Speltips Europatipset Analysen EU-Magikern

Europatipset 1/10-23

Den svenska fotbollen ges stort utrymme på söndagens Europatips. Sex blågula fajter tittas till innan spel från kontinenten tar vid. Flera favoriter bör gå att fälla och med en jackpott om hela 5 miljoner i potten gäller det att göra jobbet. Mycket nöje!

Spela gärna Europatipset tillsammans med några av våra andelsläggare eller varför inte testa vårt reduceringsverktyg, där du kan reducera upp till 20.000 kr Läs mer om hur Europatipset fungerar här!

⏰  Spelstopp Europatipset: 14:59
📈  Radförslag: 128/864kr

1. Nottingham – Brentford X
Brentfords säsongsinledning har gått lite under radarn. Närmare granskning avslöjar att Thomas Franks halvdanskar bara vunnit en enda match denna säsong. Det i stora delar mariga motståndet mot slutet, lex Arsenal och Newcastle, är en förmildrande faktor men insprängda insatser mot bland annat Everton gör att vi reser varningsflaggen på åtminstone halv stång ändå. I grunden är de ett habilt gäng, men vem gör målen i Ivan Toneys frånvaro? Varken Saman Ghoddos eller Neal Maupay, som hittat nät en gång på sina 30 senaste PL-matcher, skänker trygghet. Upp till bevis mot Nottingham som i grunden är ett lag Brentford ska ha övertag på. Inbördes resultatrad lyder 2-2-0 i gästernas favör och Forests inledning får oss inte att tro att sviten bryts. X2.

2. Häcken – AIK 1
Guldtåget har börjat rulla och Häcken springer efter. Utebliven seger i det gulsvarta mötet med AIK innebär sannolikt att Högmos herrskap får kasta in handduken vad gäller titelförsvaret. Överlag är göteborgarna givetvis ett klart bättre lag än Gnaget, vars fotbollsfilosofi på många sätt är fast på 00-talet, men samtidigt ser de trötta ut. Mot Kalmar (0-1) senast hade bollklubben från Hisingen inget klös alls och i de två senaste hemmamatcherna mot Halmstad respektive Sirius spelade Häcken fotboll i ungefär trettio minuter totalt sett. Stopptidsmål fullbordade dubbla vändningar och gav sex poäng då, men mot ett relativt formstarkt AIK krävs en mer komplett insats om resultatraden på Bravida, á 10-0-0, ska förbli fläckfri. Helt givet är det inte. Ettan garderas – 1X.

3. Hammarby – IFK Göteborg 1
Marcus Berg gick i bräschen och översåg IFK Göteborgs enorma uppryckning innan han kastade in handduken mitt under säsong. De blåvita har gått från att vara seriens kanske sämsta lag till att vara ett av de bästa. Jens Askous gäng har plockat sex av säsongens totalt sju segrar på de åtta senaste matcherna. Det är inte bara resultaten som imponerar, spelmässigt finns en intensitet och självklarhet som verkligen sticker ut. Hammarby visar hygglig form även de, men den enorma överkörning Bajen råkade ut för i hemmaborgen mot Malmö FF senast sätter eventuellt sina spår. Jag utesluter inte IFK på Tele2 – gubben (etta-tvåa) spelas.

4. Sirius – Degerfors 1
Bottenmöte från Uppsala härnäst. Degerfors har dalat under hösten och vid förlust talar mycket för att det blir Superettanspel på Stora Valla nästa år. Gästerna sitter illa till. Senare tids insatser tyder dock ändå på att den allra värsta svackan är över. Häromveckan besegrades självaste Häcken och i föregående omgång var man inte jättelångt från poäng mot Malmö FF (1-2). Sirius angör fajten med två raka segrar mot Värnamo respektive Varberg och bör förvisso gälla som favoriter, men vi har sett under säsongen att de ofta har väldigt dålig slutprodukt och till alldeles för höga streck vill jag inte spika ettan. Större system helgarderas.

