Europatipset Analys

Europatipset 14/4-22

Europatipset och pokertorsdag!

Skärtorsdagens Europatips inleds i Bergamo och avslutas under långfredagen på Tele2 Arena. En späckat kupong där de heta matcherna avlöser varandra och där fint värde finns att tälja. Bästa skrällchanserna hittas i The Championship där bland annat ett omotiverat West Bromwich knappast går säkert. Planetens bästa analys finner ni som vanligt nedan – dags för slakt!

Spela gärna Europatipset tillsammans med några av våra andelsläggare eller varför inte testa vårt reduceringsverktyg, där du kan reducera upp till 20.000 kr

Missa inte uppsnack Europatipset ikväll kl 17.45 – Live på Twitch

Spelstopp Europatipset: 18:44

1. Atalanta – RB Leipzig 2
En underhållande match utspelades på Red Bull Arena förra veckan där det inte helt oförtjänt slutade 1-1. Det fanns bud på fler mål från båda håll men effektiviteten lös med sin frånvaro. Det har den gjort ett bra tag för Glenn Strömsbergs söner som bara vunnit en av sina fem senaste i Serie A. Fokus ligger emellertid på Europa League för italienarna, men de skulle behöva en Ilicic i toppform. Slovenen saknas fortsatt och då blir det tufft mot ett Leipzig som växlat upp rejält under Tedesco. Emil Forsberg får sparsamt med speltid under sin nya tränare men kan inte klaga när Tjurarna stångar ner allt i sin väg. Här har tyskarna givetvis ett lurigt läge men känslan är att de löser biffen mot ett Atalanta som inte håller ihop för stunden. Med jämna streck kittlar onekligen spiktvåan.

2. Barcelona – Eintracht Frankfurt 1
Likheterna är en del här jämfört med föregående match. 1-1 slutade det nämligen i Tyskland när vi håller oss kvar i södra Europa men byter pizza mot paella. Här får samtidigt det tyska bidraget svårt att avancera. Barcelona plöjer allt i sin väg just nu och att de fick med sig ett oavgjort resultat från Deutsche Bank Park var snarare än styrka med tanke på att spelet inte kuggade i och Frankfurt faktiskt var det bättre laget. Helt annan matchbild att vänta på Camp Nou där vi kommer få se Xavis gäng dominera från start till mål. När ettan streckas skyhögt är det dock svårt att singla ettan. Eintracht har en fyndig offensiv som möjligen kan störa och då får gärna rensarkrysset ta plats. Tvåan känns däremot alltför långsökt.

3. Lyon – West Ham 2
Frankrikes gastronomiska säte näst på tur där stadens fotbollslag inte rosat marknaden denna säsong. Peter Bosz har inte fått ihop bitarna och Europa League får sägas vara sista livlinan till att säsongen inte ska sluta med ett fiasko. Här finns dock stor risk för platt fall för snigelätarna trots att de fick med sig ett 1-1-resultat från London. Det berodde främst på Aaron Cresswells röda kort (avstängd här) som förändrade matchbilden. Elva mot elva kan möjligen Lyon trycka på hemma på Groupama Stadium men West Ham har en tyngd som gör att engelsmännen ska ses med goda möjligheter. När ettan ser ut att streckas runt 50-strecket är det utan tvekan högersidan som lockar. X2!

4. Rangers – Braga 1
Sista kvartsfinal ut från Europa League är den som tar vid på Ibrox Stadium. Bjöds det på underhållning i Leipzig förra veckan var fallet inte så i Braga. En sömnig historia som luktade 0-0 lång väg slutade dock med en 1-0-seger för portugiserna efter att gamla Barcelona-liraren Abel Ruiz målat. Matchbilden är given i Glasgow denna afton där Rangers kommer trycka på och Braga ligga lågt och maska för allt vad de är värda. Troligtvis får skottarna utdelning men att detta tickar 0-0 hela vägen ska inte uteslutas, särskilt då värdarna får klara sig utan strikern Morelos. Ettan inleder men här bör det garderas med krysset illa kvickt.

5. Roma – Bodö/Glimt 1
Tillbaka till Italien när vi hoppar ner ett hack i hierarkin och hamnar i Europa Conference League. Detta får sägas vara kanske hela torsdagens mest intressanta match med tanke på vad detta Bodö/Glimt uträttat. Två vinster och ett oavgjort resultat är norrmännens facit mot Roma denna säsong där de har med sig 2-1 i bagaget till den eviga staden efter förra veckans möte. Det slutade med kaos när Romas målvaktstränare tappade fattningen och enligt rapporter tog strypgrepp på Glimts succétränare Kjetil Knutsen. Detta lär synas på plan där det kommer smälla rejält denna afton. Troligen får norrbaggarna svårt att hänga med men samtidigt har de ett fartfyllt anfallsspel som sårat Roma otagliga gånger förr. Inte fel att låta krysset sällskapa trots allt.

6. PSV Eindhoven – Leicester X
Tulpanriket näst på tur där Eran Zahavi och gänget har ett bra utgångsläge efter 0-0 på King Power Stadium. PSV försvarade sig väl där och är alltid att räkna med när det vankas matcher på Philips Stadion. Samtidigt har de cupfinal mot Ajax på söndag och flera spelare har matchats tufft då truppen är skadedrabbad. Leicester, som återfinns i ingenmansland i Premier League, roterade en hel del i helgen där bland annat Iheanacho, Barnes och Castagne vilades från start. Det kan gagna Rävarna här som får väl lågt förtroende av tipparna. Öppen historia där X2 har företräde med tanke på hur procenten sitter.

