Europatipset Analys

Europatipset 5/6-22

Landslagsspel för hela slanten på Europatipset som tar både söndag och måndag i anspråk. Flera fina fajter bjuds på bongen – först ut är den spännande nordiska drabbningen på Friends, där ett försvagat Sverige ska försöka hejda Haalands framfart. Mot 13 rätt!

Spela gärna Europatipset tillsammans med några av våra andelsläggare eller varför inte testa vårt reduceringsverktyg, där du kan reducera upp till 20.000 kr Läs mer om hur Europatipset fungerar

Missa inte Uppsnack Europatipset på söndag – Live på Twitch

Spelstopp Europatipset: 20:44

1. Sverige – Norge 2
Grinig grannfejd väntar på Friends. Janne och gänget fick visserligen en fin resultatmässig start efter formstionsbytet mot Slovenien, men totalt sett är känslan ändå sådär inför mötet med vårt värsta västra grannland. Baggarna bortabesegrade ett starkt Serbien i torsdags efter ett avgörande signerat Haaland. Med en extremt brandskattad svensk backlinje, som dessutom förväntas stå lite högre efter övergången till 4-3-3, kan detta bli en jobbig afton. Gulo Gulo har förvisso ett fint facit på Friends men om Big Braut tillåts löpa loss mot en småskadad Milosevic, som ersätter Lindelöfs ersättare Starfelt, är det troligtvis game over. Jag börjar med den lågt streckade tvåan och fyller på med ettan först på större byggen.

2. Tjeckien – Spanien X
Det iberiska derbyt motsvarade inte förväntningarna. Spanien fick in första målet via Morata men lyckades inte hålla undan för inhopparen Ricardo Horta som med tio minuter kvar räddade poäng åt Portugal. Det var bleka insatser all-around i bägge läger och det säger väl en del att Busquets var bäst på plan. Enriques röda trojka får ta nya tag i Prag, men någon given seger ser vi definitivt inte när främsta offensiva hotet kommer från Jordi Alba. Tjeckerna tog, trots att Patrik Schick saknas, en imponerande seger mot Schweiz och kommer stå upp bra i hemmaborgen. 1X är en intressant första tanke när strecken skenar i högerled.

3. Serbien – Slovenien 1
Både Serbien och Slovenien fick se sig besegrade i veckan. Ingendera insats imponerade nämnvärt och även om Serbien som vanligt har “ett bra lag på pappret” så går det inte att komma ifrån att Stojkovic gäng inte får det att stämma särskilt bra på planen. Slovenien såg uddlösa ut mot Sverige, detta går inte heller att komma ifrån, men här blir de ändå lite väl lågt betrodda. Visst ligger tvåan en bit bort i Belgrad, men ett rensande kryss vill jag gärna få med.

4. Bulgarien – Georgien 2
Vännerna från vinets vagga, Georgien, har rosat många kinder på senare tid. Willy Sagnols sällskap sänkte som bekant Sverige med 2-0 i VM-kvalet i vintras och har i och med den klara segern mot Gibraltar nu gått ett drygt halvår utan att släppa in mål. Visst, en del av landskamperna har varit mer vänskapliga än andra, men det är ändå tydligt att den gamle franske försvarsräven gjutit en defensiv som går att lita på. Bulgarien gör det klart sämre. Värdnationen är segerlösa sedan i höstas och ser inte ut att vända trenden här. Ettan lockar inte alls till rådande streck – X2.

5. Portugal – Schweiz 1
Tillbaka till Nations Leagues A-division. Schweiz hade det kämpigt borta mot Tjeckien och det kommer såklart bli jobbigt även mot Portugal. Det ska dock sägas att matchbilden kan tänkas passa urmakarna bättre nu än senast och att portugiserna som ovan nämnt inte heller stod för någon större insats i mötet mot Spanien. Leao gjorde inte ett dugg och Ronaldos inhopp var allt annat än inspirerat. De hemmahörande ska gälla som favoriter men jag utesluter inte att schweizarna gör som de gjorde mot Italien i VM-kvalet, eller som mot Frankrike och Spanien i EM, och tar poäng. Ettan får sällskap av rensarkrysset från start.

6. Kosovo – Grekland 1
Grekland norpade en trea borta mot Nordirland i veckan efter att Bakasetas baxat in matchens enda mål strax innan paus. Insatsen som sådan var med det sagt inte jätteimponerande från de blåvita som nu ställs på prov i Pristina. Kosovo övertygade på Cypern där de vann statistiken för skott på mål med 7-0 och matchen med 2-0. De två stora stjärnorna, Muriqi och Berisha, visade framfötterna och kombinerade fram till ett av målen. Västersidan är både spelvärd och ganska sannolik. 1X.

