Speltips Europatipset Analysen EU-Magikern

Europatipset 21/11-23

Stugan sopade rent med flera fina 13-rätters på söndagens maffiga kupong. Lika högoktanig är inte tisdagens dito med tanke på utebliven jackpot, men ett gäng trevliga kamper och fint spelvärde finns att ta del av. EM-kvalet når sin vägs ände och en trevlig spik uppdagas i Cardiff. Vänskapslandskamper med skrällchans samt en dust från League One ska även tittas till innan vi avslutar med VM-kvalet i Sydamerika. Där väntar giganternas kamp, Brasilien mot Argentina, i Rio de Janeiro. Vamos!

📍 Missa inte lunchstreamen kl 13.00 med Adam & Bengan på Twitch

Spela gärna Europatipset tillsammans med några av våra andelsläggare eller varför inte testa vårt reduceringsverktyg, där du kan reducera upp till 20.000 kr Läs mer om hur Europatipset fungerar här!

⏰  Spelstopp Europatipset: 20:44
📈  Radförslag: 128/864kr

1. Grekland – Frankrike 2
Grekland har stått för ett klart godkänt gruppspel men har som väntat inte räckt till mot Nederländerna och Frankrike. De blåvita kommer få försöka lösa en EM-biljett via Nations League. En betydelselös tillställning väntar i Aten denna afton och det återstår att se hur nationerna tacklar uppgiften. Frankrike har chansen att gå rent och det borde vara en morot. Dessutom kommer Les Bleus från en kölhalning utöver det vanliga – 14-0 mot Gibraltar signalerade klass även om motståndet gjorde något annat. Grekland är tunga att möta på hemmaplan men här väger högst troligt hemmanationen för lätt. Har Frankrike rätt inställning vinner gästerna och då kan tvåan spikas trots att den streckas i högsta laget.

2. Wales – Turkiet 1
I Cardiff ska Wales gälla som favoriter med tanke på förutsättningarna. Britterna har såväl sin fanatiska publik som motivationen på sin sida. Seger här och de har nämligen en liten chans att snuva Kroatien på andraplatsen. Det ska sägas att Turkiet övertygat stort i kvalet och kommer från en maffig 3-2-seger borta mot Tyskland i lördagens vänskapslandskamp, men när nu benknäckare väntar istället för glaslirare så bör ett möjligen omotiverat Turkiet få det kämpigare. Det ska även tilläggas att gästerna saknar några av sina mest tongivande kuggar, bland annat Hakan Calhanoglu. Ettan är en gångbar spik.

3. Rumänien – Schweiz 2
Spiktåget fortsätter i EM-kvalet när vi tar oss till Bukarest. En gruppfinal stundar där mellan två EM-klara nationer. Schweiz har faktiskt lyckats med konststycket att kryssa fler matcher än de vunnit, men samtidigt är alpnationen obesegrade. Så är även Rumänien som kommer från seger mot Israel i Ungern där Puscas och Hagi klev fram med varsin balja. De gulklädda är med det sagt ett betydligt mer begränsat manskap och man ska ha med sig att det mer eller mindre var spel mot ett mål när lagen spelade 2-2 i Luzern. Mihaila var då klinisk med två fullträffar för Rumänien men är avstängd denna afton. Schweiz vinner och plockar hem gruppen!

4. Kroatien – Armenien 1
Kroatien har inte varit att känna igen i EM-kvalet där de tagit stryk av både Wales och Turkiet. Trots det ser de schackrutiga ut att lösa en biljett till Tyskland. Seger är allt som krävs hemma mot Armenien och det bör naturligtvis Zlatko Dalic gäng lösa. Samtidigt har besökarna hittat något i detta kval där de bland annat segrat borta mot Wales och tagit poäng mot Turkiet i Eskisehir. Armenien kommer inte lägga några fingrar emellan i Zagreb och när ettan streckas till oanade höjder är det inte fel att blicka mot rensarkrysset. Större under har skett.

