Speltips EM tipset 2024

EM-tipset 14/6-24

Mästerskapets första EM-tips står för dörren och som sig bör är Tyskland ständigt närvarande. De är värdar, de är både först och sist ut. Även de andra grupperna plockas såklart upp på denna bong som sträcker sig över hela den första omgången till början av den andra, från fredagen den 14:e till onsdagen den 19:e juni. Förutsättningarna, utfallen, läget i lagen liksom annat smått och gott hittas nedan. 4 miljoner finns i jackpot. Mycket nöje!

Spela gärna Europatipset tillsammans med några av våra andelsläggare eller varför inte testa vårt reduceringsverktyg, där du kan reducera upp till 20.000 kr Läs mer om hur Europatipset fungerar här!

📍 Frukoststream på fredagmorgon kl 09.00!

⏰  Spelstopp Europatipset: 20.59
📈  Radförslag: 128/864kr

1. Tyskland – Skottland 1
Europamästerskapen sparkar sedvanligt igång genom att sätta värdnationen i spel. Efter mut-VM i Qatar 2022 samt covid-EM 2021 är saker och ting som de ska vara igen. I trygga Tyskland väntar en fest både utanför och på planen. Efter flera års svaga resultat har Die Mannschaft på typiskt tyskt vis rätat upp skutan precis i rättan tid till turneringen. På upploppet av en semistökig uppladdning, där det förkunnats att det SS-liknande tröjnumret 44 byts ut pronto och dess tillverkare adidas fasas ut över tid, är Förbundsrepubliken förlustfria. 2024 har bland annat genererat starka segrar mot både Frankrike och Nederländerna. Nu är dessutom Toni Kroos tillbaka i skyttegraven efter sin bästa klubblagssäsong i karriären. Skottland kliver in i turneringen med en torsk mot Nordirland, en knapp seger mot Gibraltar samt ett kryss mot Finland i ryggen. De kommer inte räcka till – ettan spikas.

2. Ungern – Schweiz X
Bakom Tyskland spelar Ungern och Schweiz andrafiol. Denna inbördes fajt kan mycket väl avgöra de båda nationernas öden redan i den första omgången. Schweiz utgörs till favorit hos oddsbolag såväl som tippare men jag är tidigt inne på att syna bådadera. Det senaste året är det bara flaggan som är ett plus. Kvalet avslutades enligt raden 1-5-1 och det var sannerligen inga mästare man mötte. Enkelmöten med Andorra, Belarus och Israel, dubbelmöten med Rumänien och Kosovo. Enda trean kom mot de förstnämnda. Ett Ungern med kvalitetssäkrade Orbán, Sallai samt Szoboszlai i centrallinjen och jokern Varga på topp håller högre nivå än så. Något de också visat de senaste åren med vinster mot bland annat England och Tyskland i Nations League samt den tydliga segern i EM-kvalgrupp G. 1X gillas.

3. Spanien – Kroatien X
Mästerskapets allra finaste grupp begår debut. Inte nog med att det är ett geografisk getingbo bittra grannar emellan, fotbollsmässigt finns kvalité. Ett ungt, delvis nytt Spanien mot det rutinerade, eviga Kroatien är först ut. Spanjorerna bygger laget kring Rodri och Pedris kvalité på mitten, Carvajal och Nachos kungsvita vinnarmentalitet i försvaret samt de spetsiga spjuvrarna på topp, Williams samt Yamal. Den sistnämnde 16-åringen från Barcelona kan vara tungan på vågen som tar La Roja långt. Fem gjorda poäng och stående ovationer från Madrid-publiken efter lekstugan mot Brasilien under våren är ett imponerande facit efter sju landskamper. Schackrutorna med Modric, Kovacic, Gvardiol och Livakovic har betydligt fler matcher i tröjan än så och är alltid svårspelade i mästerskap men avsaknaden av offensiv spets gör att tvåan går bort. 1X.