5. Mjällby – Värnamo X
Ett tvättäkta mittenmöte stänger den allsvenska delen av kupongen. Inget av lagen har säkrat kontraktet till hundra procent i teorin men i praktiken ska det mycket till för att någon av de båda ska åka ur. Speciellt om de undviker förlust här. En ganska försiktig och stängd matchbild, mellan två mot slutet målsnåla lag, hade därför inte förvånat. Speciellt inte med tanke på att både Anders Torstenssons Mjällby och Kim Hellbergs Värnamo kommer från varsin svidande sen 0-1-förlust mot Blåvitt respektive Sirius. Krysset inleder.

6. Västerås – Trelleborg 1
Västerås närmar sig Allsvenskan. Medans Utsikten fått uppflyttningsfrossa har Kalle Karlssons kompani hållit uppe lägstanivån. Gurkodlarnas ramstarka defensiv och moral har lett dem till två segrar samt tre kyss på sina fem senaste matcher, varpå de nu toppar tabellen. Någon särskilt enkel match väntar med det sagt inte mot Trelleborg. Skåningarna är faktiskt formstarkast i serien och på tal om Utsikten så besegrade TFF faktiskt just topplaget på resande fot förra veckan. Till dessa procent garderas ettan med ett rensande kryss.

7. Atalanta – Juventus 1
Vi släpper äntligen Sverige och ger oss istället ut på kontinenten. Ett intressant möte väntar i Bergamo där Juventus ganska obegripligt streckas som favorit. Max Allegris dödgrävarfotboll borde inte imponera på någon anno 2023 och detsamma gäller den svartvita truppen. Gattis helt vansinniga självmål i lagets senaste bortamatch mot Sassuolo (förlust 2-4) personifierar förfallet. Efter fjolårets mellansäsong är Atalanta, till skillnad från Juve, däremot på rätt köl igen. Från deras fem senaste matcher i alla turneringar noteras fyra hållna nollor och lika många segrar. Mot ett uddlöst Juve tror jag statistiken förbättras ytterligare. Ettan spikas.

8. Udinese – Genoa 2
Nästa svartvita, övervärderade lag är Udinese. Värdarna går fortsatt segerlösa och att döma av det som visats upp hittills blir säsongen en enda lång bottenfajt. Hemma på Stadio Friuli har Zebrorna inte ens spräckt målnollan för säsongen. Genoa gjorde i sin tur fyra bara i sin senaste match. Roma var laget som kölhalades och även om Mourinhos gäng inte sitter ihop för fem öre varken offensivt eller defensivt så är det ett resultat (4-1) som imponerar. Kommer Gilardinos gäng från Genua upp i liknande nivå vinner de även här. Tvåan värdespikas på lilla lappen.

9. Roma – Frosinone X
José Mourinho noterar en rekordusel säsongsstart. Både resultat såväl som spel är anledningar att skämmas ordentligt. Skithuset Lukaku har hyllats som någon form av frälsare, men så länge den lille kejsaren Dybala inte leker fotboll har Roma knappt något anfallsspel att tala om. Eftersom portugisen sedan ett tag tillbaka inte heller verkar kunna sy ihop sitt försvar – bara Sassuolo har släppt in fler mål efter sex Serie A-matcher – kan det dröja innan skutan vänder ordentligt. Frosinone förlorade premiären men är förlustfria därefter. Segrar mot Atalanta samt nyss nämnda Sassuolo finns i facit och senast bärgades poäng mot Fiorentina. Ettan skrämmer norr om 85 och ges plats först på större byggen.

