Brynäs – Skellefteå

Brynäs – Skellefteå

Gävlelaget gjorde något så oväntat som att vända en match mot ett topplag senast. Inte en företeelse som fansen blivit bortskämda med. Spelmässigt såg det inte kanon ut till en början. Försvarsspelet är fortsatt skakigt när de blir pressade under en längre period så ser det direkt virrigt ut. Anfallsspelet ser bättre ut, det skapas en hel del chanser, de flesta halvchanser. Mot Växjö var inget större undantag, till i början av tredje och laget tog sig in i det obekväma området som är framför mål. Det hjälpte såklart med en mindre målvaktstavla till 1 – 2, och sen rann det på. Ska väl sägas att det inte kan göra det i varje match. Det går inte att räkna med sex mål i sista perioden varje gång, även om två var i tom kasse. Anfallsspelet ser bättre ut än väntat. Även om försvarsspelet svajar då och då under match så ser laget bättre ut än det gjorde under förra säsongen.

Nu väntar Skellefteå ett lag som var spellediga i torsdags och som har en helt annan forwardsuppsättning än Växjö. Här är det tre kedjor som alla kan snurra runt i Brynäs defensiva zon. Förra lördagen besegrades Leksand hemma med 3 – 0 en match där västerbottningarna var det sämre laget sett över hela matchen. Samtidigt gjorde de tidigt 1 – 0 och kunde spela på resultatet i större utsträckning, de behövde således inte skapa chanser. Defensivt har det sett ganska bra ut för Skellefteå. De har haft bra koll på motståndarna och de flesta skotten har kommit utifrån. Det såg ut som att Robert Ohlssons gäng skulle bli ett frejdigt lag efter första matchen, visst har det skapats en del chanser även i de två efterföljande matcherna men inte med den frenesin.

Brynäs har överraskat mig och säkert någon till och befinner sig faktiskt på tredje plats i en väldigt haltande tabell. Poäng i tre av fyra matcher är starkt med tanke på att de har tagits mot lag som alla förväntas vara bättre när allt summeras i vår. Det har blivit lite mer mål än förväntat i matcherna Brynäs spelat. Det hjälpte såklart med totalt tio baljor senast.  Skellefteå har sett stabila ut, en enda plump mot Frölunda hemma i en jämn match, må vara hänt. Offensivt har de gjort ungefär så många mål som är förväntat. Defensivt har de dock sprungit klart bättre än siffrorna visar. Jag håller Skellefteå som marginell favorit, det är trots allt en bortamatch med resa och allt som det innebär. Modellen vill att de ska stå i runt 2,40 på bortais. Oddset som erbjuds är nere runt 2,10. Därför tittar vi på andra sidan. Att Brynäs tar alla poäng finns i skrivande stund till över tre (3) gånger pengarna.

Brynäs -0,5 @ 2,95 (3,15 Betsson)

 

// Henke