Speltips Europatipset Analysen EU-Magikern

Europatipset 10/12-23

Andra advent öppnar upp den femte omgången av Europamästaren. Söndagens gröna bong ser som vanligt alldeles, alldeles underbar ut med affischnamn likt Tottenham – Newcastle och Barcelona – Girona. Både spikar och skrällbud hittas om vartannat i dessa härliga tider, häng med!

📍 Missa inte streamen på söndag kl 13.30 med Adam & Junifalken på Twitch

Spela gärna Europatipset tillsammans med några av våra andelsläggare eller varför inte testa vårt reduceringsverktyg, där du kan reducera upp till 20.000 kr Läs mer om hur Europatipset fungerar här!

⏰  Spelstopp Europatipset 14:59
📈  Radförslag: 128/864kr

1. Tottenham – Newcastle 1
Postecoglous positiva fotboll har också sina negativa sidor. Tottenham är lite för öppna lite för ofta för sitt eget bästa. Det syntes i veckan då de dominerade David Moyes West Ham med visst besked, spelade mot ett mål och tog ledningen i första halvlek innan de tappade in två mål i den andra. Det är dock ändå ingenting mot Newcastles sista 45 mot Everton. Tre insläppta gav 0-3 i baken och förstärkte samtidigt ett bedrövligt bortafacit. En seger på nio Premier League-försök i spelformen finns svart på vitt. Det skulle förvåna om de hårt matchade och extremt tunna gästerna bryter sviten. Strecka från vänster.

2. Everton – Chelsea 1
Det tog ett tag innan Sean Dyches män fick ordentligt betalt för sina insatser men underliggande siffror har varit gröna så gott som hela höstsäsongen. Nyss nämnda storseger mot Newcastle var absolut välförtjänt och minuspoäng till trots talar det mesta för att Everton klarar sitt kontrakt. Chelseas senaste månader är mer vissna. Pochettino har egentligen inte gjort någon gärning på fem år och av allt att döma får han inte bättre ordning på The Blues än på Paris Saint Germain. Prestationerna är extremt ojämna och i veckans krismöte storklubbar emellan fick han till och med Manchester United att se ut som ett dugligt lag. Tvåan streckas på tok för hårt för min smak, 1X spelas.

3. Luton – Manchester City 2
Citys kanske sämsta match i modern tid slutade med en 0-1-torsk borta mot Englands bästa hemmalag Aston Villa. På så vis förstår man snabbt att det är befogat att slå på stora trumman. Det är kris! Skämt åsido, vi får tillstå att de ljusblå går igenom en något okarakteristisk svacka. För att råda bot på densamma ska Pep Guardiola enligt egen utsago titta på matcher, sova och fundera ut några väl valda glosor lagom till denna match. Som om inte det vore nog är Rodri tillbaka efter avstängning och då tror vi inte att Luton, trots visad motståndskraft mot bland annat Pool, står med någon vidare chans. Tvåan spikas.

4. Fulham – West Ham 1
Dödgrävaren David Moyes skickade av allt att döma, precis som vanligt, ut West Ham utan några direkta instruktioner mot Spurs. The Hammers blev överkörda i den första halvleken som en följd. Att de sedan lyckades vända på steken i den andra känns snarare som ett mirakel á la Real Madrid CL-våren 2022 än en regel att följa framöver. Redan mot Fulham blir det marigt. De vita njuter fullt ut av en ketchupeffekt och gjorde sig inga större besvär mot Nottingham Forest (5-0) i onsdags. Efter tio mål på de inledande tolv matcherna har Raul Jiménez & co gjort elva på tre. Jag håller Fulham högre och singlar ettan på små system.

