Champions League - Grupp B

Champions League – Grupp B

Champion League – Grupp B

Fina Champions League väntar återigen runt hörnet och jag tänker ge mig på en liten gruppgenomgång och lag för lag kikar på vart vi kan tänkas finna spelvärden. Mer behöver inte sägas, utan vi kör igång direkt.

Placering enligt oddsen:
1. Atletico Madrid
2. Bayer Leverkusen
3. Porto
4. Club Brugge


Min tippning:

1. Atletico Madrid

Den här gruppen känns som ett rejält getingbo där samtliga lag bör vara väldigt tillfreds med lottningen. Atletico är enligt oddsen gruppfavoriter men det är tight. Jag är efter många om och men benägen att hålla med, men det är med stor reservation.

Atletico ser på pappret egentligen inte jättestarka ut och transferfönstret har mest handlat om att Suarez ej finns med längre och att typ femhundra utlånade spelare återkommit. En av dessa är den ständigt ifrågasatte Morata, som dock börjat året väldigt bra i ligan.

Även om Atletico på pappret inte har det mest sexiga laget så vet vi att den där klubben alltid blir att räkna med när CL sparkar igång. Oerhört hemmastarka och inte en enda centimeter ges gratis oavsett motstånd. Just det faktum att man är så stabila tror jag räcker långt i en grupp med flera väldigt röriga och slaskiga lag.

Utöver returen från fjolårets totala slagsmål-fest med Porto så väntar Leverkusen och Brugge. Två lag man ska kunna avfärda.

Jag tar Atletico att vinna gruppen @ 1.90 mest baserat på att övriga lag ser svaga ut.

2. Porto

Oddsen är i stort sett helt jämna mellan Porto och Leverkusen kring vem som bör ta sig vidare från gruppen ihop med Atletico Madrid. Det är troligen precis så snortight som det antyds, men måste jag välja så sätter jag Porto före.

Laget har trots allt inlett seriespelet fint i år där en 3-0-seger mot Sporting sticker ut ordentligt, trots de stora tappen av Vitinha och Viera inför ligastarten.

Porto är likt Atletico ett lag som i stort sett alltid deltar i turneringen och väldigt sällan gör bort sig fullkomligt. Skulle jag vara tvungen att välja blir det Porto före Leverkusen, men några spel blir det icke.

3. Leverkusen

Leverkusen är med i CL igen och frågan är väl hur det här kommer att sluta. Man har hejdlöst tur att man hamnat i den gruppen man gjort, annars hade det nog blivit uttåg med huvudet före.

Leverkusen har som vanligt ett par spännande namn där Florian Wirtz är den som lyser allra klarast. Det har dock varit en nattsvart start på ligaspelet för de röd-svarta, som på sina fyra första matcher lyckats förlora 3 och bara vunnit 1, den senaste mot Mainz.

Utöver ett par spännande yngre namn så är Leverkusens trupp rutinmässigt sjumil ifrån ovanståede två lag. Därför placeras tyskarna på tredje plats.

4. Club Brugge

Brugge är med precis som vanligt, känns det som. Laget brukar sällan göra något större avtryck i Champions League men ges väl här typ sin bästa chans någonsin att göra så. Är det någon gång Brugge ska avancera från ett gruppspel så är det nog när Leverkusen finns med i sammanhanget, ihop med Atletico och Porto som bägge har snäppet svagare trupper än i fjol.

Oddsen är skyghöga på Brugge att göra något form av avtryck och hitta man spel på ö/u poäng så kan jag tycka att över kan vara lockande på låga linor.

Vill man jobba en riktig fräckis så plockar man Brugge att gå vidare till jätteodds och hoppas att Vanaken gör sin livs turnering.

Chatta