Bengt Sonnert Speltips

Bengans Bomb: Liverpool – Arsenal

Liverpool har gått från stora underdogs till stora favoriter efter omtalade corona-finter!

Det har skrivits spaltmeter om Liverpools märkligheter och hur man lyckades få matchen mot just Arsenal uppskjuten till idag, istället för när den borde spelats för en vecka sedan.

Positiva coronatest var helt plötsligt negativa dagen efter och efter att Arsenal stått som storfavoriter för bara 7 dagar sedan så är den förväntade Liverpool-elvan så pass stark nu att laget istället spelats ner till runt 1.70. Man skulle tagit Liverpool tidigt men såhär när man är corona-slaktad så missar man tyvärr en del godis.

Vi missade Liverpool till enorma odds och får ta övern som också känns fin!

Liverpool

Som sagt. Coronadribblande och konstigheter har det snackats nog om så vi lämnar det åt sidan och fokuserar på vad vi har framför oss. Mané och Salah är i AFCON vilket såklart är halvtaskigt för ett överspel men hade dessa bägge varit med så hade linan också garanterat varit högre.

Trion där framme förväntas istället bli Firminho, Jota och Minamo. Det är absolut en lite svagare trio än normalt men samtidigt fortfarande en trio av väldigt hög klass i ett cupmöte. Bakåt ser det lite snurrigare ut och en del talar för att den gamle slitvargen Milner får ställa upp någonstans i backlinjen vilket knappast kan vara positivt ur en defensiv synpunkt för Liverpool.

Mot Shrewsbury i ligacupen häromdagen vilade man i stort sett hela laget och ändå hängde man fyra bollar i bortakassen. Oavsett vilka Liverpool ställer upp med så vet vi att det brukar vara gasen i botten rakt ut. Laget har rätt sjuka 3.5 i målsnitt i sina matcher på 20 ligamatcher i år vilket säger det mesta.

Arsenal

Arsenal har blivit bättre successivt under säsongen men sprang på en rejäl mina i cupen mot Nottingham senast där man var rent ut sagt dåliga. Det spelar troligen föga roll dock och man får iskallt räkna med en bättre prestation här.

Arsenal har inte i närheten av lika höga målsnitt som Liverpool men underliggande siffror den senaste tiden är intressanta ur översynpunkt. Laget har skapat riktigt höga XG-siffror i match efter mathc mot slutet och dessutom gjort en himla massa mål. 5 mot Sunderland, 5 mot Norwich och 4 mot Leeds för att bara nämna ett par av de senaste fem.

Arsenal har ökat på sin produktion framåt mot slutet och det kommer krävas mål av Gunners här för att få med sig ett okej resultat till London. Att Liverpool går mållösa känns trots allt väldigt otroligt.

Speltips Liverpool – Arsenal

Liverpool kör alltid gasen i botten och har hela ligans högsta målsnitt per match. Detta är förvisso ingen ligamatch men det spelar knappast någon roll, utan det handlar om linjer i spelet. Ja, Salah och Mane är borta men återigen, hade de bägge varit med hade det troligen varit en lina över 3. Jag gillar nästan mer spelet nu när vi får låg 2.5-lina eftersom att Liverpool ändå inte kommer ändra på sitt sätt att spela.

Arsenals övertag truppmässigt från förra veckan är helt bortblåst men laget som är tillängligt ser ändå helt okej ut. Martinelli, Saka, Lacazette ska alla tre förmodligen starta och det är en trio som en bra dag kan göra mål på vilket lag som helst.

Cup-match, Anfield och bra fart under dojorna? Ska vi säga 3-1?

Spel: Över 2.5 mål @ 1.71 (e rake) på Betfari Exchange!