Speltips Europatipset Analysen EU-Magikern

Europatipset 24/1-23

Veckans första Europatips är laddat med 3,5 miljoner i jackpot! Kupongen innehåller bland annat två semifinaler från Ligacuperna i England och Portugal samt en FA-cupmatch och ligamatcher från lägre engelsk nivå. Tempot skruvas däremot upp i Serie A, Bundesliga och Eredivisie. Nu kör vi!

Spela gärna Europatipset tillsammans med några av våra andelsläggare eller varför inte testa vårt reduceringsverktyg, där du kan reducera upp till 20.000 kr Läs mer om hur Europatipset fungerar

⏰  Spelstopp Europatipset: 20:29
📈  Radförslag: 128/864kr

1. Lazio – Milan 2
Muntra miner råder inte i Milan som nådde ett lågvattenmärke när Supercoppa Italiana förlorades mot Inter (0-3). Prestationen var dock inte så usel som siffrorna vittnade om och mot ett Lazio som inte sällan antar en offensiv framtoning ska Milan kunna fira stora triumfer i omställningsspelet. Rafael Leao går i bräschen vad gäller detta och när Lazio saknar Immobile finns inte samma offensiva slagkraft i de ljusblås främre led. Två raka segrar i alla tävlingar vittnar om gryende form hos de hemmahörande men här lockar det att gå emot formtåget. Det är dags för Milan att studsa tillbaka och när tvåan streckas inom rimliga gränser är det en vettig spik.

2. Southampton – Newcastle 2
Den engelska Ligacupen är framme vid semifinaler där vinnaren av dubbelmötet mellan Southampton och Newcastle tar sig an Manchester United eller Nottingham i final. The Magpies kommer från sin femtioelfte raka hållna nolla i helgens 0-0 mot Crystal Palace, en match som de svartvita förtjänade att vinna. Eddie Howes gäng har med det sagt vissa problem när de förväntas ta tag i taktpinnen och när tvåan snuddar vid 65 procent är det dags att dra öronen åt sig. Southampton har spottat upp sig mot slutet och är framför allt inte lätta att tas med hemma på sydkusten. Med hänsyn till värdet är krysset ett sunt komplement åt tvåan.

3. Bayern München – Köln 1
Julian Nagelsmann var inte helt belåten med Bayern Münchens återstart mot RB Leipzig. För ovanlighetens skull kom de rödklädda inte upp i över 1,0 xG och överlägsna känns så här långt inte de regerande mästarna. Köln är en uppgift som Bayern normalt ska klara av utan större problem men med ett ansatt truppläge och tidigare insats på näthinnan är 90 procent på ettan väl tilltaget. Köln stod för en kölhalning av Werder Bremen som fick 7-1 i brakan vilket betyder att gästernas självförtroende är på topp inför denna resa. Större under har skett än att Baumgarts gäng reser hem med en pinne. 1X spelas.

4. Hertha Berlin – Wolfsburg 1
Wolfsburg stod för en urladdning när de smällde på Freiburg med hela 6-0 i återstarten av Bundesliga. Den danske centertanken Wind stod bland annat för två mål och är en spelare som Hertha Berlin behöver hålla i schack hemma i huvudstaden. Det ska med det sagt inte dras för stora växlar av aktörernas resultat i föregående omgång. Hertha gick på pumpen med 1-3 mot Bochum men hemma på Olympiastadion har de blåvita bara torskat två matcher sedan säsongen drog igång. På förhand får detta ses som en öppen historia och när tipparna tycker annat är den spelvärda ettan kusligt intressant. Den vågade chansspikar “Den gamla damen”!

