Esport League of legends

Gen.G – DRX

Gen.G – DRX

LCK kommer att vara jämnare en på länge och efter att DWG Kia (Damwon) vunnit sex raka titlar så ska vi inte bli förvånade om vi se ett annat lag lyfta pokalen senare i vår. Gen.G är bättre än någonsin och det är laget som kommer vinna LCK Spring split 2022 om jag får gissa. DRX är bättre än 2021 och bör kunna vara med och slåss om en slutspelsplacering. Såhär tidigt på säsongen ska det vara stort skill gap mellan Gen.G och DRX så allt annat än en 2-0 seger är dåligt.

Gen.G – Världens bästa lag 2022

De senaste tre åren har Gen.G varit DWGs största utmanare och det kan man även se på vilka lag som spelat final i Korea. Det har inför 2022 gjort ändringar i sitt lag och även om spelare som Clid och BDD håller en toppen nivå så är Gen.G bättre nu. Att få in en spelare som Chovy i midlane (enligt många världens bästa spelare) skapar en helt annan nivå i lagets spel. Tillsammans med Peanut som under 2021 höll en oerhört hög nivå så kommer detta bli en livsfarliga mid – jungle duo.

Ett lag av Gen.Gs kaliber kommer att ha höga krav på sig men det positiva är att samtliga fem spelare är vana med detta. Ruler / Lehends i botlane är i mitt tycke LCKs bästa botlane just nu och Doran i toplane håller även han en hög klass. Gen.G har skapat ett lag för att vinna titlar och det skulle förvåna dem flesta ifall laget inte vinner någonting under 2022. På frågan, vilket lag vinner worlds 2022? så svarar jag Gen.G och ger dem redan nu titeln ”världens bästa lag 2022”

DRX – spännande lineup

När DRX anslöt sig till LCK så gjorde man det med ett superlag. Det blev en flopp direkt och även 2021 blev ett mediokert år för organisationen. Nu har man fått ihop en spännande lineup men det finns ett par frågetecken som kommer behövas rätas ut innan man kan ge DRX ett rättvist betyg. Hur kommer BeryL att prestera utanför DWG?, vad håller Deft för nivå utan Chovy vid sin sida? Kan Zeka och Kingen leva upp till den hype dem fått?.

Något som DRX fansen inte behöver vara oroliga för är att Pyosik levererar. Han är en otroligt bra junglare och det finns viss likhet i honom och BeryL’s tidigare lagkamarat Canyon. Klarar DRX av att få loss BeryL ifrån botlane och istället roama runt med Pyosik så kommer DRX bli farliga. Mot Gen.G kommer det att bli oerhört tufft och man ska som sagt ge DRX tid och inte döma ut dem direkt. Laget har spelare att nå slutspel och en topp 4 placering men det kommer att ta tid.

Speltips: Gen.G – DRX

Ett lag som behöver tid mot fem spelare vars individuella nivå är så pass hög att det inte riktigt spelar någon roll att lagspelet inte sitter 100% ännu. Gen.G kommer att bli bättre ju längre säsongen går men redan nu kommer vi att få njuta utav väldigt bra spel. Det kan vara den lilla Ruler (Gen.G) fanboyen i mig som talar men jag gillar detta lagbygge oerhört mycket och förväntar mig att Gen.G startar säsongen med en 2-0 seger över DRX.

Mitt spel i matchen blir Gen.G -1.5 till oddset 1.87 hos Pinnacle

//Emil