7. PAOK – Marseille 1
GOOOOOOOOOOOOOL!!! – det kan man fortfarande skrika om Dimitri Payets fullträff på Vélodromen förra veckan. För er som inte sett 2-0-kanonen mot PAOK är det ett måste. Efter det målet tappade dock fransmännen i koncentration och fick se grekerna reducera samtidigt som de både tog ett rött kort och flera ostskivor. Tre avstängningar i Thessaloniki var inte vad Sampaoli hade önskat och då kan detta sluta med fiasko. PAOK har en tolfte spelare i publiken på Toumba Stadium och räds knappast Marseille på denna arena. Tvåan till runt 50 procent lockar inte det minsta – 1X!

8. Slavia Prag – Feyenoord 2
Sist ut bland torsdagens kvartsfinaler är mötet på Sinobo Stadium. Även här slutade det inledande mötet oavgjort när sex mål innebar 3-3 i Rotterdam. Feyenoord kom inte riktigt upp i nivå där och agerade släpphänt bakåt, men samtidigt gick det tydligt att skönja att holländarna var det bättre laget. Detta förstärks av att Slavia Prag har en frånvarolista längre än telefonboken där flera betydande pjäser ingår. Tjeckerna är ett erkänt starkt hemmalag men här slår de definitivt ur underläge mot ett skickligt Feyenoord. Tvåan är en potentiell spik så länge denna stannar runt 40-45 procent.

9. Birmingham – Coventry 2
Med åtta lysande gröna bockar tar vi oss an långfredagen och The Championship. Där är upplösningen nära där merparten av lagen har fem matcher kvar att lira. Birmingham slåss för precis ingenting i de nedre regionerna av tabellen men i ett derby mot Coventry lär knappast Gigantens älskade Brums vika in hovarna. Frågan är dock om Blånäsorna räcker till mot detta hungriga The Sky Blues. Viktor Gyökeres är åter i toppslag och målade när Coventry slog tillbaka Fulham. Därmed lever hoppet om playoff men ska det fortsätta göra så även efter påsk krävs tre poäng och inget annat i gamla hemmaborgen St. Andrew’s. Absolut inte omöjligt att gästerna löser detta. Tvåan först. Vid gardering är det den värdemässigt fina ettan som lockar.

10. Bournemouth – Middlesbrough X
Toppmöte från Vitality Stadium! Vinner Bournemouth här ska det väldigt mycket till om vi inte får se Körsbären spela Premier League-fotboll till hösten igen. Det är dock lättare sagt än gjort. Som något PL-lag har definitivt inte de rödsvarta spelat denna säsong men poängen har likväl trillat in. Rent spelmässigt har Middlesbrough varit väl så bra, särskilt sedan Chris Wilder tog över som tränare. Närmast kommer visserligen Boro från dubbla nederlag men nämnas bör att de vann xG i båda dessa fighter, bland annat mot Fulham. Ni hör själva, ettan till hög procent lockar föga i vad som ska ses som en oviss historia. Spikkrysset är ett option, men den lågt streckade tvåan är inget dumt komplement.

11. Luton – Nottingham 2
Luton kan komma att falla på målsnöret när det gäller playoff. Hattarna från Londons utkanter har överträffat sig själva men kommer ni från tre matcher i följd utan seger. Det återstående schemat kunde varit lättare för här är det inte speciellt troligt att Dybbans älskade gäng tar tre pinnar. På andra sidan står nämligen The Championships hetaste lag i Nottingham. Sherifferna stormar fram just nu och kan rentav sno andraplatsen från Bournemouth. Truppläget är dessutom bra för Forest som torde vara numret större än Luton denna eftermiddag. Tvåa, eller möjligen X2 på Kenilworth Road.

12. West Bromwich – Blackpool X
Sist ut bland Championship-matcherna har vi också den tröttaste tillställningen. Det kan dock innebära magi för oss poolspelare. West Bromwich målas nämligen upp till månen trots att luften mycket väl kan ha gått ur Trastarna senast när de föll mot Stoke. Uppflyttningschanserna gick där och då upp i rök och att spela för positioner i andradivisionens mittenrike är nog inget som kittlar. Blackpool, som är nykomlingar, lär däremot hålla lågan uppe hela vägen och ställs de orangea här mot ett omotiverat WBA har de alla chanser. Här kan det vara läge att fimpa den gravt överstreckade ettan. X2 ska åtminstone finnas med på varje vettig bong.

13. Hammarby – Mjällby 1
Allsvenskans tredje omgång inleds med ett oväntat toppmöte mellan två fullpoängare på Tele2 Arena. Ingen hade nog trott att Mjällby skulle stå på sex pinnar efter matcherna mot Elfsborg i Borås och Djurgården hemma på Listerlandet. Så är dock fallet efter att de gulsvarta hållit nollan intakt och Moro hittat nätet vid två tillfällen. Hammarby på plasten i Stockholm blir däremot något att bita i för gänget från Blekinge. Bajen har ställts mot på pappret lätta opponenter men samtidigt sett väldigt bra ut, särskilt offensivt. På Tele2 stormar alltid de grönvita fram och ettan blir första tecken att rita dit. Överstiger vänstertecknet 70 procent är det dock inte fel att blicka mot garderingar.

Stugans superspik!

⚽️  RB Leipzig
Lite mer vinnarmentalitet finns hos Leipzig än Atalanta just nu. Italienarna vek ner sig mot Villarreal och kan mycket väl så även göra denna torsdag. Tvåan är en spännande spik till relativt låg procent.

Stugans kupongrensare!

💣  Blackpool
Ett West Bromwich utan något att spela för ska givetvis inte streckas upp till över 70 procent. Blackpool har krigarmentalitet i sitt DNA och kommer kriga för varje millimeter på The Hawthorns trots tabelläget. Det ska kunna räcka till poäng. Grymt läge att gå för skrällen och lira X2!

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100