Europatipset Analys

Europatipset 15/5-22

Europatipset, här är analysen

Söndagens Europatips håller som vanligt högsta snitt. Allsvenskan inleder och därefter är det Premier League, Serie A samt La Liga som gäller. Fyra fina miljoner i jackpot kryddar kupongen, let’s go!

Missa inte Uppsnack Europatipset kl 13.30 Live på Twitch

Spelstopp: 14:59

1. Hammarby – AIK 1
Tele2 Arena bjuder in till Stockholmsderbyt mellan Hammarby och AIK. Gnaget rosar marknaden i närtid då fem raka segrar utan insläppt mål radats upp. Innan vi fyller Lennarts goe pokal med frimärken och skickar den till Solna vill vi dock se hur de gulsvarta sköter sig i bortaborg framöver, vi noterar nämligen att fyra av fem nämnda fajter spelats på Friends. Säsongens enda viktoria på resande fot hämtades mot Sundsvall och med det i åtanke ser strecken till höger rejält skeva ut. Hammarby gick på en mina borta mot Kalmar, men en seger här skickar upp dem i topp med en match mindre spelad. Gustav Ludwigson är i såpass fin form att det inte ens märkts att Astrit Selmani inte gjort mål hittills och börjar den sistnämnde hitta rätt är både AIK och alla andra lag i trubbel. Till rådande streck är Bajen ett smaskigt drag.

2. Degerfors – Helsingborg 1
Bottenmöte från Stora Valla. Degen äntrar den egna mattan med vind i seglen efter att ha vänt 0-2 till 3-2 mot Giffarna. Stor segerorganisatör var Saidi som bjöd på ett äkta hattrick sista tio och förutom säsongens tre första poäng lär det också ge en rejäl skjuts rent mentalt. HIF hade det tuffare mot Norrköping och skåningarna är nu tillbaka i gamla hjulspår. Blott en seger på åtta omgångar har det blivit och Van den Hurk ser fortsatt vilsen ut. Fördel Degerfors, strecka från vänster.

3. Häcken – Kalmar FF X
Så till den vackra västkusten där ett spännande möte mellan Häcken och Kalmar tar vid. Henke Rydströms sällskap svajade en aning under inledningen men börjar nu så smått trumma igång. Segern borta mot Blåvitt följdes upp av en klar 2-0:a mot dittills obesegrade Hammarby förra helgen. Även Häcken har tagit steg och Hisingens stolthet har precis som smålänningarna bärgat två segrar i rad. Vem som går segrande ur söndagens möte är med det sagt ovisst. Detta är två jämna manskap som förväntas avancera i tabellen på sikt. Helgardera.

4. IFK Göteborg – Varberg 2
En sak är säker i det västkustska derbyt från Gamla Ullevi, Tobias Sana kommer inte vara med. Att den offensive mittfältaren är en bråkstake av rang är känt sedan urminnes tid men att “avrätta sin tränare inför öppen ridå”, som Pontus Wernbloom uttryckte det, hämtar sig inte ens Göteborgs vassaste spjutkastare från. Tre raka nederlag gör inte de formsvaga Kamraterna gladare och värre kan det bli. Varberg är svåra att montera ner och senast de var här roffade de åt sig samtliga tre poäng. X2 går först i min bok.

5. IFK Norrköping – GIF Sundsvall 1
IFK Norrköping har rätat upp skutan efter en svag start – åtminstone sett till resultaten. Maximala nio poäng har hämtas från de tre senaste fajterna. Det ska dock sägas att Norlings gäng rent spelmässigt inte imponerat nämnvärt och att matchbilden varit ganska jämn i alla dessa fajter. Detta är något tränaren själv både noterat och poängterat. Peking går såklart in som favoriter hemma mot Sundsvall, som tappade ledning till förlust mot Degerfors senast, men när ettan rullar upp över 80 procent är det alltid garderingstvång i den notoriskt jämna Allsvenskan.

6. Leeds – Brighton 2
Leeds är illa ute. Efter ett par matcher med skaplig utdelning har det rämnat fullständigt för Jesse Marsch mannar. Visst, det ska sägas att motståndet varit mer än marigt då man mött City, Arsenal och Chelsea, men sett till vad de närmaste konkurrenterna presterar så kommer laget från universitetsstaden få tufft att klara kontraktet. Seger krävs mot Brighton men att betvinga Potters män utan nyckelspelare som James, Ayling och Bamford är inte gjort i en handvändning. Fiskmåsarna flyger högt för tillfället och ser ut att trivas med att spela utan press. I matcherna mot Man U och Wolves har gästerna pangat in 7-0. Tvåan går först, ettan kommer sedan.