7. USA – Uruguay X
Över till de förenta staterna där dammet börjat lägga sig en aning efter nagelbitaren Depp vs Hear. USA vs Uruguay är en drabbning av mer vänskaplig karaktär, och i slutändan kanske också mer jämn. Bägge nationerna visade framfötterna och segrade med klara 3-0 i deras respektive kamper mot Marocko och Mexiko tidigare i veckan. Starka papper att ta med sig in här och precis som oddsen antyder är det svårt att skilja dessa lag åt. Alla tecken rekommenderas från start.

8. Mexiko – Ecuador 1
Amerikansk mark under fötterna även på Mexiko och Ecuador. Chicago erbjuder neutrala förhållanden på pappret men av rent demografiska skäl går detta i det närmaste att betrakta som en mexikansk hemmamatch. En fördel såklart, och den blir än större när man beaktar Ecuadors facit på resande fot där Estupiñan och övriga ecuadorianer haft stora bekymmer på senare år. Mexarna, med Jiménez, Corona och Àlvarez i spetsen, får favoritskapet – ettan singlas.

9. Japan – Brasilien 2
Brasilien startade sin asiatiska tour på bästa sätt mot Sydkorea. Neymar och company tryckte plattan i mattan och vann enligt de klassiska speedwaysiffrorna, 5-1, efter en riktig kölhalning. Sambakonnässörerna blir stora favoriter även denna gång, och med tanke på vad som visats upp är det svårt att motsätta sig. Japan är ungefär på samma nivå som Sydkorea och kommer troligtvis få inrikta sig på att hålla nere siffrorna i Tokyo. Tvåan kan gott singlas trots trött procent.

10. Sydkorea – Chile 1
Måndagsmatcherna rullar vidare i Daejeon, Sydkorea. Heung-Min Sons sällskap kommer alltså från en jobbig afton mot Brasilien men mot Chile ser det ljusare ut. Sydamerikanerna har följt en tydligt nedåtgående kurva de senaste fem-sex åren och eftersom falnade stjärnor som Alexis Sánchez och Arturo Vidal, som inte är med här, fortfarande inte ersatts är det svårt att se slutet på kräftgången. Något VM blir det inte och en seger här känns inte heller trolig. Ettan är en bra spik.

11. Kroatien – Frankrike X
Repris från VM-finalen 2018. En svårtippad match, varken kroater eller fransmän har riktigt motsvarat de högt ställda förväntningarna sedan dess. Trupperna håller givetvis högsta klass, inte minst Frankrikes, men frågan är om Benzemas återtåg egentligen hjälpt eller stjälpt sett till gruppdynamik. Det senaste året har de blå tappat poäng mot nationer som Bosnien, Ukraina samt Ungern och vi glömmer såklart inte heller EM-uttåget mot Schweiz. Kroatien har bättre chanser än vad strecken gör gällande. Helgardera och håll tummarna för en skräll.

12. Island – Albanien 2
Island klarade ett kryss mot ett skadedrabbat Israel senast. Ett steg framåt efter den kalabalik som omgett laget på senare år, men ändå inget som skrämmer. Att låsa upp ett defensivt starkt Albanien, med en backuppsättning nästan enbart hämtad från Serie A, är svårt och känslan är att islänningarna saknar de rätta nycklarna efter alla skandaler. Tvåan erbjuder drömmigt värde och är ett mycket spännande drag på Atlantön.

13. Österrike – Danmark 1
Våra vänner på andra sidan sundet har medvind. Kasper Hjulmands minkmän har fortsatt på det inslagna spåret från EM och dansken håller hög europeisk nivå. Det visade de inte minst i fredags när underläge vändes till seger borta mot Frankrike. Österrike stod i sin tur för en mäktig 3-0-seger borta mot Kroatien och har månne något stort på gång under Ralf Rangnick. I egen borg kommer schnitzel-gänget bjuda upp till vals där Alaba, Arnautovic och övriga vill visa sig från sin bästa sida. Den lågt streckade vänstersidan går först i alplandet.

Stugans superspik!

⚽️  Brasilien
Brassarna asfalterar allt i sin väg. VM-kvalet var en enda lång uppvisning och matchen mot Sydkorea likaså. Japanerna ser faktiskt snudd på chanslösa ut här. Tvåan spikas.

Stugans kupongrensare!

💣  Tjeckien
La Furia Roja överskattas ordentligt i Prag. Formsvaga spelare som Ferran Torres och Olmo bär inte offensiven som de ska och Luis Enrique verkar dra sig för att använda den så skadedrabbade Ansu Fati. Tjeckien tog en meriterande seger mot Schweiz och kan göra det igen mot Spanien.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100