Fotbolls EM Stugans speltips

England – Tyskland

Skottspel på ungtupparna från England känns som ett stabilt val inför mötet mot Tyskland!

Ett väldigt kritiserat England ska gå upp emot ett hittills oerhört stökigt Tyskland. Ett megamöte, på Wembley. Bättre blir det inte. Åsikterna är extremt spridda kring den här matchen och de raka linorna är svåra att sia om. Jag har dock hittat två avslutsspel på två av världens bästa ungdomar, Mason Mount och Phil Foden!

England

Som sagt. England är obesegrade men ändå kritiserade från den stora massan av publik. Laget har en enorm potential och en trupp som kanske England nästan aldrig skådat tidigare om man bara ser till namnen på pappret. Sättet England valt att spela på såhär långt har dock frustrerat många. Laget har ännu inte släppt in ett enda mål i turneringen men spelar väldigt riskfritt. Alltså, man spelar helt enkelt inte den offensiva fotbollen som många förväntat sig.

Om det är ett korrekt av Southgate att ha den inställningen med den oerhört offensivt fina truppen han har till förfogande är ännu för tidigt att säga. Tyskland blir det första riktigt stora testet för Engelsmännen och det ska bli oerhört kul att se hur spektaklet utspelar sig.

Tyskland

Tyskland har på pappret ett riktigt fint lag, även om man kan ifrågasätta backlinjens kvalitéer emellanåt. Tyskland spelar väldigt anfallsinriktat olikt England, men olikt England lämnar man också väldigt mycket ytor bakåt för omställningar. Detta syntes inte minst mot Ungern hemma i Munchen där Tyskarna var oerhört nära att behöva lämna turneringen.

Tyskland har varit bra hittills, men ändå inte jättebra, så att säga. Mot Portugal såg det bländande ut, mot Frankrike helt okej och mot Ungern rentav dåligt. Lööw sjunger på sin sista refräng som tränare i det Tyska landslaget och det får ändå sägas att han sölat en del med laguttagningar och halvkonstiga byten. Trots att vi är 3 matcher in i turneringen så är inte Tyskland elva given på något vis och problemen bakåt är påtagliga.

Mina speltips:

Jag kommer att välja att fokusera på två herrar inför den här matchen. Stjärnskoten Foden och Mount. Jag ser definitivt en matchbild som kommer att ge dessa två herrar väldigt goda chanser att hitta fina avslutslägen. Fortsätter Tyskland att trumma på med precis varenda gubbe framåt i anfallen så blir ytorna för England sylvassa kontringar enorma. Jag tror faktiskt rentav att England vill ha en sån typ av matchbild.

Både Mason och Foden är extremt starka i omställningsspelet, vilket vi sett prov på otaliga gånger under årets Premier League och Champions League. I den här matchen tror jag dessutom att de bägge kommer få mer ytor än i tidigare matcher under turneringen. Jag hade faktiskt trott att vi skulle få en 1.5-lina på Foden och ett lägre odds på Mount än vad som nu bjuds.

Jag kommer att spela:
Mason Mount ö0.5 skott på mål @ 1.90
Phil Foden över 0.5 skott på mål @ 1.65


Spelen hittar ni hos Casumo – Rygga här!