7. Everton – Brentford 1
Everton avslutar borta mot ett Champions League-jagande Arsenal och således vore det passande att säkra kontraktet innan dess. Vinst mot Brentford och Crystal Palace löser definitivt biffen. Med tanke på vad Ponnes gäster visar upp är det förstnämnda dock ingen given utgång. Eriksen har höjt nivån i laget betänkligt och Brentford ser precis som Brighton ut att trivas utan press. Senast monterades Southampton ned med klara 3-0. Ettan streckas stenhårt och garderas med åtminstone krysset.

8. West Ham – Manchester City 2
West Ham lyckades till slut hitta tillbaka till vinnande vägar i och med segern mot Norwich senast. En plats bland de sju bästa säkrades mer eller mindre därav och även om det inte höll hela vägen i Europaspelet så är det en väl genomförd säsong. Mot City har The Hammers dock inte mycket att hämta. De ljusblå har studsat tillbaka efter CL-uttåget mot Real och noterar nu sanslösa 10-1 på sina två senaste matcher. De Bruyne med vänner visar ursinnig form och vinner detta av bara farten. Bank.

9. Aston Villa – Crystal Palace 1
Mittenmöte från Villa Park. Från tabelläget finns ingen motivation att hämta för något av lagen men vi räknar med att Aston Villa, som signade Big Phil Coutinho på permanent basis i veckan, vill avsluta säsongen på ett bra sätt framför hemmafansen. Birmingham-gänget plockade sånär en poäng senast mot Liverpool och når man samma nivå kommer Palace få det tufft. Vieira med vänner har gjort en fin säsong men det är framförallt i hemmaborg de är att räkna med. Ettan går först.

10. Milan – Atalanta 1
Det är nära nu. Milan är blott fyra poäng från Scudetton och med tanke på vilken maxutdelning laget haft den här säsongen så är det nu eller aldrig. Förra söndagen grävdes ännu en vändning fram men hamnar de på efterkälken mot Atalanta blir det tuffare emot. Gasperinis gubbar har haft en jobbig säsong men en Europaplats är alltjämt inom räckhåll om de lyckas gräva fram ett resultat här. Zlatan och company blir i vanlig ordning stenhårt streckade och då bör allra minst ett kryss följa med från start.

11. Cagliari – Inter 2
Tuff match även för Inter, som inte har råd att tappa poäng mot ett kontraktsjagande Cagliari. Segern mot Juventus i Coppa Italia i veckan ger de blåsvarta en skjuts mentalt, men 120 intensiva minuter tar också på krafterna vare sig man vill eller inte. De hemmahörande slåss för sina liv i botten och mot den direkta rivalen Salernitana räddades en vital poäng i den 98:e minuten i söndags. Ett mål som mycket väl kan visa sig helt avgörande när säsongen summeras nästa helg, och än mer så om poäng bärgas på Sardinien denna afton. Jag utesluter inte skrällen, alla tecken spelas.

12. Napoli – Genoa 2
Napoli har gjort sitt. Champions League-platsen är säkrad och resten av säsongen ska bara spelas av. De ljusblåas prestationer har ofta speglat motivationsläget och när bottenlaget Genoa, som är två poäng från säker mark, kommer på besök får värdarna alldeles för stort förtroende. De tillresta har med kniven mot strupen hittat vägar att vinna och förra helgen tog de sin andra seger på tre försök genom att besegra Juventus. Jag räknar med att Genoa kommer sälja sig snordyrt i Neapel och när ettan drar iväg lockar högersidan klart mest. X2 är ett drag.

13. Villarreal – Real Sociedad 1
En Europaplats står på spel i Vila-Real. Vinner värdarna går de om Sociedad, som för närvarande innehar den viktiga sjätteplatsen, och mycket tyder på att de gula lyckas. Villarreal kom upp i Champions League-nivå i veckan och asfalterade ett svårspelat Rayo med hela 5-1 på bortagräs. Med en liknande insats här kan inte ett formsvagt La Real stå emot. Gästerna vann förvisso mot Cádiz i veckan, men man kan konstatera att den segern var kraftigt behjälpt av två straffar. I övrigt är formen, precis som Isak, mycket sval. Ettan är en tänkbar singel trots att den streckas i högsta laget.

Stugans superspik!

💣 Manchester City
Guardiolas män stormar mot ännu en titel och det finns ingenting som tyder på att ett formsvagt West Ham ska ha något att säga till om här. Tvåan spikas.

Stugans kupongrensare!

⚽️ Varberg
Det stormar i IFK Göteborg som efter en fin start gått rakt in i väggen. Varberg har inte riktigt fått med sig resultaten hittills, men kapaciteten att segra på Gamla Ullevi finns precis som i fjol. Högersidan är ett måste.

// Eumagikern

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Chatta