5. Hoffenheim – Stuttgart 1
Hoffenheim bjöd upp till kamp borta mot Union Berlin där värdarna torskade matchen i slutskedet. Andre Breitenreiter flyttade då upp stora delar av sitt manskap för att jaga tre poäng, en taktik som till slut bet de hemmahörande i ändan. En likvärdig men mer balanserad insats hemma mot Stuttgart kan mycket väl ta Hoffenheim tillbaka på vinnande väg. Gästerna förtjänade samtliga poäng i 1-1-matchen mot Mainz men de vitrödas förmåga att blanda och ge torde innebära bottenstrid hela säsongen. Stuttgart är fortfarande utan seger på främmande gräs och bryter inte förbannelsen på PreZero Arena heller. Ettan singlas trots marginell övervärdering.

6. Sparta Rotterdam – Waalwijk 2
Sparta Rotterdam finns fortfarande med i kampen om kvalplatser mot eventuellt Europaspel i Eredivisie. Om värdarna ämnar fortsätta på samma väg behöver de stabilisera sina prestationer. Såväl Expected Points som Expected Goals har överpresterats och värdarna missgynnas dessutom av betydligt kortare vila i benen än gästande RKC Waalwijk. De tillresta fick helgens fight mot Go Ahead Eagles framskjuten på grund av snöoväder och med laddade batterier ska högersidan inte skojas bort på det sätt som den görs av tipparna. Värdemässigt fina X2 går först alla dagar i veckan.

7. Arouca – Sporting 2
Äventyrets andra semifinal hittas i portugisiska Ligacupen, Taca da Liga, där Arouca ska försöka sätta käppar i hjulen för Sportings marsch mot en finalplats. De sistnämndas insats i kvartsfinalen mot Braga (5-0) var en manifesterad styrkedemonstration utan dess like och kan Rúben Amorim coacha sina adepter till en likvärdig prestation på neutral mark i Leiria är finalplatsen Sportings. Arouca gör det bra med deras mått mätt i Primeira Liga men hade givetvis behövt ta sig an Sporting på egen mark för att ha en rimlig chans till avancemang. Trots hård streckning är tvåan en trygg spik att luta sig mot.

8. Accrington – Boreham Wood 1
FA-cupens tredje runda går i mål under tisdagen när Accrington Stanley drabbar samman med Boreham Wood i Lancashire. De förstnämnda ska normalt kunna ta tag i taktpinnen med tanke på att de befinner sig två divisioner högre upp i seriesystemet, men formkurvan i League One är samtidigt allt annat än vacker. Till nästan 60 procent är Accy Stanley ingen tänkbar åsnespik. Boreham Wood firade triumfer i det inhemska cupspelet redan i fjol och lyckas gästerna ligga rätt i sina positioner går det att störa tisdagens opponenter via omställningar. “Gubben” (etta-tvåa) inleder men alla tecken smakar bäst.

9. Cheltenham – Sheffield Wednesday X
Sheffield Wednesday missade uppflyttning till The Championship i fjol men tänker inte gå samma öde till mötes den här säsongen. Darren Moore har skött sitt arbete på “Ugglornas” tränarbänk med den äran och så länge inget oväntat inträffar ska de blåvita kunna ta steget upp under våren. Under tisdagen blir dock Sheffield Wednesday hutlöst övervärderade. Cheltenham krigar för överlevnad i bottenstriden och med en glödhet Alfie May på topp finns spetsegenskaper för att kunna såra onsdagslaget på egen mark. Den värdemässigt fina vänstersidan måste prioriteras. Sjunker tvåan under 70-strecket kan den övervägas på större systembyggen.

10. Exeter – Barnsley 2
Åtta poäng skiljer Exeter från topp 6 men sett till Expected Points borde nykomlingarna varit betydligt närmare playoff-platserna än så. Den gamla mittbacken Gary Caldwell har gjort ett strålande jobb med värdarna som inte ska känna sig slagna på förhand trots att Barnsley står på andra sidan denna tisdag. Nykomlingarna från The Championship besitter kunnande för att ta sig tillbaka redan denna säsong men nästan 45 procent på tvåan är i högsta laget. Exeter står för lejonparten av sina bästa insatser på egen mark vilket gör ettan intressant i resonemanget. “Gubben” (etta-tvåa) är en möjlig lösning.

