Det är dags för den första av två världscuphelger på blågul mark.
Fredag: Fristil med individuell start
Lördag: Klassisk stil, masstart
Söndag: Sprint i klassisk stil

Av naturliga skäl är det i nuläget mest odds ute till fredagens lopp. Det är där vi lägger kraften nu så får vi se om det kommer några karameller senare till övriga lopp, isåfall återkommer jag.

Jessica Diggins vann säsongens hittills största kraftprov, Tour de Ski, fullt rättvist efter en synnerligen solid insats där amerikanskan var på pallen i sex av åtta lopp. Diggs vann båda distansloppen i fristil, såväl det med individuell start som det med jaktstart. Norskorna var inte med då, skall tilläggas.

Norskorna var med senast det kördes ett motsvarande lopp i Falun, 2019. Då kom Diggs trea bakom Johaug och Ebba. 2020 kördes Faluns fristilslopp i masstart och då gick det inte bra för Jessica, hon kom på plats 14. Förra helgen var Amerikas bästa skidåkare 0,5 sekunder från pallen i Lahtis skiathlon som gick i masstart så formen från touren verkar välbehållen.

Under fredagens fight i Falun ser jag följande scenario i min kristallkula: Vinner gör, trumvivel, Johaug lätt. Gällande övriga två pallplatser är det öppet mellan Diggs, Ebba, Fossesholm och Weng. Frida utesluter jag i princip, detta är hennes sämsta gren. Brennan har bleknat betänkligt efter sina djuriska insatser före jul. Ebba ska vara andrarankad i det här loppet, jag tror historien upprepar sig så pallen blir Johaug-Ebba-Diggs. Att det blir en helnorsk pall kan aldrig uteslutas men den smällen får man ta.

Just nu får vi fläskiga 5,50 gånger smöret hos Micke Persbrandts favoritbolag på goe Diggs topp 3, det är betydligt högre än på övriga ställen och betydligt högre än det borde. Spelbart ner till tre gånger degen.

För den som inte känner Micke P så är det alltså Bet365 som avses.