Adams Ammunition

Brighton – Newcastle

”Fågelmöte” mellan skator och fiskmåsar när Brighton tar emot Newcastle!

Brighton såväl som Newcastle fick en flygande respektive start på årets ligaspel när bägge spelade hem tre pinnar vardera i premiären. Ingen missade nog Brightons blytunga bortaseger på Old Trafford när United fick en katastrofal start på säsongen. Dagen dessförinnan hade Newcastle gjort mer eller mindre mos av Nottingham och det här bäddar nu för ett riktigt fint möte mellan två lag som aspirerar på ganska framskjutna placeringar i år.

Bägge dessa byggen är definitivt viktade åt det mer försvarande hållet och att vi får se en matchbild som spårar och hela havet stormar känns tämligen osannolikt. Kul matchen-i-matchen situation också för Dan Burn som ju lämnade Brighton mitt under förra säsongen för att återförenas med Newcastle.

Spel: Under 2.5 mål @ 1.74 hos Mr. Green
Missa inte att hämta ditt freebet samtidigt, på 500kr hos Mr. Green här!

Brighton

Potter har fått se sina två största namn lämna klubben men ingen är nog speciellt orolig ändå. Ett gäng nya herrar har kommit in och efter Grobs dubbla baljor mot Manchester United så har laget fått en flygande start. Nu var just den matchen rejält urspårad, men det beror mest på att man knappt kan möta ett lag under Ten Hag och nå en kontrollerad och stabil matchbild. Sin vana trogen var Brighton som allra bäst när man mötte ett bättre lag på andra sidan och vinsten var urstark.

I samband med att Cucurella lämnade för en rekordsumma strax innan avspark, så fick man in Colwill på lån från Chelsea. Colwill är en av Englands solklart högst aktade mittbackar bland de yngre och han spås en lysande framtid. Därmed förstärks Brightons redan tunga försvar ännu ett snäpp.

Newcastle

Många var det som trodde att Newcastle skulle hitta en riktigt supergubbe framåt under transferfönstret, men så blev det inte. Istället skickade man in de stora slantarna för att förstärka sitt försvar än mer. Botman, en av de bästa mittbackarna från Ligue 1 anslöt strax innan premiären och därefter tog man in Targett från Aston Villa.

Som om inte det vore nog plockades även Pope från Burnley och som jag skrev inför säsongen, så tycker jag det är en supervärvning. Tveklöst en av Premier Leagues bästa målvakter och det är fortsatt fullständigt sinnessjukt att Pickford är placerad framför Pope i landslaget.

Vill man sträcka på saker en bit, så kan man börja hävda att Newcastle har ett av ligans bästa försvar. Pope, Burn, Botman, Targett, Trippier och Schar med Guimares framför är verkligen ingen lek att ta sig förbi.

Det är framåt man kan ifrågasätta Newcastle. Wilson är fin men väldigt skadebenägen. Wood är totalt iskall och fortfarande en högst märklig värvning.

Speltips Brighton – Newcastle

Brighton må spelat en spårad match i premiären men det är jag relativt säker på berodde enkom på United och inte alls på hur Brighton egentligen vill ha en matchbild. Newcastle hade full kontroll på sin match mot ett Forrest som i stort sett inte skapade en målchans mot den svart-vita buren.

Det här är en match med två lag fullproppade av fysiska och blytunga gubbar och bägge har sina styrkor i de bakre leden. Framåt ser det inte sylvasst ut för någon och det här mötet bör bli en riktig holmgång, snarare än något annat.

Tillfälligheter kan alltid skicka ett underspel i graven, men jag gillar positionen skarpt så här på förhand.

Spel: Under 2.5 mål @ 1.74 hos Mr. Green
Missa inte att hämta ditt freebet samtidigt, på 500kr hos Mr. Green här!