Fotbolls-EM 2024: Schweiz

Danmark övervärderas ordentligt?

Danmark har sett ganska risiga ut sista året – Schweiz alltid solida!

Spel: Schweiz går längre än Danmark i turneringen
Odds: 2.10
Spelbolag: Coolbet

📌  Rygga med upp till 500kr i bonus på Coolbet HÄR!


Spännande odds här där jag inte alls håller med om att Schweiz ska stå i över 2 gånger insatsen. Spelet handlar om vem som tar sig längst i turneringen, där vi får pengarna tillbaka om lagen åker ut i samma runda.

Scenariot att de åker ur i samma runda är såklart troligt, men jag tar definitivt ostens sida här till dessa odds. Danmarks grupp är inte helt problemfri och det finns faktiskt en överhängande risk att det kan bli ett fiasko för danskarna. I första matchen står man i 1.80+ mot gruppens svagaste lag i Slovenien. Vinner man inte den matchen så krävs seger mot Serbien eller England, vilket såklart vore en ruskigt tuff uppgift.

Framförallt tycker jag inte Danmark varit bra senaste 12 månaderna. EM-kvalet var riktigt stökigt och trots en svag grupp slutade man till sist etta på samma poäng som just Slovenien, med darr på ribban. Man avgjorde väldigt sent mot Finland i en match som visade sig bli avgörande bland annat.

Nu senast mot Sverige var det återigen en rentav dålig insats trots vinsten. Dessförinnan vek insats mot Schweiz, bägge på hemmaplan. Danmark känns bara på väg nedåt.

Ostarna har inte direkt den sexigaste truppen, men alpnationen har blivit något av experter på att alltid prestera väl i landslagssammanhang. Alla tycks jobba åt samma håll och mästerskapsframträdandena har radats upp sista 15 åren.

Gruppen Schweiz hamnat i gillas lite mer än den Danmark befinner sig i faktiskt. Ungern, Skottland och Tyskland. Schweiz står som klara favoriter mot Ungern och Skottland på matchoddsen och har Tyskland i sista rundan, vilket kan vara fördelaktigt som tusan om tyskarna står på troliga 6 poäng inför den matchen.

Kort och gott är Schweiz och Danmark troligen väldigt jämnbra, men i nuvarande slag, med dessa grupper och framförallt prissättningen mellan lagen av Coolbet, så kan jag inte låta bli att smyga in en slant på Schweiz H2H mot Danmark!


📌  Rygga med upp till 500kr i bonus på Coolbet HÄR!