10. Alavés – Osasuna X
Tjurigt värre i Pamplona när Osasuna tog sig an Atlético Madrid i veckan. Det kostade mer än vad det smakade för Los Rojillos. “De lilla röda” fick, förutom förlusten med 0-2, syna rättskipare Juan Martinez kort av samma färg vid ett par tillfällen. Både den normalt sett lugne coach Arrasate samt den som alltid hetsige flåbusen Chimy Ávila får se denna fajt från läktaren. Bra läge för ett halvdant Alavés att hitta poäng således. Baskerna har ganska svårt att hitta rätt offensivt men chanserna att hålla är tätt desto bättre. Krysset är en tänkbar singel.

11. Real Betis – Valencia 1
Valencia startade säsongen oväntat starkt. Bortsett 3-0 mot Atlético Madrid har det dock varit idel tajta fajter och faktum är att Barajas besökare förutom skrällsegern inte vunnit en match sett till de senaste fem. Apelsinodlarna har ingen spets, som visat i veckans 0-1-förlust mot Sociedad, och då är det svårt att vinna matcher. Real Betis är ett i grunden bättre lag med fler spelare som kan hota och jag förväntar mig att de släss om topp sex innan vintern. Isco, Iglesias och Ez Abde löser poäng åt värdarna på Benito Villamarín. Strecka från vänster.

12. Le Havre – Lille 2
Lille har blandat och gett lite under inledningen. Avståndet till ett lag som PSG är alltjämt blott tre poäng men det gäller för mästaren från säsongen 2020/21 att bita i. Kvalitén i truppen är med det sagt hög och mot nykomlingen Le Havre tror jag att herrar som Umtiti och Jonathan David stämmer i bäcken. Värdarna har stått för en hyggligt inspirerad start, så som nykomlingar inte sällan gör, men totalt sett är detta ett lag som kommer hålla till på den nedre halvan som bäst. 2-1-segern mot jumbon Clermont var på håret i senaste hemmafajten. Tvåan streckas aningen hårt men känns som en vettig singel på en brokig bong.

13. Darmstadt – Werder Bremen 1
Werder Bremen åtnjuter det svenska folkets snudd på odelade förtroende. Knepigt tycker undertecknad. Botten går inte sällan ur i defensiven, vilket två matcher med fyra insläppta mål tyder på, och när de inte möter absoluta bottenlag ser offensiven därtill tunn ut efter att den store stjärnan Füllkrug lämnat klubben. Darmstadt stod för en fin insats i sin senaste hemmamatch då Mönchengladbach kom på besök och kan de hålla ihop det lite bättre mot slutet får de med sig mer än ett kryss denna gång. 1X gillas skarpt till dessa streck.

Stugans superspik!

⚽️  Lille
Någon superspik är det verkligen inte tal om, men mot nykomlingen Le Havre ska ett klart bättre Lille stå med väldigt god segerschans. Tvåan lämnas ensam.

Stugans kupongrensare!

💣  Frosinone
Roma streckas oförtjänt upp som bongens största favorit. Laget ser rent ut sagt svagt ut i många delar av spelet och vrider knappast ur en seger mot Frosinone utan besvär. Högersidan prioriteras.

128 rader
1. Nottingham – Brentford x2
2. Häcken – AIK 1x
3. Hammarby – Göteborg 12
4. Sirius – Degerfors 1x
5. Mjällby – Värnamo x
6. Västerås – Trelleborg 1x
7. Atalanta – Juventus 1
8. Udinese – Genoa 2
9. Roma – Frosinone x2
10. Alavés – Osasuna x
11. Real Betis – Valencia 1
12. Le Havre – Lille 2
13. Darmstadt – W.Bremen 1x

864 rader
1. Nottingham – Brentford x2
2. Häcken – AIK 1x
3. Hammarby – Göteborg 1×2
4. Sirius – Degerfors 1×2
5. Mjällby – Värnamo x
6. Västerås – Trelleborg 1x
7. Atalanta – Juventus 1
8. Udinese – Genoa x2
9. Roma – Frosinone 1×2
10. Alavés – Osasuna x
11. Real Betis – Valencia 1
12. Le Havre – Lille 2
13. Darmstadt – W.Bremen 1x

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Chatta