Bengt Sonnert Speltips

Bengans Bomb: Sevilla – Salzburg

Champions League startar till kvällen och här kommer en kort text om varför jag håller Salzburg +0.75 som fin!

Salzburg är nederlagstippade i en grupp där Sevilla står som favoriter enligt oddsen. Sevilla ska vara favoriter till gruppsegern men jag vädrar att spanjorerna kan springa in i problem här i första matchen. Salzburg är ett lag som spelar väldigt ”respektlöst” och alltid kör sin egen torpedfotboll oavsett vilka man möter.

Sevilla

Sevilla har ett spännande lag på pappret i år och underliggande stats inledningsvis den här säsongen ser bra ut. Den bortglömde Lamela värvades från Tottenham och har inlett säsongen kanonfint. Hemma i Sevilla är man svårslagna och laget ska inte på något sätt svartmålas. Att man däremot ska stå i under 1.70 att vinna ser jag som lite väl överdrivet. Sevilla har under åren som gått blivit någon form av härskare över Europa League, men väl i Champions League har det sällan räckt längre än till max 16-delsfinal.

Senast mot Elche var man förvisso det något bättre laget men det blev bara en poäng och dessutom låg man under i matchen. Sevilla kör sällan över sina motståndare utan trivs med tighta matchbilder, ett stort bollinnehav och en klassisk uddamålsseger.

Salzburg

Det här är ett spännande lag med en väldigt talangfull trupp som ofta lyckas stöka till det även mot riktigt bra motstånd ute i Europa. Man kommer in i årets Champions League med 12 raka vinster och vinden i ryggen. En av vinsterna var dessutom i en träningsmatch mot självaste Barcelona, där de sistnämnda ställde upp med en riktigt fin elva bestående av bland andra De Jong, Griezman, Depay, Busquets med flera.

Salzburg har visat förr att man är bättre än många tror och jag minns helt otroliga matcher mot BM, Liverpool med flera. I min bok är inte Sevilla så ofantligt mycket bättre än Salzburg som somliga vill ha det till och en fin 0.75-a på gästerna måste testas.

Jag spelar Salzburg +0.75 till 2.00 på BET365