5. Österrike – Tyskland 1
Det finns många häftiga faktorer i vänskapslandskampen på Ernst-Happel-Stadion under tisdagen. Att det är två grannländer som ställs mot varandra är givetvis en, att Tyskland febrilt kämpar för att hitta något inför hemma-EM är en annan. Mest intressant är dock tränarduellen där de goda vännerna, Ralf Rangnick och Julian Nagelsmann, ställs mot varandra. Den sistnämnda har gått i Rangnicks fotspår och vill spela en liknande fotboll. Hittills har det dock sett krampaktigt ut, och det är fortsatt defensiven som är Tysklands stora dilemma. Det blev tre insläppta mot Turkiet och det skulle inte förvåna om Österrike även hittar luckor. Ettan lockar till rådande procent, men i en troligen målrik historia bör även tvåan ges plats tidigt.

6. Irland – Nya Zeeland 1
Tillbaka till de brittiska öarna, denna gång för ett stopp på den gröna ön. Irland rosar inte marknaden på landslagsscenen där offensiven är ett återkommande problem. Evan Ferguson är en spelare som ska kunna bära densamma på sina axlar flera år framöver, men Brighton-liraren är fortsatt ung och behöver uppbackning. Dublin-publiken förväntar sig en seger när Nya Zeeland står för motståndet på Aviva Stadium, men undertecknad är inte helt övertygad. Även om gästerna inte håller någon vidare nivå är de fysiska och ska kunna hålla tämligen jämna steg med ett Irland som saknar kreativitet. Ettan garderas tidigt, helst hela vägen.

7. Polen – Lettland X
Sist ut bland träningsmatcherna är ett Östersjö-möte där ett sovande Polen kliver ut som stora favoriter, men inte är någon sådan att backa. I en svag kvalgrupp floppade Doktor Dowski och gänget rejält när de bara lyckades greja tre vinster på åtta matcher. Lettland i Warszawa ska normalt vara en transportsträcka mot en seger, men som Polen spelar för stunden finns inga garantier. Självförtroendet lär dessutom inte vara på topp och då går inte hemmalaget säkert mot de vinröda. Lettland slutade sist i sin kvalgrupp men pressade bland annat Turkiet. Undertecknad blir faktiskt inte förvånad om de skräller här. Missa inte rensaren till höger!

8. Leyton Orient – Lincoln 1
England näst på tur och närmare bestämt de nordöstra delarna av London där det vankas League One-möte. Leyton Orient är nykomlingar i denna serie men är här för att stanna. Defensiven är solid och framåt finns en skicklig Ruel Sotiriou som redan stänkt dit sex ligamål. Lincoln återfinns strax före i tabellen men rosar inte marknaden på bortagräs där de blott mäktat med sju baljor på nio matcher. Lördagens insats mot en annan nykomling, Stevenage (0-1), var direkt svag och mycket talar för att The Imps går på en ny mina denna tisdag. Spikettan gillas till runt 50 procent.

9. Brasilien – Argentina X
Hett rivalmöte från Rio de Janeiro där det kommer att smälla på såväl läktarplats som det gröna schackbrädet. Båda nationerna förlorade den gångna veckan och kommer således rejält revanschsugna in till detta möte. Hemmafördelen ska inte underskattas men det ska samtidigt sägas att Brasilien lider av mängder med tunga avbräck, eller vad sägs om Danilo, Casemiro, Vinícius Júnior och Neymar? Nya förbundskaptenen Fernando Diniz har dessutom inte fått ordning på sitt lag och då går det inte att backa Brasilien mot världsmästarna. Messi och gänget har visserligen inte övertygat nämnvärt i kvalet, men här kommer de himmelsblå inte att vika ner en tum. Svårsiat, men krysset är en vettig utgång. Gärna fler tecken än så.

10. Ecuador – Chile 1
Trots att Ecuador inledde kvalet med tre minuspoäng har de redan flugit förbi fyra nationer och tagit sig upp på en direktplats till VM. Félix Sánchez Bas gäng kommer av allt att döma att lösa en biljett till mästerskapet i Nordamerika. Mer tveksamt huruvida Chile kommer att göra så. De rödklädda är på dekis och sällan att räkna med utanför Santiago. Närmast kommer för övrigt Alexis Sánchez och gänget från svaga 0-0 hemma mot Paraguay trots att de spelade med en man mer i en halvlek. Ecuador har mängder med tunga avbräck, bland annat på Enner Valencia och Pervis Estupinán, men på hög höjd i Quito förlorar knappast mot ett svagt Chile. Ettan är trolig men krysset ges utrymme med tanke på den höga procenten till vänster.