4. Italien – Albanien 2
De regerande mästarna Italien är smått osannolikt profillösa. Sedan guldet 2021 har i stort sett hela stommen försvunnit och VM missades. I princip bara Chiesa, Jorginho samt Donnarumma är kvar och trion har definitivt inte blivit bättre med åren.
Återväxten är lika med noll och består av av namn som Folorunsho, Bellanova, Buongiorno, Zaccagni, Cambiaso. En hel del frågetecken finns och känslan är att de blir för stora favoriter. Albanien är såklart inte namnstarkare än ens det minst namnstarka Italien, men de är tunga att möta och vann sin kvalgrupp före både Tjeckien liksom Polen. De ska inte underskattas som de gör. Tvåan missas knappast till låg procent. Gärna hela spannet.

5. Polen – Nederländerna 2
Robert Lewandowski linkade av i Polens sista träningsmatch och fattas i premiärfajten mot Nederländerna. Lirare likt Swiderski och Zielinski har förvisso sett fina ut under uppladdningen och ska inte glömmas bort men det är intet tu tal om att spjutspetsens frånvaro är ett enormt slag mot nationens chanser, som annars inte var obetydliga mot ett mediokert Nederländerna. Under Koemans ledning har de orangea inte mycket att falla tillbaka på. Individuellt är Van Dijk på nedgång och många med honom. De Jong är inte ens med på mitten och framåt är det en klubblös Depay ihop med en ganska oprövad Simons som ska göra det. Det räckte i genrep mot Island och Kanada men blir tuffare nu. Tvåan garderas med krysset på större system.

6. Slovenien – Danmark 2
Danmark laddade upp på nordiskt vis via möten med grannarna Sverige och Norge. De varken förtog sig eller imponerade nämnvärt, men visst fick såväl Gulo Gulo som Baggar smaka pölse ändå. Hjulmands män från Minkland är rutinerade, starka, tunga och har dynamit i bakfickan. Slovenien väger lättare på alla punkter. Visst finns det spets i form av Sesko och Sporar men totalt sett är känslan att de inte riktigt kommer räcka till. Om stjärnorna står helt rätt kan de kanske lösa ett kryss. Strecka från höger.

7. Serbien – England 2
Spelbolagen har som brukligt brittisk lutning. Det finns ett historiskt storhetsvansinne hos engelsmännen och PL-vurmarna som går att ta på. De har allt att förlora, pressen är brutal, försvaret är en akilleshäl och uppladdningen har varit förhållandevis bedrövlig med förlusten mot Island i genrepet som grädde på moset. Serbien blir ingen enkel match. Senast Vlahovic, Mitrovic, Milinkovic-Savic och de andra var i farten slaktade de Sverige på Friends och även om den blågula måttstocken är en bedrövlig sådan finns kvalité för att störa England. Tvåan går först men får gärna garderas om plånboken räcker till.

8. Rumänien – Ukraina 2
Rumänien tog sig förvånansvärt enkelt till EM. Edward Iordanescus trupp är inte av något större snitt men det som saknades i form av kvalité tog de igen i form av kämpaglöd och inställning. Två saker exempelvis vårt egna blågula gäng med Isak & co helt saknar. Ukraina slår de dock inte på fingrarna i kategorin, tvärtom. Mudryk, Yaremchuk och Dovbyk är klass och deras gemensamma landslag försvarar färgerna med bravur. De har gjort starka resultat under lång tid. Uppladdningen var det heller inget jättefel på – till skillnad från rumänerna som spelade 0-0 mot både Liechtenstein liksom Bulgarien. Tvåan singlas..

9. Belgien – Slovakien 1
Att inte ens ta med världens ganska överlägset bäste målvakt Thibaut Courtois i truppen ska vara fog för uppsägning. Tedescos beslut att lämna väggen i Madrid hemma sänker den belgiska truppens chanser att ta sig långt. Det är ålderstigert och tilltagande mediokert på många ställen och även om City-duon De Bruyne/Doku lär kunna sprätta fram en del bollar till Lukaku så känns vissa delar runtom lite tveksam. Lottningen har förvisso gjort dem gott och det är intet tu tal om att de är favoriter mot Slovakien, däremot är streck runt 80-85 procent inte befogade. Gästerna har en stabil grund och kan absolut få med sig ett kryss. 1X.

