Bomben analys andelsspel

Bomben 6/4-23

Torsdagens HockeyBomb beskrivs bäst som tripp, trapp, trull. De tre översta trappstegen i den svenska ligapyramiden bidrar med varsin rafflande affär. Med avstamp i Scandinavium i söder rör vi oss via ett besök på Hovet till Hudiksvall och Holmen Center. Lägg därtill en riktigt smaskig rullpott på 574 862 riksdaler att ta sikte på. Let’s go!

Spela gärna Bomben tillsammans med några av våra andelsläggare eller varför inte testa vårt reduceringsverktyg!

⏰  Spelstopp Bomben: 18:59
📈  Radförslag: 648kr

Match 1

🚨  1. Frölunda – Växjö 2-1
Trots att det var Växjö som skapade mest när lagens möttes under tisdagen var det Frölunda som reste västerut med en blytung seger nedpackad i trunken och ett tydligt övertag i semifinalserien. Farhågorna om Lakers trubbighet har besannats och i kombination med superbt burväktande signerat Lasse Johansson ger det VF chans att skaffa matchbollar.

Känslan är att den genomsolida, men möjligen något destruktiva modell som Jörgen Jönsson i gästernas bås anammar leder till att offensivt skickliga backar som Persson och Bengtsson inte får ut max i offensiv zon.

Målsnålt har det varit, målsnålt kommer det sannolikt att förbli. Skulle värdarna, likt i förra mötet, ta en tidig ledning är det inte alls otänkbart att de stänger Växjös spel helt och hållet. Därmed indirekt sitt eget. Låga nuffror rakt över.

Match 2

🚨  2. Djurgården – Björklöven 3-4
Tongångarna var dystra kring Djurgårdens chanser i den andra semifinalen mot Löven på bortais. Suddenförlusten i match ett tyngde och Carl Lindboms skada var tydligen inte nog, eftersom Linus Klasen likaså fick lov att kasta in handduken. 4-1-seger blev det hur som helst och vikarierande keepern Matthew Galajda förtjänar enorm cred för sin fenomenala insats, inte minst när han sattes på svåra prov i den första perioden.

Björklöven hade svårt att hålla sig ifrån utvisningsbåset och när den inledande forceringen inte bar frukt hade de inte mycket att komma med. Där finns enorm kvalitet i offensiv riktning och vi känner oss inte bekväma med att stoppa in keramiken på Djurgården.

Målvaktsposten i DIF är ett frågetecken. Visst ser backsidan fenomenal ut med Elliot, Schilling och Hammarlund, men är det Galajda som fortsätter i kassen är det värt att bära med sig att denna säsong varit höga toppar och djupa dalar för transatlanten. En förmodat jämn affär medför dylika siffror, med möjlighet till litet utstick till höger.

Match 3

🚨  3. Hudiksvall – Väsby 2-4
Hudiksvall gick på sin första mina i kvalserien till HockeyAllsvenskan när Kalmar gjorde den långa trippen till Holmen Center. 2-5 slutade kalaset och för coach Dennis Hall och hans vänner var det naturligtvis en missräkning. Snipern Jesper Wiberg förblev utanför målprotokollet och Hudik behöver leverans från honom för att inte halka efter.

Besvikelse rådde även i Väsby-lägret efter 2-3 hemma mot Nybro. En sömnig start hämtades upp av Dick Axelsson och hans kedjekamrater till ett likaläge inför den sista perioden. Den verbale “Dicken” uttryckte senare sitt missnöje över den omdiskuterade straff som tilldömdes motståndarna med 25 sekunder kvar och som skulle komma att fälla avgörandet, och fick inte mindre än 32 utvisningsminuter tillbaka.

Hemmaförsvaret svajade okaraktäristiskt mycket i förra kampen och Isak Johansson i buren, som i grund och botten är ett oprövat kort i dessa sammanhang, darrade för ovanlighetens skull på manschetten. Bortalagets anfallsvapnen gör det sunt att ladda på lite extra i öst.

648 rader
1. Frölunda – Växjö 1,2,3 – 1,2
2. Djurgården – Björklöven 2,3,4 – 2,3,4,5
3. Hudiksvall – Väsby 1,2,3 – 3,4,5

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Chatta