Coola trippeln

Coola Trippeln

Coola trippeln, spelsystem och ROI

Efter förra veckans smygstart på coola trippeln så är det dags på riktigt för ligorna att starta. PL-premiär och utbudet är så massivt att det är svårt att välja. Just detta kommer jag ta upp lite om i veckans coola trippel.

Förra säsongen hade vi en väldigt hög ROI. Singlarna var på 108% och tripplarna på hela 157% i ROI. Vi valde tre spel varje helg och kombinerade de i en trippel. Jag försökte välja de tre spelen jag trodde mest på sett till oddset på coolbet. Det är självklart en hög varians på detta och det är inte säkert att vi väljer bra spel varje gång. I teorin ska vi spela mer på de spelen vi anser bättre, det finns formler där du kan få hjälp med hur mycket du ska satsa givet att du vet vad värdet i spelet är. Den mest kända är Kellys kriterium.

Men det är också något som kan vara problematiskt. Hur ska man kunna veta värdet på ett spel på förhand, många kommer att övervärdera chanserna och då riskera att förlora en alltför stor del av sin bankrulle på kort tid. Därför använder de flesta bettare ngt slags unit-system, där varje unit motsvarar en viss % i spelkassan, tex 0,5%.

RYGGA COOLA TRIPPELN OCH FÅ 500 KR I BONUS HÄR!

  • Units. Enkelt system där du värderar värdet upp till en viss siffra, oftast 1-10.
  • De flesta betsen bör ligga i det lägre intervallet men får man lägen på väldigt bra spel så har man möjlighet att spela upp till 10 ggr så högt som vanligt.
  • Flatbets. Här är insatserna lika höga för varje bet. Det används inte så ofta i praktiken av proffsen men för enkelhetens skull så redovisar man ofta spel på detta sättet i spelböcker.
  • Låg, Medel, Hög. Detta är en variant av units och fungerar egentligen likadant. Vi pratar ofta internt i stugan på detta sättet, men det är mer en jargong som utvecklats för att det blir roligare. Tv-pengen brukar vi kalla låg-låg och superspelen hög-hög.

 

Dessa system fungerar väldigt bra i teorin, men för seriösa bettare så kan det vara svårt i praktiken. Det beror oftast på att insatserna är begränsade på det flesta marknader, framför allt om du söker ett visst odds. Det är enklare att ha en hög ROI om du satsar 10 kr per spel eller bara bettar i teorin (som speltips), men för att kunna vinna lite större summor så är inte ROI lika viktigt. Då blir det desto viktigare att spela fler spel, man kan till och med motivera att du bör spela ALLA spel med positivt värde.

Men då kommer vi tillbaka till detta med ROI. Om du spelar alla spel med positivt värde så kommer ditt ROI att dala kraftigt. Du kanske vinner mer pengar i slutänden men det kommer inte bli lika mycket att skryta med i fredagsartiklarna. Precis som med poker, så är betting en grind, ibland hittar man fantastiskt värde och då gäller det att passa på, men i många games och bets gäller det att hitta värdet i marginalerna.

Leeds @ 2.38

Det råder skilda meningar i stugan kring Leeds i år. Man var en spark ifrån att åka ur under förra säsongen och Adam har som bekant tagit ställning på det viset att han tror att man åker ur i år istället. Jag tror inte det blir fullt så illa för Leeds trots Raphina och Philips uttåg från klubben. Man har gjort ett par intressanta värvningar och går väldigt mycket på diverse olika amerikaner som spås en ljus framtid. Leeds lär säkerligen vara med en bit ned på under halvan men jag tror ändå man klarar sig, och framförallt tror jag de vita har goda chanser att hitta tre pinnar när det ska premiär-spelas mot Wolverhampton under Lördagen.

Wolves är väl det laget jag rankar som mest övervärderade i hela ligan i stort sett. Man sprang som gudar under förra året men mäktade ändå inte med bättre än en 10:e-plats. Ta bort det springet i år och det kan bli riktigt jobbigt.

Wolves är ett bollskickligt lag och man kan rulla boll, men utöver bollinnehavskunnande är det inte mycket som händer, allt som oftast. Vidare så saknas Jimenez som är lagets stora anfallsvapen och dessutom är både Semedo och Adama osäkra för spel.

Leeds har förvisso också en rejäl skadelista men de nya gubbarna ska vara med om inget oförutsett händer.

Leeds är inte speciellt bra i år heller förmodligen men det är verkligen inte Wolves heller och i synnerhet inte utan Jimenez. Tre pinnar till hemmalaget jobbas på Elland Road!

RYGGA COOLA TRIPPELN OCH FÅ 500 KR I BONUS HÄR!

Norwich @ 1.73

Det blev pannkaka för Norwich i Premiären mot Cardiff. Trots jättedropp på de gul-gröna inför matchstart så fick man se sig själva  besegrade med 1-0 i Wales. Nu vänder tåget hem och här ska det bara bli tre pinnar. Norwich har på pappret en trupp nykomlingen Wigan bara kan drömma om och här är det en rejäl underprestation av hemmagubbarna som ska till för att Wigan ska ha något att hämta i slutändan.

Hemmapremiären mot Preston slutade 0-0 och Wigan stod förvisso där för en bra insats, det får man ändå säga. Den hemma-matchen, kontra denna bortamatchen ska dock vara som natt och dag. Wigan bör bli rejält tillbakapressade från första visselblåsningen och ska inte orka stå emot över 90 minuter.

Det är dags för Pukki, Placheta och resten av den, på den här nivån, stjärnspäckade truppen, att börja återtåget mot Premier League med tre pinnar här.

Preston @ 2.00

Det här är väl i ärlighetens namn den matchen jag är osäkrast på, såhär på förhand. Värdet är nog inte megastort, men jag tror likväl det finns ett par punkters värde att hämta.

Senast mot Wigan blev det 0-0 men inför matchen var de skarpa spelarna säkra på att Preston stod för högt. Man droppade nämligen kraftigt och 10 minuter in i matchen hade man gått från ganska stora underdogs till att vara favoriter på nollbollen. Jag tror inte det är omöjligt att samma sak händer här igen, att Preston droppar ner under 2 gånger.

Hull hade maximalt flyt i sin första match. 1-1 kom på straff och sedan avgjorde Seri, som knappt gjort ett mål tidigare i hela sin karriär, via ett stillastående skott från 25 meter som touchade en försvarare och därefter gick i en perfekt båge rakt in i bortre krysset, helt otagbart för målvakten.

Preston är ett riktigt grind-lag och en placering någonstans i mitten av tabellen även i år känns fullt rimligt. Hemma är man svårslagna, vilket blott 4 förluster på 23 matcher under förra säsongen vittnar om.

Preston till 2.00 är inget odds man kanske pantsätter frugan för, så att säga, men jag står fast vid att här finns värde och i den här trippeln känns den fin!

Totalodds: 8,18

RYGGA COOLA TRIPPELN OCH FÅ 500 KR I BONUS HÄR!