Bomben analys andelsspel

Bomben 28/9-23

Det vattnas som brukligt i gomseglet under torsdagskvällarna. Ny SHL-omgång innebär extrapengar på Bomben. Den här gången ska vi bege oss till Småland, Dalarna och Värmland. Nyckeln blir att få in någon nolla vilket inte alls känns otänkbart. Det är låga linor i både Växjö och Leksand medan Linköping slår från ett tydligt underläge i Karlstad. Häng med!

Spela gärna Bomben tillsammans med några av våra andelsläggare eller varför inte testa vårt reduceringsverktyg!

⏰  Spelstopp Bomben: 18:59
📈  Radförslag: 1200kr

🚨  1. Växjö – Frölunda 4-1
Växjö var helt uddlösa i bortamötet förra helgen mot Rögle. De regerande mästarna fick endast iväg 16 skott på mål. En förklaring till detta var att endast elva skånska forwards kom till spel. Av allt att döma får Jönsson tillbaka ett par gubbar mot Frölunda, men här är ändå känslan att man både kan gå högt och lågt på Lakers.

Frölunda spelade så sent som i tisdags, då blev det seger efter straffar mot Linköping. Två poäng kändes i efterhand som en tappad poäng, snarare än två vunna. På bortais har göteborgarna haft det betydligt tyngre. Mot både Timrå och Malmö har FHC bitvis varit utspelade. All form av underliggande statistik pekar även på att Rönnbergs lag har en hel del att jobba på.

Ett mer utvilat och i grunden defensivt stabilt Växjö ska ha alla möjligheter att sätta stopp för Friberg, Klingberg och company. Det känns således kanon att få med nollan på FHC. Hos Växjö känns det mer ovisst. Det har bitvis sett lovande ut framåt för Lakers, men med flera tveksamheter på forwardssidan är det läge att måla brett på hemmasidan.

🚨  2. Leksand – Skellefteå 1-2
Skellefteå har ännu inte fått fart på grejerna, i alla fall inte i offensiv riktning. Utöver Oscar Lindberg är det få som levererat framåt. Dock har inte chanser saknats för fjolårets finalister som har mycket trevliga underliggande siffror. Samtidigt finns det enormt med spets framåt, trots avsaknaden av Möller. Sparkapital finns hos Hugg och Pär Lindholm som fortfarande är poänglösa.

Leksand har haft något bättre utdelning, tack vare att flera spetsspelare klivit fram där Hrivík gått längst fram i ledet. 3-0-segern i lördags mot Linköping kändes däremot inte helt rättvis där masarna torskade skottstatistiken med 22-40 – SHL-debutanten Filip Larsson tydlig matchvinnare mellan stolparna.

Samtliga Skellefteås matcher har gått under 5,5 mål och mycket talar för att sviten förlängs i Tegera. Bakåt har det trots allt sett stabilt ut hos SAIK och med Söderström mellan stolparna finns en av seriens bästa keeprar. Här gillas egentligen alla former av låga tecken. Den rensande Skellefteå-femman kittlar dock i jakten på storkovan. Mot både Frölunda och Örebro har Armalis släppt fem puckar förbi sig.

🚨  3. Färjestad – Linköping 5-1
Här finns egentligen alla förutsättningar för en överkörning. Linköping har varit utspelade i flera matcher och här får Cluben dessutom bara en dags vila efter straff-förlusten mot Frölunda. Till råga på allt saknas både Fantenberg och Pettersson på backsidan. Dock finns en viss Högberg längst bak som verkar kunna sätta stopp för precis allt när han har dagen.

Färjestad har inte fått sitt PP att klaffa, vilket blev tydligt i förlusten förra helgen mot Malmö. Totalt sett har däremot Mitells vargar sett riktigt vassa ut, framförallt hemma i kaffekokaren där FBK besegrat både Skellefteå och Växjö med 4-1.

Om Tomásek och company får träff på torsdag kan det absolut rinna iväg mot ett lag som Linköping. Kan LHC släppa in sju puckar i Ö-vik så finns det även risk för att det läcker bakåt i Karlstad. Visserligen var det inte Högberg som vaktade buren mot MoDo, men å andra sidan fick andraslipsen Myrenberg noll hjälp från sitt försvar i Hägglunds Arena. Att gå högt på FBK känns givet, nästan lika självklart som att gå lågt på LHC.

1200 rader
1. Växjö – Frölunda 0,1,3,4,5 – 0,1
2. Leksand – Skellefteå 0,1,3 – 1,2,4,5
3. Färjestad – Linköping 2,4,5,6,7 – 1,3

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Chatta