5. Roma – Fiorentina X
Från en dödgrävare till en annan. Nåja, José Mourinho har åtminstone gjort en ansats till att lyfta på handbromsen på senare år. Direkt övertygande är det däremot inte. Roma har problem med det egna spelet där resultat såväl som prestationer varierar. Främst mellan borta- och hemmaplan, men också rent generellt. Jag tycker att romarna saknar den stabila och pålitliga grund som borde kunna krävas. Fiorentina ser roligare ut. Vincenzo Italianos violetta har förvisso haft lite oflyt med resultaten mot de stora lagen, 0-1 noteras mot både Juve, Milan och Lazio i närtid, men insatserna har det inte varit något fel på. Gästerna är närmare än det svenska folket vill medge. Den kupongrensande högersidan går först.

6. Salernitana – Bologna 2
Thiago Motta gör det mesta rätt i Bologna. När Bojans “miljardman” Jeppe Karlsson inte är skadad sitter han fastnaglad på bänken medan laget går som tåget. Sedan bortapremiären mot Milan har gästerna förlorat blott en enda match – mot ovan underskattade Fiorentina – på hela säsongen. Salernitana förlorar desto fler. Värdföreningen placerar sig sist i Serie A och mot ett av landets stabilaste och mest väloljade gäng blir det såklart väldigt tufft emot. Utgångstvåan streckas hårt, men mer än ett garderande kryss blir det inte.

7. Monza – Genoa X
Monza är ett svårslaget lag hemma i motormeckat men särskilt många segrar har det ändå inte blivit. Som visat av den hemmahörande resultatraden, 1-4-1. Målskyttet är inget vidare, den mest högprofilerade i protokollet är mittfältaren Colpani. Igenkänningsfaktorn är högre i Genoa. Gästerna dras förvisso med en en del avbräck men har i mitt tycke ändå en spets som trumfar Monzas. Retegui, Junior Messia och Badelj är spelare som garanterar en fin lägstanivå. Jag köper inte alls att vänstersidan sticker iväg som den gör i denna förmodat jämna match. Krysset lockar.

8. Barcelona – Girona 1
Det ena laget spelar härlig, offensiv tiki-taka medan det andra agerat idéfattigt och målsnålt. Det är inte Barcelona som rosar marknaden. Girona har presterat Spaniens bästa fotboll under hösten och parkerar välförtjänt på andra plats i La Liga. Det är inte bara hur laget för sig på banan som imponerar, faktum är att Girona är bäst i Europa på att vända stekar. Michels män har plockat upp hela 17 poäng från underläge denna säsong. Senast var det Valencia som fick plikta när inhopparna Stuani och Cuoto löste två snabba i slutskedet. Med allt det sagt är gästerna ändå underdogs mot Barcelona. Förra helgens seger och insats mot Atlético Madrid var extremt stärkande. Mittfältstrion med Pedri, Gündogan och Frenkie fick spela ihop för första gången på egentligen hela säsongen och bakåt var fjolårets titelvinnande mittlås med Araújo/Christensen tillbaka. En liknande insats räcker långt. 1X går först.

9. Cádiz – Osasuna X
Resultaten rullar inte in som de ska för varken Cádiz eller Osasuna. De gula ubåtarna, som värdarna precis likt Villarreal och Las Palmas idéfattigt nog kallas, har faktiskt inte vunnit en enda av sina senaste elva seriematcher. Insatserna är inte så pjåkiga men oflyt och lite oförmåga leder till förluster likt den med 0-3 mot Real Madrid senast här på Nuevo Mirandilla. En möte med nästan helt jämna siffror tvärs över brädet, och en xG om blott 0,77 emot, men där värdarna helt enkelt inte får tummen ur. Osasuna gör inte heller någon glad. Senaste segern kom för snart två månader sedan och även om vi håller dem som ett ganska mycket bättre lag i grunden så är osäkerheten stor. Krysset inleder, men täck gärna upp.

