Bomben analys andelsspel

Bomben 11/4-24

Semifinalmötet mellan Rögle och Växjö är givetvis torsdagens stora hockey-behållning. Matchen i Ängelholm toppar därför inte helt oväntat Bomben-kupongen för dagen. I Kvalserien till Hockeyallsvenskan hittas tre matcher som spelas under dagen och två av dessa förgyller HockeyBomben. Fina värdemässiga tecken i både Halmstad och Hudiksvall lägger en fin grund för chansen till en pengamässig fest. På med bältet, nu bär det av!

Spela gärna Bomben tillsammans med några av våra andelsläggare eller varför inte testa vårt reduceringsverktyg!

⏰  Spelstopp Bomben: 18:59
📈  Radförslag: 960kr

Match 1

🚨  1. Rögle – Växjö 2-2
Efter två raka förluster i Vida Arena var Växjö mer eller mindre nödgat till att segra i match 3. Som bekant är 0-3-underlägen inget att rekommendera om tanken är att ta sig vidare från en svensk slutspelsduell. Efter Ekeståhl-Jonssons sudden-påse, åter i powerplay, så står RBK med en fot och båda händerna i en SM-final. De grönvita gör ett smått otroligt slutspel.

Jörgen Jönsson och hans smålänningar var, framförallt i första- och andra perioden, bra med i matchen senast och ägde stora delar av spelet fem mot fem. Det som blir allt tydligare är att Växjö inte har råd att sitta på botbänken. Kan de tillresta skala bort detta otyg finns ett visst hopp om att slippa bli svepta.

Två av tre bataljer mellan lagen har varit målmässigt begränsade där två, sex och fyra mål över 60 minuter trillat in. Liknande scenario tänker vi oss även nu där vi inte vill pressa iväg oss till högre höjder. Ett till tre på båda sidor känns rimligt, även RBK:s nolla blir en värdemässig bomb vad det verkar och ska således få plats.

Match 2

🚨  2. Halmstad – Kristianstad 1-3
Trots att spelet bitvis varit sisådär är det svårt att inte låta sig imponeras av Kristianstad. Skåningarna har inte torskat över 60 minuter i Kvalserien till Hockeyallsvenskan ännu. Det innebär att KIK lagt beslag på förstaplatsen med liten marginal, trots 3-4-torsken mot Väsby senast. Nu väntar Halmstad i “Valhall”. En anläggning där de grönvita trivs kanon (två raka vinster i år).

Hallänningarna har trots allt visat att man är att räkna med. Dahse och company har i och med två raka vinster fortsatt hoppet uppe om att nypa förstaplatsen som i slutändan innebär spel i HA och helt utan chans är givetvis inte arrangörsklubben.

Bomben-bygget begränsar vi ändå något till vänster då ettan och trean tidigt får plats. Kristianstads högre tecken är därefter väldigt mycket mer intressanta. Bland annat ser både fyran och femman ut att bli extremt lågt streckade och får således plats när vi jagar större stålar.

Match 3

🚨  3. Hudiksvall – Väsby 4-1
Fredrik Forsberg sköt ett otroligt viktigt 4-3-mål för Väsbys räkning i toppmatchen mot Kristianstad i Renew Arenas och håller därmed liv i denna slutspelsserie. Coach Smulter var nöjd med lagets insats, men nu gäller det att lägga segern senast åt sidan då nästa tunga hinder står på motsatt sida.

Hudiksvall lyckades med en del möda och besvär lösa en sudden-seger i Piteå häromsistens. Limpar Lantz avgjorde mötet i LF Arena och skickliga spelare som Byström Johansson och Eckmyhl fick spela birollerna strax bakom matchvinnaren. I Holmen Center är generellt Hudik svårstoppade och med publiken i ryggen lutar mötet till vänster.

Hudik har på 15 raka hemmamatcher skrinnat av isen utan poäng vid två tillfällen. Noterbart är ett tämligen högt målsnitt över dessa fajter. Bland annat har nio av nyss nämnda bataljer inneburit fyra eller fler gjorda mål från värdarnas sida. Att därför pressa upp vänstersidan något är en kul och lämplig väg att gå. Väsby får nöja sig med sin etta och trea.

960 rader
1. Rögle – Växjö 0,1,2,3 – 1,2,3
2. Halmstad – Kristianstad 1,3 – 2,3,4,5
3. Hudiksvall – Väsby 1,2,3,4,5 – 1,3

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Chatta