11. Paraguay – Colombia 1
Ska Paraguay ta sig till VM är det utan tvekan tack vare lagets defensiv. Den har blott släppt två bollar förbi sig fem omgångar in i kvalet. Trots det återfinns Paraguay på en modest sjundeplats. En minst sagt blek offensiv som endast mäktat med en balja är anledningen. Med Almirón out är den än mer torftig, men hemma i Asunción är samtidigt de rödvita att räkna med. Colombia är ensamma om att vara obesegrade så här långt in i VM-kvalet och det ska sägas att Kaffeodlarna lirat 0-0 i sina två bortamatcher hittills. Krysset ligger onekligen nära till hands men det går samtidigt inte att blunda för det finfina värdet till vänster. 1X gillas i denna fysiska och målsnåla batalj.

12. Peru – Venezuela 1
Venezuela drömmer om sitt första VM-slutspel och med poäng i fyra raka matcher är utsikterna goda för Rondón och gänget. “Rödvinet”, som de kallas, framfart gör dock att de börjar överskattas. Borta mot Peru är det inget snack om att Venezuela ska ses som underhundar, även om hemmahörande Los Incas floppat i kvalet så här långt. Med Lapadula tillbaka finns ändå mål hos den rödvita värdnationen som normalt är att räkna med hemma i Lima. Som strecken sitter är det bud på att spika ettan, men med tanke på vad lagen presterat är krysset en vettig livlina.

13. Uruguay – Bolivia 1
Vi avslutar i Montevideo med kupongens mest ensidiga historia. Uruguay stormar mot VM efter 2-0-vinster mot såväl Brasilien som Argentina. Marcelo Bielsa hyllas och en stor anledning är att galningen från Rosario har fått igång Darwin Núnez som har varit magisk i den himmelsblå tröjan. Bolivia kommer från kvalets första seger hemma mot Peru, men den bärgades alltså på hög höjd i La Paz. På bortaplan är de grönklädda odugliga och här i Montevideo har de fått stordäng i samtliga de VM-kval undertecknad kan minnas. Ettan är ohotad – garderingar är bara slöseri med pengar.

Stugans superspik!

⚽️  Schweiz
Den rödvita alpnationen vill säkerligen visa för sig själva att de är bättre än höstens resultat. Det kan de göra genom att vinna borta mot Rumänien och därmed plocka hem gruppen. Med tanke på hur det såg ut i det vändande mötet i Luzern ska Schweiz utsikter ses som strålande i Bukarest.

Stugans kupongrensare!

💣  Lettland
Likt Sverige är Polen på dekis och då är knappast Doktor Dowski och gänget någon given vinnare i en vänskapslandskamp. Lettland blixtrar emellanåt till och ska kunna ge polackerna en match i Warszawa.

128 rader
1. Grekland – Frankrike 2
2. Wales – Turkiet 1
3. Rumänien – Schweiz 2
4. Kroatien – Armenien 1x
5. Österrike – Tyskland 12
6. Irland – Nya Zeeland 1x
7. Polen – Lettland x2
8. Leyton Orient – Lincoln 1
9. Brasilien – Argentina 1x
10. Ecuador – Chile 1x
11. Paraguay – Colombia 1x
12. Peru – Venezuela 1
13. Uruguay – Bolivia 1

864 rader
1. Grekland – Frankrike 2
2. Wales – Turkiet 1
3. Rumänien – Schweiz 2
4. Kroatien – Armenien 1x
5. Österrike – Tyskland 12
6. Irland – Nya Zeeland 1×2
7. Polen – Lettland 1×2
8. Leyton Orient – Lincoln 1
9. Brasilien – Argentina 1×2
10. Ecuador – Chile 1x
11. Paraguay – Colombia 1x
12. Peru – Venezuela 1x
13. Uruguay – Bolivia 1

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Chatta