Besiktas – Dortmund

Två offensivt starka lag möts och överspelet mellan Besiktas och Dortmund känns riktigt bra!

Dortmund är fullständigt sjövilda i år. Matcherna man spelar spårar ur i alla riktningar och det fullkomligt regnar målchanser både för Dortmund och dess motståndare. När man nu åker på besök till Besiktas där ett annat offensivt starkt lag står på andra sidan planhalvan så gillar jag överspelet riktigt mycket.

Besiktas

Besiktas och den turkiska fotbollen över lag har hamnat lite i skymundan på senare. Galatasaray, Fenerbache och Besiktas är inte riktigt så starka som de en gång var och ligan har glömts bort av den stora massan. Besiktas har i år byggt ihop ett någorlunda intressant lag ändå, får man ändå säga. Spännande värvningar av Pjanic och den ständigt utlånade Batshuayi har plockats in och detta gav direkt effekt under helgens ligamatch där Pjanic assisterade till ett mål och Michy gjorde två fina strutar.

Besiktas toppar för stunden den turkiska ligan och har nog på pappret ligans bästa lag. Klart är iallafall att man gillar göra mål och dessutom är bra på det! De senaste två matcherna har laget hängt 7 strutar och även om motståndet givetvis varit klart sämre än Dortmund så ska Besiktas har mycket goda chanser att hänga en boll mot Dortmund och kanske också två med tanke på de gul-svartas enormt stökiga försvar.

Alltså, Besiktas har en småmysig trupp och framförallt framåt ser man riktigt spännande ut! Batchuaiy och föredetta Tottenhamspelare N’Kouduo bör hänga en herrans massa mål under året och dessutom som släpande anfallare lirar Alex Teixeira. En brasse som går helt under radarn och som varit otroligt bra i CSL de senaste åren. Bakom dessa Pjanic fina fot!

Dortmund

Dortmund är favoriter i matchen och det ska man vara. Laget spelar dock totalt sjövild fotboll och någon balans i laget tycks det inte finnas. Man tycks spela efter principen att det inte spelar någon roll om motståndarna gör tre mål sålänge de själva gör fyra. På Dortmunds fem första matcher i år har det blivit smått overkliga 26 mål. Jag vet faktiskt inte om jag sett något liknande innan.

Senast var det som sagt ingen skillnad utan en av årets galnaste matcher har redan avverkats när Dortmund slog Leverkusen borta med 3-4 efter att ha legat under tre gånger i matchen. Halaand kan inte sluta göra mål och mycket riktigt hängde han två bollar mot Leverkusen, efter att dessförinnan satt ett hat-trick för Norge mot Gibraltar.

Fortsätter Dortmund spela den typen av fotboll man gjort hittills i år mot Besiktas, så ser jag inte hur hemmalaget ska kunna stå emot att släppa in både 2 och 3 bollar.

Speltips Besiktas – Dortmund

Som sagt, Dortmunds vis att spela fotboll på inledningsvis den här säsongen saknar nästan motstycke. Man blåser på med 15 jetmotorer och gör så hela matchen, oavsett resultat och konsekvenser av sitt verkande. Det är ofattbart kul att titta på och fortsätter Dortmund på det här viset så kommer man vinna mångas kärlek i år, när folk suktar efter all-in-tänket hos ett lag i en fotbollsvärld som blir alltmer taktiskt och statisk för varje säsong som passerar.

Besiktas är bra framåt och Dortmund extremt bra framåt. Samtidigt är Dortmund odugliga bakåt och det här är en klassisk ”hur ska det inte bli minst 3 mål”-match.

Bollen är rund och allt kan ske, men jag gillar verkligen den här positionen från start.

Över 3.0 asian hcp Besiktas – Dortmund spelas @ 1.92 hos BETHARD!