Bengt Sonnert Speltips

Bengans Bomb: Brighton – Crystal Palace

Ännu en helg närmar sig och ännu en gång ska vi tampas med Brighton! 

Efter över 10 matcher på raken utan seger för Brighton så började det faktiskt riktas en del kritik mot Potter. De senaste tre matchveckorna har dock räddat upp det hela med vinster mot Brentford och Everton samt kryss mot Chelsea.

För Crystal Palace del åkte man på en tung hemmaförlust mot West Ham senast efter en horribel första halvlek. Starkt dock att komma tillbaka och Viera har fortsatt något spännande på gång i södra London.

Bägge dessa lag kommer att bli lidande av AFCON men jag upplever att Brightons förlust av Bissouma väger lite tyngre än spelarna Palace tappar.

Speltips: Crystal Palace +0.5 @ 1.85 PINNACLE SPORTS

Brighton

Det känns som att man är i ständig fight med detta Brighton, vare sig man vill att de ska vinna eller förlora. Jag träffade helt rätt mot Brentford till fina pengar men senast mot Everton var leanen helt klart mot Brighton och sedan hade man 3-0 i baken direkt. Efter de där 3-0 såg dock Brighton riktigt usla ut och man ska vara oerhört glada att det inte blev 3-3 i slutändan.

Everton skapade målchanser på löpande band och hade inte DCL bommat en straff i första halvlek så vetetusan om inte Everton hade vänt den där matchen.

Oavsett så ligger väl Brighton någonstans där man bör ligga såhär efter halva säsongen, strax ovanför mitten i tabellen. Potter har en fin spelidé och är ofta okej i alla matcher men man saknar fortsatt den där riktiga spetsen för att kunna ta klivet upp och hota top 5 på allvar. Att Bissouma åkt till AFCON blir dessutom väldigt kostsamt, tror jag. Han är nyckeln i det här laget och den som binder ihop alla lagdelarna.

Crystal Palace

Viera fortsätter kriga på i södra london och gör det fortsatt med betyg väl godkänt. Många var inne på att det skulle bli struligt för Palace i år men laget har verkligen överraskat. Mycket tack vare lånet av Gallagher såklart men där finns också andra spelare som steppat upp ordentligt under Fransmannens order.

Framförallt är det Vieras landsmän Mateta, Olise och Eduard som alla klivit fram de senast veckorna och verkligen sett fina ut. Med Zaha borta i AFCON så kommer minst 2 av dessa 3, troligen alla, starta matchen på Fredag.

Speltips Brighton – Crystal Palace

Brighton har hela året visat prov på samma problem. Mot bättre lag som bjuder upp har man enklare att spela sitt eget spel. Mot sämre lag, och lag som faller tillbaka så har man förtvivlat svårt att vinna matcher. Eller, man har i stora drag svårt att vinna fotbollsmatcher oavsett faktiskt. Med sina 9(!) kryss i ligan såhär långt så är man faktiskt flitigast av samtliga lag på just det, att spela matcher med oavgjort resultat. Kikar man på Brightons vinster i ligan så är majoriteten av dessa med uddamålet.

Brightom slaktar sällan motståndare oavsett vilka dessa är och Palace har visat sig riktigt vassa när det kommer till att ligga och lurpassa med sina väldigt snabba omställnignsspelare. Att Zaha saknas ser jag nästan som en ickefaktor faktiskt. Koyate är ett avbräck, men inte till den nivå jag anser att Bissouma är ett avbräck för Brighton.

+0.5 till 1.85 känns i min bok för högt. Palace är ett bra lag i år och Viera har fått fart på sina Fransmän på allvar de senaste omgångarna. Det här luktar kryss lång väg och vill det sig väl kan Palace mycket väl lämna Falmer Stadium med alla tre pinnar.

Speltips: Crystal Palace +0.5 @ 1.85 PINNACLE SPORTS