10. Österrike – Frankrike 2
Frankrike fick bara med sig 0-0 mot Kanada. Ett bottennapp såklart och inte det genrep man tänkt sig. Helt förvånande är det dock kanske inte, fransoserna litar mycket på den enorma individuella kvalité som finns och när nerven uteblir tappar snigelätarna snabbt procent. Något liknande har man inte råd med mot den breda massans popnation nummer ett, Österrike. Om överraskningslaget går långt i Tyskland är det knappast ens en överraskning. Ragnicks gospel ekar i Alperna och trots att Alaba saknas har Österrike ett kollektiv som få andra. Det kan mycket väl räcka till en gruppspelspinne även mot ett lag av Les Bleus kaliber. X2.

11. Turkiet – Georgien 2
De sägs vara uppfinnarna av vinet och större avtryck än så kan Georgien knappast göra på världen även om de skulle gå och vinna i Tyskland. Det ska ändå bli kul att se deras första mästerskap. Med Mamardashvili bak och Kvaratskhelia fram har Willy Sagnols sällskap tagit stora kliv på senare år och EM angörs med potential. Premiärmotståndet är heller inget omöjligt sådant. Turkiet har efter många kvalmisslyckanden på rad äntligen tagit sig hela vägen till ett slutspel igen, men jag ställer mig ganska tveksam till Montellas gäng. De känns inte som några jättetydliga favoriter nästan oavsett motstånd och när högersidan bjuds till reapriser kan det faktiskt vara läge att gå emot dönervurmarna. X2 är intressant.

12. Portugal – Tjeckien 1
Portugal har fått en drömlottning och ser ut att få en väldigt enkel resa mot slutspelet. Toppar de gruppen väntar sedan en grupptrea i åttondelen. Potentialen att gå långt, kanske till och med hela vägen, finns definitivt. Roberto Martínez trupp saknar i stort sett svagheter och har en spelsugen Ronaldo i målform att tillgå både som joker och startman. Tjeckien har ett hyggligt och habilt lag med Soucek och Schick som stabila namn men det ska inte räcka i denna premiär. Ettan är en högst trolig spik i Leipzig.

13. Tyskland – Ungern 1
Vi har gått EM-lagen runt och är tillbaka i Grupp A, som sjösätter även den andra gruppspelsomgången. Den första rundan är av helt logiska skäl inte spelad när raden ska in och därför blir det aningen mer spekulativt när vi ger oss i kast med Tyskland mot Ungern. Med det sagt stöter värdlandet sannolikt på aningen större patrull än vad som ser ut att bli fallet i Skottlandsmatchen. Dels har ungrarna tre raka inbördes matcher utan nederlag och dels är de helt enkelt bättre än skottarna. Publikstödet kommer givetvis att bära germanerna framåt även här och favoritettan är svår att plocka bort, men detta möte kan med fördel garderas. Inte minst då förutsättningarna är ganska oklara.

Stugans superspik!

⚽️  Tyskland (mot Skottland)
Tyskarna kunde inte önskat sig en bättre öppningsmatch. Skottarna har läckt som såll mot slutet och haft en allmänt bedrövlig uppladdning. Hemmanationen vinner!

Stugans kupongrensare!

💥  Albanien
Italiens trupp är inte i närheten av tidigare höjder. Frågetecken finns inför turneringen och Albanien kommer inte lägga sig lätt. Garderingspennan åker fram!

128 rader
1. Tyskland – Skottland 1
2. Ungern – Schweiz 1x
3. Spanien – Kroatien 1x
4. Italien – Albanien 12
5. Polen – Nederländerna 2
6. Slovenien – Danmark 2
7. Serbien – England 2
8. Rumänien – Ukraina 2
9. Belgien – Slovakien 1x
10. Österrike – Frankrike x2
11. Turkiet – Georgien x2
12. Portugal – Tjeckien 1
13. Tyskland – Ungern 1x

864 rader
1. Tyskland – Skottland 1
2. Ungern – Schweiz 1×2
3. Spanien – Kroatien 1x
4. Italien – Albanien 1×2
5. Polen – Nederländerna x2
6. Slovenien – Danmark 2
7. Serbien – England 2
8. Rumänien – Ukraina 2
9. Belgien – Slovakien 1x
10. Österrike – Frankrike x2
11. Turkiet – Georgien 1×2
12. Portugal – Tjeckien 1
13. Tyskland – Ungern 1x

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100