Fotboll-premier-league-speltips

Brentford – Leicester

Generösa odds mellan Brentford och Leicester!

I min värld har oddsen på över/under mellan Brentford och Leicester hamnat lite snett och således klipper jag det här spelet väldigt tidigt. Brentford skapar oerhört mycket på hemmaplan och Leicesters underliggande siffror offensivt har varit fina mot slutet, i synnerhet senast mot Manchester United.

Brentford

Det är lätt att tycka om Brentford, till och med när man sympatiserar med ett annat londonlag som jag själv gör. Laget spelar en totalt respektlöst fotboll och senast mot Chelsea gjorde man en andra halvlek som var helt otrolig och sällan har man sett Chelsea vara så tillbakatryckta som mot just Brentford. Chelsea fick tre poäng på ren tur och Brentford å sin sida hade maximal otur som inte lyckades kvittera matchen mot slutet. Två ramträffar, en missil i huvudet på Mendy från Jansson och en hel handfull andra superlägen missades av Brentford i jakt på kvitteringen.

När slutsignalen ljöd så hade Brentford en XG på 1.89 mot Chelseas blygsamma 0.28. Det var dessutom ingen engångsföreteelse utan matchen dessförinnan hemma mot Liverpool gjorde man också en kanonprestation och hade höga offensiva underliggande siffror i en match man kryssade (3-3). Däremellan borta mot West Ham segrade laget med 1-2 och offensiven med Toney och Mbueno är vråltung.

Brentford är årets stora utropstecken och varför det är 2.25-lina i den här matchen är jag inte riktigt med på.

Leicester

Om Brentford varit en överraskning i positiv anda så får man ändå säga att Leicester gått sämre än väntat. Ett knippe usla insatser finns redan på kontot men senast mot United kan nog brytpunkten kommit. Fyra mål i rätt bur och tre viktiga poäng till de blå. Man hade en XG på höga 2.25 och dessutom fick både Vardy och Daka sätta en boll vardera.

Det är bakåt det sett sämre ut för Leicester så här långt och mycket beroende på skadorna som härjar kring viktiga kuggar i laget. Ndidi som faktiskt kanske är Leicesters viktigaste spelare som sittande DM är en jätteförlust defensivt och lägg därtill Fofanas långtidsskada från försäsongen så vilar helt plötsligt det defensiva ansvaret på Soyuncu och Evans, som inte är några supergubbar direkt.

Tack vare Leicesters svaga inledning på säsongen så är man fortsatt piskade att hitta trepoängare framöver.

Speltips Brentford – Leicester

Ett Leicester som jagar tre poäng borta mot ett Brentford med mycket fin offensiv bäddar för en chansrik matchbild. Leicesters defensiv övervärderas dessutom kraftigt i min mening och det syns inte minst på resultaten senaste tiden. 4-2 mot United, 2-2 mot Palace och 2-2 mot Burnley vittnar om fin spets framåt och allt annat än en stabil defensiv. 

Brentford hemma har oavsett motstånd under hela säsongen skapat jättemånga målchanser som resultat av deras tunga offensiv. Toney vinner mer eller mindre allt i luften och Brentford har lyckats återuppliva ”långa inkast” till en strategi för att faktiskt skapa målchanser. Mot Chelsea ledde deras långinsats till flertalet kaotiska situationer inne i straffområdet och tidigare under säsongen, mot exempelvis Arsenal, så var det just ett långt inkast som avgjorde matchen.

Leicesters försvar kommer garanterat få problem med Brentfords frontduo och åt andra hållet har Leicester ruskigt fin spets med Daka, Tielemans och framförallt Vardy. Frår vi normal utdelning kontra målchanser i den här matchen så känns två mål som väldigt troligt och fler än två mål hög chans.

Jag tycker 2.25 är helt fel lina och tror detta kommer ändras under veckan. Med risk för att få ta fram skämskudden framåt Söndagen så tror jag vi ser en 2.5-lina när det drar ihop sig.

Över 2.25 på BETHARD spelas till 1.84 vilket är ett mycket bra odds sett till övriga marknaden.