Bengt Sonnert Speltips

Bengans Bomb: Bournemouth – Blackburn

Bournemouth gillar mål på hemmaplan och Blackburn är kalasform!

Det blir riktigt mycket popcorn-jobb den här helgen då mina ögon dragits mot flertalet överspel. Ett av dessa finner vi i matchen mellan Bournemouth mot Blackburn där utsikterna för mål bör vara godare än oddsen indikerar. Bournemouth har faktiskt spelat över 2.5 mål i samtliga hemmamatcher så här långt i år. På andra sidan står Blackburn som efter 0-7 hemma mot Fulham för ett par veckor sedan har vunnit 4 av senaste 5 och gjort mål i samtliga matcher.

Spela över 2.5 Bournemouth – Blackburn @ 1.95 på BETSSON här!

Bournemouth

Den gode Scott Parker gnetar på med sitt Bournemouth och när halvtidsmärket för säsongen nu närmar sig med stormsteg så får man nog misstänka att klubben är väldigt nöjda. Två i tabellen en poäng bakom Fulham och ett fint glapp ned till WBA på tredje plats hade man garanterat tagit på förhand.

På hemmaplan i år har man endast en förlust och publiken på Vitality Stadium har sannerligen fått valuta för sina biljetter i år. 10 av 10 matcher har gått över 2.5 mål och med ett snitt på 3.4 mål per hemmamatch så är det tydligt att Bournemouth gärna bjuder upp till dans inför hemmapubliken.

Medan många flydde laget efter uttåget i Premier League så blev 24årige Dominic Solanke kvar och numera är han lagets store ledare framåt. Med 8 pytsar på senaste 10 matcherna så får man hävda att britten är i storform!

Blackburn

Blackburn blandar och ger något helt hejdlöst, men formen är sedan den hemska matchen mot Fulham god och med fyra vinster på senaste fem matcherna klättrar man raskt i tabellen. Kikar man på snittabellen för mål i Championship så är Blackburn det laget som är inblandat i flest målrika matcher bakom Fulham. Detta trots att man de senaste veckorna spelat lite tightare matcher.

Bournemouth ska vara favoriter men Blackburn kan definitivt sätta både en och två strutar. Sedan lagets store målskytt Adam Armstrong lämnade för Southampton så har Chilienaren Beretron klivit fram och fyllt dennes skor. Han har tre mål på de tre senaste matcherna och är likt Solanke i kanonslag inför lördagens drabbing.

Speltips Bournemouth – Blackburn 

Med två lag som bägge håller till väldigt högt i tabellen över mål-per-match så gillar jag utsikterna för ännu ett överspel här. Bournemouths 10/10 över 2.5 på hemmaplan är egentligen är ofattbara siffror och det talar sitt tydliga språk. Nämligen att Bournemouth inte tar några fångar på Vitality Stadium utan kör på från start till mål.

Bägge lagens huvudsakliga målskyttar är i kanonslag vilket stärker mitt självförtroende kring spelet ytterligare. Kikar man på rena, hårda statistiska tabeller så talar det mesta för över och när Bournemouth nu kommer in i matchen med fyra raka utan vinst så är det tänkbart att pedalen är ännu mer nedtryckt än vanligt!

Jag tycker oddsen för övern här är klart, klart över vad det borde vara och räknar med sänkning framåt matchstart.

Spela över 2.5 Bournemouth – Blackburn @ 1.95 på BETSSON här!