10. Granada – Athletic Bilbao X
0,00. Sämre än så blir det inte vad gäller xG. Granadas på senare tid extremsvaga insatser nådde sin kulmen senast mot Real Madrid (0-2) där man knappt ens var på banan. 1-4-10 är gällande resultatrad efter 14 spelade omgångar, på vilka de släppt in hela 35 mål. En rejäl uppryckning krävs om värdarna inte ska bli ett av de tre lag som åker ur i vår. I grunden finns dock gott om kvalitet. Boyé var en man för Barcelona för inte så länge sedan och Bryan Zaragoza blev i dagarna klar för självaste Bayern München. Athletic Bilbao är en tuff motståndare, inget tu tal om det, men det är sedan gammalt att baskerna är bättre hemma än borta och vi noterar att Granada sånär faktiskt besegrat bland annat just Barca här på Estadio Nuevo Los Cármenes tidigare i höst. När tvåan närmar sig 80-strecket är jag inte främmande för att gardera. Helst alla tecken.

11. Köln – Mainz 2
Vidare till den goe kebabstaden Köln där ett bottenmöte står till buds. I dönersvängen motsvarar detta en mald variant från frysdisken, eller från valfri 08-sylta med rödvattnig så kallad stark “sås”. Hemmahörande konnässörer kämpar på i Bundesligas nedre skikt med blott två segrar till sitt namn under hösten. Den senaste kom förvisso förra helgen, men marginalen var ytterst knapp borta mot bottenkollegan Darmstadt. Gästerna visar bättre tendenser. På de senaste sju matcherna har de plockat poäng mot Gladbach, segrat mot RB Leipzig och bara kammat noll mot Bayern och Freiburg. Även mot de sistnämnda låg poängen mycket nära. Till dessa priser kittlar tvåan på Mainz klart mest.

12. Stuttgart – Bayer Leverkusen 2
Leverkusen tappade poäng för blott andra matchen denna säsong senast mot Dortmund. Spelmässigt var det däremot som vanligt inget snack om saken. Xabi Alonsos välspelande gäng skapade massvis med chanser och vann både underliggande- såväl som skottstatistiken med mycket klar marginal. Det tror jag att Boniface, Grimaldo och de andra gör även denna gång. Att Stuttgart har den helt vansinnigt formstarke målspottaren Guirassy i spetsen är såklart något att ta i beaktningn men i min bok är tvåan ett tydligt utgångstecken och tänkbar spik.

13. Metz – Brest 2
Brest imponerar. Med små medel har de tagit sig högt upp i tabellen och utmanar om en plats i Europa.Veckans fajt med Strasbourg stannade förvisso vid 1-1 men det var ingen tvekan om att söndagens gäster var det bättre laget. Med viktige Lees-Melou tillbaka lagom till matchen mot Metz blir Eric Roys adepter ännu starkare. Joel Asoros hemmahörande är ett hyggligt habilt lag men formen på Stade Saint Symphorien är förhållandevis svag med blott en seger under hösten hittills. Sviten förbättras sannolikt inte. Strecka från höger.

Stugans superspik!

⚽️  Man City
En reaktion är att vänta från Manchester City efter förlusten senast. Då har Luton inte mycket att sätta emot. Given tvåa.

Stugans kupongrensare!

💣  Fiorentina
Fiorentina är definitivt på nivå med Roma denna höst och strecken som bjuds i den eviga staden förvånar därför en hel del. Tvåan lyser som ljus och får inte missas denna andra advent.

128 rader
1. Tottenham – Newcastle 1
2. Everton – Chelsea 1x
3. Luton – Man City 2
4. Fulham – West Ham 1
5. Roma – Fiorentina x2
6. Salernitana – Bologna x2
7. Monza – Genoa 12
8. Barcelona – Girona 1x
9. Cádiz – Osasuna x2
10. Granada – A.Bilbao x2
11. Köln – Mainz 2
12. Stuttgart – Leverkusen 2
13. Metz – Brest 2

864 rader
1. Tottenham – Newcastle 1
2. Everton – Chelsea 1x
3. Luton – Man City 2
4. Fulham – West Ham 1
5. Roma – Fiorentina 1×2
6. Salernitana – Bologna x2
7. Monza – Genoa 1×2
8. Barcelona – Girona 1x
9. Cádiz – Osasuna x2
10. Granada – A.Bilbao 1×2
11. Köln – Mainz x2
12. Stuttgart – Leverkusen 2
13. Metz – Brest 2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Chatta