Speltips NHL

Chicago Blackhawks

Blackhawks i en spännande rebuild!

Efter tre Stanley Cup-titlar och ytterligare två resor till konferensfinalen, så har Chicago länge försökt klamra sig kvar vid hoppet om att kunna ge det en sista push med Kane och Toews. Det kanske fanns lite hopp internt, men vi alla såg nog detta som en mer eller mindre omöjlig uppgift och det slutade med tre raka säsonger utan slutspel och man tog aktivt beslutet att ”tanka” och gå in i en rebuild. Något som gav Jackpot direkt. Connor Bedard!


Vad har hänt sen förra säsongen?

Förutom att man valde Bedard i draften och får en av de absolut största talangerna hockeyvärlden har skådat, så har man sedan tidgare några spännande spelare som man plockat i draften. Jag tänker främst på Lukas Reichel, som jag tror kan ta ett stor kliv i år, men även backen Kevin Korchinski som ser spännande ut.

Man har dessutom plockat in Taylor Hall för att omge Bedard med lite skill och Ryan Donato som gjorde det bra lägre ned i line-upen för Seattle under två säsonger. Dessutom har man signat de rutinerade rävarna Corey Perry och Nick Foligio. Två spelare som är jobbiga att möta, pålitliga defensivt och har förmågan att spotta in några poäng då och då.

Sen får kanske 33-åriga Tyler Johnson vara skadefri och studsa tillbaka lite och även om han inte är någon speciellt bra spelare längre, så är han ändå väldigt viktig för det här laget. Han har spelat 26 och 56 matcher de senaste två säsongerna.

Backsidan ser fortsatt ganska slät ut, även för att vara ett bottenlag. Seth Jones är ingen förstaback att luta sig emot, även om han absolut inte är dålig. Murphy stabil, Zaitsev är totalt iskall. Sen får vi se lite hur resten av line-upen ser ut. Visar det sig att Vlasic och Korchinski eller till och med Filip Roos kan kliva in och göra det bra, så ljusnar det lite.

I mål har vi Arvid Söderblom och Petr Mrazek. Förhoppningarna är att vår svenska målvakt kan ta ett kliv nu när han kliver in i sin tredje säsong där borta. Av Mrazek vet vi att vi får en ok nivå, men inte mycket mer än så i snitt.


Slutsats om lagbygget

Som ni hör så är det inte slutspel än på ett par år, men jag tycker att man visar att det är ett lagbygge som kommer ta ett steg framåt och organisationen vill omge Bedard med en bra miljö, där han tidigt lär sig att vinna på den här nivån. Vi kommer med andra ord inte att se något tankande i år och även om det mest troliga är ett lag som hamnar bland de fem sämsta i ligan, så tror jag att man kommer ta betydligt fler poäng än förra årets 59 poäng.


Spelet

Nu till spelet och det viktigaste med hela texten. Vi erbjuds en 66.5-Lina hos Coolbet till 1.91 gånger pengarna. Den är extremt låg och man måste verkligen vara urusel och nästan vilja förlora för att inte ta sig över den. Det är alltid ett till fyra lag som kommer under, men jag räknar kallt med att man löser detta 2/3 av gångerna i alla fall. Kanske mer. Därav ett BOMB-odds!

Speltips: Blackhawks över 66,5P till 1.91 hos Coolbet

blackhawks

Saknar du konto på Coolbet, så kan du öppna ett här och få 500kr i bonus!

Mvh,
Timman