Vichyns

Frölunda-Leksand

Åttondelsfinalerna är i full gång och vi fick se de lägre placerade lagen vinna sina hemmamatcher häromdagen. De slåss alltså om vilka som ska få möta seriesegraren Färjestad och tvåan Växjö i kvartsfinalen. Men det är inte det vi ska spela på nu, utan vi sätter tänderna i matchserien mellan Frölunda och Leksand!

Spel: Frölunda vinna matchserien
Odds: 
1.79
Sajt: 
Bethard

📌 Rygga liret här hos Bethard och hämta 100% upp till 1000kr i bonus

Leksand:

Det här är två lag som gick in i säsongen med ambitionen att komma topp 6 och vara med i fighten om SM-Guldet i slutet av säsongen. Leksand med en tuff försäsong trots att man stackat laget med tunga pjäser som Hrivik, Chelarik och Max Veronneau i truppbygget tog gott om tid på sig innan man började trumma igång. Mycket på grund av skador, men man hittade till slut en väg att vinna och när vi summerar säsongen förtjänar man helt klart sin topp sex plats. Stor utropstecknet för mig och de flesta är såklart Filip Larsson som man var otroligt osäker på om han skulle hålla måttet i SHL. Han har varit kanon och jag hoppas för Leksands skull att man inte funderar på annat än att mönstra honom i den första matchen.

Frölunda:

Frölunda klev in i en form av rebuild, där Joel slutade, Louie inte fick förlängt etc. Det fanns många frågetecken, men ändå en hel del potential som skulle kunna slå ut väl och en stabil grund, framförallt defensivt. Och det skulle ta tid innan saker och ting började klicka, framförallt offensiven. Det var egentligen inte förens finnen kom från Modo och Strömwall fått lite offensivt självförtroende i och med landskamperna som det verkligen tog fart. Och på slutet har det sett riktigt bra ut. Det kombinerat med att man förvandlats till det extremt hårt jobbande och kvävande laget som Rogga är känd för att kunna få ihop gör att man kommer bli giftiga i slutspelet. Summerar vi säsongen så är topp 4 otroligt välförtjänt. Speciellt starkt när man ganska tidigt tappade sin förstacenter.

Head To Head

När lagen möts under säsongen så har Frölunda dragit det längsta stråt i tre av fyra möten och det har inte på något sätt varit orättvisa siffror. För kikar vi deras underliggande siffror i dessa möten så är det tydlig lutning åt Göteborgslagets håll. De har varit väldigt bra på att stänga ned chansskapandet och det kreativa i Leksands spel, samtidigt som de har varit klart bättre på att generera farliga målchanser i spelet fem mot fem.

Kikar vi dessutom på special teams (Powerplay och Boxplay) så är Frölunda klart bättre. Man skapar mer i Powerplay och har dessutom fått en klart bättre utdelning i form av mål. Boxplay siffrorna i rena procent är jämlika, men Leksand är det laget som släpper till fler farligheter totalt sett. Så pluspoäng till Frölunda i de här spelformerna. Kan givetvis bli helt avgörande, även om domaren till viss del brukar stoppa undan pipan i slutspelet.

Speltips

Jag är inne på att Frölunda kan vara den motståndare som kan ställa till det mest för ett lag som FBK i slutspelet, även om såklart VLH och SAIK är två extremt bra lag. De är verkligen en contender på riktigt och med hemmaplansfördelen här tror jag definitivt att man har en högre procentuell chans att gå vidare än de 55,9% som 1.79 i odds innebär. Så jag smäller in en slant på att Frölunda avancerar till semifinal hos Bethard till de nyss nämnda 1.79 gånger pengarna. Mumma helt klart!

frölunda-leksand

📌 Rygga liret här hos bethard och hämta 100% upp till 1000kr i bonus

Mvh,

Timman

Chatta