Champions League - Grupp A

Champions League – Grupp A

Champion League – Grupp A

Fina Champions League väntar återigen runt hörnet och jag tänker ge mig på en liten gruppgenomgång och lag för lag kikar på vart vi kan tänkas finna spelvärden. Mer behöver inte sägas, utan vi kör igång direkt.

Placering enligt oddsen:
1. Liverpool
2. Ajax
3. Napoli
4. Rangers


Min tippning:

1. Liverpool

Snöplig förlust i finalen förra året mot Real Madrid trots ganska stort favoritskap på oddsen var en tung förlust för både klubb och fans att suga i sig. Det hela har mynnat ut i att Mané lämnat för Bayern Munchen och ligastarten i år har varit allt annat än bländande, även om Bournemouth fick sig en rejäl slägga senast.

Nunez, som är Manés tänkta ersättare, har inlett säsongen med höga toppar och ruskigt djupa dalar. Det är tydligt att där finns potential, men någon Mané är han sannerligen inte.

Vidare så ser Liverpools mittfält svagare ut än på väldigt länge. Fabinho har ständiga skadeproblem och Henderson/Milner börjar se riktigt sega ut. Med Thiago fortsatt skadad ser truppen väldigt skral ut i år, när det kommer till att slåss om både CL och ligaguld.

Man står som storfavoriter att klara sig vidare från gruppen, vilket är rimligt. Det känns dock inte som att det här blir totalt problemfritt. Ajax, Napoli och Rangers är tre ruskit tunga bortamatcher och inget som kan räknas hem på förhand, på något vis.

Hade jag varit tvungen att plocka spel här, så hade jag tagit Liverpool att inte vinna gruppen till höga odds, men i slutändan har jag valt att avstå helt.

2. Ajax

Ajax känns alltid underskattade i CL. Man presterar i stort sett varje år över vad oddsen indikerar att man bör göra och jag tror det kan bli samma visa igen.

Nu har man förvisso tappat Anthony för helt osannolika pengar till Manchester United nyligen, men Ajax är mer än vana vid att tappa sina större namn och återanvända pengarna för att bygga en än starkare trupp.

Ligan har öppnats med fyra segrar på fyra möjliga och 12-3 i målskillnad. Bergwijn som kommit in från Spurs har varit bländande bra så här långt och öst in poäng. Ajax lär återigen promenera hem ligaspelet och kunna lägga extra krut på CL.

Vad gäller spel så gillar jag Ajax top 2 i gruppen till 1.90 – 2.00 beroende på vilken spelsida du väljer. Man ror troligen inte på Liverpool under normala omständigheter men därefter ska man vara starkare än både Rangers och Napoli.

Rangers är något nummer för litet och Napoli är inne i en hejdlöst stökig period.

Ajax top 2 @ 2.00 BET365

3. Napoli

Ikoner som Koulibaly, Mertens och Insigne har försvunnit och det tycks vara ständiga sprickor mellan spelare och fans på ena sidan mot ägarna på andra.

Ligaspelet har förvisso inletts bättre än förväntat i år men motståndet har ännu varit av den svagare karaktären. Storsegrar över Monza och Verona, samt kryss mot ett stukat Viola. Spelarna man ersätt sina ikoner med är långt ifrån lika namnstarka och får ses som direkta chansningar, även om det fallit väl ut så här långt. Många spännande namn finns det i Napoli, men desto färre supersolida.

Napoli ska inte förbises helt, men jag tror inte man räcker till i det här gruppspelet, där gruppen får anses tuff.

4. Rangers

Rangers tuggade sig igenom kvalet och gjorde en stark resa till detta gruppspel. Här ska man dock inte räcka till, även om Ibrox Stadium sällan är rolig att besöka för någon. Ett par poäng kan säkert krigas till hemma i skottland men överlag ska de blå-vita väga för lätt.

Rangers blir sist i den här gruppen, som oddsen indikerar, men jag finner inget direkt spelvärt.

Chatta