11. Fleetwood – Portsmouth 2
Forna Premier League-laget Portsmouth har flera säsonger i rad varit på väg upp i The Championship. Marginaler på målsnöret har dock grinat Pompey i ansiktet och den här säsongen är gästerna en bra bit ifrån playoff-platserna inför våren. Kunnandet finns dock för att kravla sig upp i dessa trakter och med en herre som Bishop i de främre leden går Fleetwood inte säkra på Highbury Stadium. Två raka förluster mot lag av Portsmouths kaliber är ett kvitto på att de hemmahörande inte riktigt räcker till mot de bättre lagen i League One. Tvåan är en fin spik till runt 40 procent.

12. Port Vale – Derby 1
Bara tre lag i League One har förlorat färre matcher än Derby denna säsong. Återtåget till The Championship kan således lämna perrongen efter bara ett år, men det ska sägas att det skiljer hela elva poäng upp till direktplatserna till andraligan. Med det i åtanke skulle det inte förvåna om The Rams börjar anta en mer försiktig framtoning för att försöka slå vakt om vad de har i sin ägo. Över 50 procent på tvåan är bara för mycket borta mot Port Vale. Värdarna från Stoke-on-Trent trivs bra på egen mark och frodas som allra mest när de får ligga lågt och straffa sina motståndare via omställningar. Det tar inte tipparna höjd för när tvåan springer iväg alldeles för långt. Vänd på klacken och gå istället för värdet till vänster. 1X!

13. Wycombe – Oxford 2
Två gäng med varsin playoff-plats som ambition går i klinch i Buckinghamshire. Wycombe ska lägga sin grund för topp 6-racet hemma på egen mark där The Chairboys tagit merparten av sina poäng denna säsong, men två förluster på de tre senaste är oroande läsning. Oxford United har förtjänat större skörd än vad tabellen visar och kan grabbarna från universitetsstaden motsvara sin fina underliggande statistik är tvåan rent socker på Adams Park Stadium. Brannagan var en av målgörarna i den starka 2-1-segern mot Ipswich och han kan mycket väl utmärka sig även här. Tvåan först, ettan sedan.

Stugans superspik!

⚽  Milan
Milan bestiger inga berg för dagen men mot ett överpresterande Lazio utan Immobile gillas de rödsvartas segerchans skarpt. Tvåan står vackert på egna ben i Rom.

Stugans kupongrensare!

💣  Waalwijk
Med gott om vila i benen ska RKC Waalwijk inte räknas bort mot ett Sparta Rotterdam som matchade så sent som i helgen. Högersidan skapar korsdrag bland kuponghögarna!

128 rader
1. Lazio – Milan 2
2. Southampton – Newcastle x2
3. Bayern München – Köln 1
4. Hertha Berlin – Wolfsburg 1
5. Hoffenheim – Stuttgart 1
6. Sparta Rotterdam – Waalwijk x2
7. Arouca – Sporting 2
8. Accrington – Boreham Wood 12
9. Cheltenham – Sheffield W. 1x
10. Exeter – Barnsley 12
11. Fleetwood – Portsmouth 2
12. Port Vale – Derby 1x
13. Wycombe – Oxford 12

864 rader
1. Lazio – Milan 2
2. Southampton – Newcastle x2
3. Bayern München – Köln 1x
4. Hertha Berlin – Wolfsburg 1
5. Hoffenheim – Stuttgart 1
6. Sparta Rotterdam – Waalwijk 1×2
7. Arouca – Sporting 2
8. Accrington – Boreham Wood 1×2
9. Cheltenham – Sheffield W. 1×2
10. Exeter – Barnsley 12
11. Fleetwood – Portsmouth 2
12. Port Vale – Derby 1x
13. Wycombe – Oxford 12

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Chatta