det. Jag tror fortsatt Hudds är relativt kalla borta.

Ligans bästa hemmalag och ligans totalt sett formstarkaste lag i Blackburn backas av mig.

Blackburn @ 1.82 spelas på COOLBET – Hämta 500 kr i bonus här!