Fotboll-premier-league-speltips

Everton – Norwich

Är det nu det händer för Norwich?

Norwich måste hitta poäng snart för att inte direkt bli avhängda i kampen om överlevnad i Premier League. Everton borta ska i många fall vara en lite väl stor uppgift för de gul-gröna men just under Lördagen kan förutsättningarna vara så goda som de bara kan bli för Norwich att lösa poäng mot de blåa från Merseiside.

Everton

Everton under Benitez är inte helt oväntat väldigt stabila, taktiska och tunga. Benitez har oavsett vilket lag han varit i lyckats införa ett starkt kollektiv och trots kort tid innan säsongen i Everton så har han gjort ett fint jobb med truppen och inlett säsongen på ett bra vis. Obesegrade och tio poäng efter fyra matcher flög sin kos när laget bortaspelade mot Aston Villa senast. 3-0 i baken och de skador som Everton åkt på den senaste tiden var väldigt påtagliga.

Everton har ett trevligt lag så länge de tilltänkta 15 bästa spelarna finns tillgängliga. När så många försvinner som det gjort nu, så blir saker och ting väldigt annorlunda. Coleman, Pickford, Calvert-Lewin, Richarlison och nu även frågetecken kring Digne gör flera av lagets absolut viktigaste spelare saknas. In ska istället en väldigt föråldrad Rondon komma, ihop med Iwobi och andra spelare som egentligen inte är tilltänkta förstaval.

Jag vädrar ett par tyngre veckor för Everton och tror Benitez kommer prioritera ”överlevnad” i dessa matcher snarare än att försöka gå ut och spela propagandafotboll.

Norwich

Norwich åkte ut med huvudet före under sin vistelse i Premier League för två år sedan och tycks inte lärt sig något över huvud taget från det uttåget. Laget är tillbaka och spelar precis lika naivt och dumdristigt som senast. Det är beundransvärt såklart, men inte på något vis smart. Man blåser på framåt, går bort sig bakåt och får betala ett dyrt pris för detta i Premier League.

Även om Norwich ännu inte lyckats plocka en enda ynka pinne så här långt så tycker jag ändå det funnits ljusglimtar. Förlusterna med uddamålet mot Arsenal och Leicester hade definitivt kunnat ge poäng egentligen och mot ett ordentligt skadeskjutet Everton måste chanserna för poäng vara godare än vad oddset just nu indikerar.

Speltips Everton – Norwich

Min gissning är att oddsen på elvorna kommer droppa ordentligt i Norwich favör. Absolut, informationen om de flesta Everton-spelarnas skador är redan ute för allmän beskådning men jag upplever ändå att marknaden ej reagerat till fullo än. Att även Digne rapporterats som eventuellt borta under de senaste timmarna gör att Evertons elva blir än mer försvagad om så är fallet. Man skulle rentav kunna hävda att Coleman, Pickford, CLW och Digne är de fyra första kaptensvalen i Everton. 

Benitez med kraftigt decimerad trupp kommer förmodligen ta det säkra före det osäkra även om det är Norwich som kommer på besök. En Rondon som sett sina bästa år skrämmer troligen inte ens Norwich och även om Everton har fin balans bakåt med Allan, Docoure, Mina och Keane i en stabil fyrkant centralt så tror jag Pukki kommer få sina lägen här.

Det börjar redan bli kniven-mot-strupen-känsla på Norwich och ett så här skadeskjutet Everton får man troligen aldrig chansen att möta igen. Att Everton ska gå ut och vinna matchen med fler än en boll med den kraftigt decimerade elvan (framförallt offensivt) ser jag som relativt otroligt trots hemmaplan.

Jag gillar därför spelet Norwich +1 till 1.81 på Bethard, där vi får pengarna tillbaka på 1-målsvinst för Everton. I min värld ett spel med relativt låg varians och goda utbetalningsmöjligheter när förutsättningarna ser ut som de gör inför den här matchen.

Det finns absolut ett scenario där Norwich helt enkelt bara är för dåliga för Premier League och förlorar den här matchen ändå, men den risken är jag beredd att ta när pluslinan ser så här fin ut. Blir Digne dessutom bekräftad utanför truppen tror jag oddset dyker på Norwich.

Alltså, Norwich +1.0 mot Everton @ 1.81 BETHARD