Fotboll-Champions-League-speltips

Besiktas – Dortmund

Målkalas vid Bosporen!

Äntligen är Champions League tillbaka och jag lockas av en karamell med tidig avsparkstid under onsdagskvällen. Besiktas tar emot Borussia Dortmund hemma i sin telefonkiosk vid Bosporen och här utlovas målgaranti av både Batshuayi och Haaland.

Besiktas

Dom så kallade ”Svarta örnarna” från Istanbul är en maktfaktor på eget gräs, förra säsongens notering i Süper Lig på Vodafone Park summerades med nuffrorna 14-3-3 efter att värdarna snittat två och en halv strut framåt. Regerande turkiska mästarna tappade under sommaren sin hårdskjutande kameruan Vincent Aboubakar men ersatte honom förstklassigt med Michy Batschuayi som redan efter tre matcher har tangerat fjolårets PL-målnotering i Crystal Palace. Hantlangaren Rachid Ghezzal finns fortsatt att tillgå för Sergen Yalcin, assistmakaren från Algeriet slog till med 17 sagolika framspelningar förra säsongen.

Borussia Dortmund

Behöver man ens säga någonting om Borussia Dortmund när det gäller filosofin och målgarantin. Det sitter i den gulsvarta identiteten, i klubbens DNA, att lira öppen och iögonfallande fotboll. Att tränare kommer och går bekommer inte det notoriska framåtlutet hos föreningen från Tysklands åttonde största stad. Marco Rose är en dokumenterat offensiv coach som fortsatt Die Schwarzgelbens sprudlande spel. Dortmund kommer närmast från en 4-3- show borta mot Leverkusen där brunkaren Braut Haaland var direkt inblandad i tre av kassarna. Marco Roses mannar är redan efter fyra omgångar det överlägset målgladaste laget i Bundesliga, samtliga strider hittills har innehållit mål i båda burar samt minst tre baljor totalt.

Speltips: Båda lagen gör mål och Över 2,5 mål

Att Herr Haaland målar står i 1,36 så vi kan väl lita på att baggen exekverar som vanligt. Batschuayi har flygande form och lär vilja visa att släkten är värst, på belgarens halvår i Dortmund noterades han för nio kassar på 14 framträdanden i ligan samt Europaspelet.
Besiktas är en maktfaktor på eget gräs, även internationellt sett. I båda sina senaste två CL-gruppspel har turkarna målat i samtliga hemmamatcher, trots besök av dignitärer som Bayern München och Napoli. Dortmund levde upp till onsdagens förväntningar i fyra av fem bortamatcher under förra säsongens upplaga av Champions League. Mot Lazio, Zenit, Sevilla samt Manchester City.

Jag lirar att båda lagen gör mål plus över 2,5 mål i matchen till 2,01 hos Svenska Spel!

Greven