Fotbolls EM 2022 Sverige

Fotbolls EM | Grupp A: Österrike

Österrike mot ny praktskräll?

Österrike

Grupp A: Österrike

Senast det begav sig under EM så var det just Österrike som var turneringens stora, stora skräll när laget gick till en semifinal som man sedermera förlorade mot Danmark på straffar. Att man når semifinal igen får nog ses som relativt osannolikt men nog kan man alltid skaka om i den här gruppen en aning!

Lagets stora stjärna heter Nicole Billa. Billa har de senaste åren varit totalt stekhet vilket inte minst skytteligasegern i Bundesliga säsongen 20/21 vittnar. 23 strutar för sitt Hoffenheim räckte med råge då näste dam på listan gjorde blott 17 mål. Att Billa presterar här blir högst nödvändigt om Österrike ska lyckas åstadkomma något.

Det här blir till skillnad från 2017 väldigt annorlunda för Österrike. Där och då var man helt okända och spelade helt och hållet utan press. Nu finns det en semifinal att försvara och helt andra förväntningar på laget.

Österrike är dock att räkna med och det visade man i kvalet. 6 segrar på 8 matcher, ett kryss och en förlust. Det här blir definitivt en rejäl bit att tampas med för både Norge och England som är stora favoriter att plocka de två översta placeringarna i gruppen sett till oddsen.

Österrike

Tyvärr är det i skrivande stund inte speciellt många sexiga spelval tillgängliga på just Österrike. Kan man hitta top 2 i gruppen till höga odds så är det väl något som hade känts spännande.

Det enda jag i nuläget kan skicka med er är att jag har en liten, tidig, slant på Österrike +2.75 mot England i premiären. Jag tror att England kan gå hela vägen den här sommaren, men i en premiär där Österrike har allt att vinna och England allt att förlora så tror jag inte hemmalaget går ut och vinner med 3-4 bollar hur som helst. Så usla är inte Österrike.

Österrike trupp EM 2022:
GK: Isabella Kresche (St Pölten)
GK: Mariella El Sherif (Sturm Graz)
DF: Carina Wenninger (Bayern Munich)
DF: Verena Hanshaw (Eintracht Frankfurt)
DF: Viktoria Schnaderbeck (Tottenham)
DF: Katharina Schiechtl (Werder Bremen)
DF: Katharina Naschenweng (Hoffenheim)
DF: Laura Wienroither (Arsenal)
DF: Marina Georgieva (SC Sand)
DF: Celina Degen (Hoffenheim)
DF: Lainie Fuchs (First Vienna)
MF: Sarah Puntigam (Montpellier)
MF: Sarah Zadrazil (Bayern Munich)
MF: Laura Feiersinger (Eintracht Frankfurt)
MF: Jasmin Eder (St Pölten)
MF: Barbara Dunst (Eintracht Frankfurt)
MF: Marie Höbinger (FC Zürich)
MF: Julia Hickelsberger-Füller (St Pölten)
MF: Maria Plattner (Turbine Potsdam)
MF: Lisa Kolb (SC Freiburg)
MF: Annabel Schasching (Sturm Graz)
MF: Sophie Hillebrand (Sturm Graz)
FW: Nicole Billa (Hoffenheim)
FW: Lisa Makas (Austria Wien)
FW: Stefanie Enzinger (St Pölten)

Vänligen notera att vissa odds kan skiftat sedan texten skrevs