Fotboll-premier-league-speltips

Brentford – Brighton

Återigen sitter vi i Brighton-båten när laget besöker Brentford!

Trots att jag var fullständigt vansinnig på Brighton, som vanligt, när laget förlorade mot Everton senast och bedyrade att jag aldrig skulle spela Brighton igen, så sitter man här nu återigen med pengar investerade i Potters grabbar. Även om det vankas bortamatch mot Brentford så kan jag bara inte acceptera att Brighton är uppe och nosar på 2.00 i odds på nollbollen.

Över en hel säsong håller jag Brighton som klart, klart starkare än Brentford och även om en enskild match innebär mindre marginaler så är oddset i mina ögon mycket spelvärt!

Brentford

Det är svårt att inte tycka om Brentford, vars resa till Premier League har varit spektakulär på många vis. Premiär-segern mot Arsenal var otroligt häftig och glädjetårarna på läktare efter slutsignalen hos ett gäng äldre fans kommer etsa sig fast i minnet för lång tid framöver. Efter Arsenalvinsten har laget kryssat två tighta matcher med Villa och Palace vilket ger dom en totalpoäng på 5 efter tre spelade matcher. Otroligt bra start för Brentford och långt över mångas förväntan. 

Hur som haver så kommer laget börja förlora matcher, svårare är det inte. Truppen är långt ifrån stark nog för att gå obesegrade i Premier League under allt för lång tid och hemma mot ett mycket spelskickligt Brighton tror jag första plumpen kan komma. Det mesta hänger på Ivan Toney och kommer inte han in i matchen på ett bra vis så blir Brentford extremt lidande. Toney är en kanongubbe men samtidigt inte så bra att Brentford ska ses som jämbördiga med Brighton i min bok. Bakom Toney är det relativt tunt med ren klass, även Ghoddos och vår egen Pontus Jansson såklart är superkul att kika på!

Brighton

XG-Brighton inledde säsongen med två fina segrar mot Burnley och Watford. Fyra mål gjorda och fjolårets problem med målskyttet tycktes äntligen vara löst. Sedan kom Everton på besök och minnena från fjolåret uppenbarade sig igen. Everton gjorde en riktigt bra match men Brighton var återigen hejdlöst ineffektiva runt straffområdet. Förhoppningsvis var det bara en engångsföreteelse och att man här mot Brentford hittar lite nätrassel igen.

Brighton har precis gjort klart med Cucurella från La Liga och det är en spelare jag gillar skarpt och framförallt en spelare jag tror kommer passa utmärkt i Premier League och i synnerhet i just Brighton. Det får väl anses relativt otroligt att han kliver in från start här men om han deltar på något vis så är det ytterligare ett plus för oss.

Brighton sätt att spela är lite som ett storlag, med något sämre kvalité på varje position. Man gillar hålla i bollen och är duktiga på det. Man gillar helt enkelt styra matchbilden. Just Brentford tror jag kommer passa Potters spelsätt väldigt väl och chanserna för tre poäng ska vara goda i min värld.

Speltips Brentford – Brighton

Brentford är frejdiga och enkla att tycka om. Som ovan nämnt håller jag dock Brightons lagbygge som klart mer komplett än Brentfords och jag tror Brighton är ett lag för övre halvan i år. Det är inte Brentford. Även om Brighton gick på en mina mot Everton senast så är det inget som direkt skrämmer mig. Jag tror faktiskt Everton under Benitez är mycket vassare än fjolårets Everton under Ancelotti.

Brighton kommer alltid till målchanser oavsett vilka de möter och det här bör återigen bli en fråga om effektivitet. Kan Brighton hitta tillbaka till det man gjorde de två första matcherna så ska segern lösas här. Jag tycker att Brighton står för högt överlag på alla dessa marknader men kryssrisken är definitivt överhängande. Att Brighton däremot ska förlora matchen är ett utfall jag tror bör stå högre än det gör just nu och därför blir nollbollen ett riktigt mysigt spel i min bok.

Jag spelar Brighton DNB (ahcp 0) @ 1.92 och hoppas man slipper bli lika frustrerad som förra veckan!