Fotbolls EM 2022 Sverige

Fotbolls EM | Grupp A: England

Football is coming home?

England

Grupp A: England

Värdnationen är en av huvudfavoriterna till slutsegern i turneringen så här på förhand. Efter att den manliga varianten av landslaget misslyckats under fjolåret på straffar i finalen så är det garanterat många som hoppas tjejerna kan palla trycket.

Personligen tror jag att man är i ett stadie där man kan göra just det, palla trycket. Laget är solklart ett av de bästa på pappret och än mer intressant är att Sarina Wiegman tagit över som tränare. Just nämnda Sarina var den som tog Nederländerna till en historisk EM-seger senast det begav sig 2017, efter att Tyskland vunnit mästerskapet 6 gånger på raken, sedan 1995.

Om Englands herrlandslag tenderar att spela oerhört snål och tråkig fotboll, så är damlandslaget så närpå raka motsatsen man kan komma. Sarina har tagit med den framgångsrika anfallsglada fotbollen som gjorde Nederländerna till ett av världens bästa lag och på kort tid implementerat det i detta Engelska landslag också.

England

Det är inte bara på tränarposten man kan stoltsera med namn av världsklass. Även på planen kommer flera av de bästa damspelarna i världen figurera i Engelsk favör. I stort sett hela truppen härstammar från Engelska superklubbar som Manchester City, Arsenal och Chelsea.

Mitt spel här blir kort och gott: England att vinna EM @ 6.00 på Betsson

Får City-duon Hemp och framförallt Lauren White fart på dojorna inledningsvis så kommer England bli livsfarliga. Såpass farliga att jag vädrar att man går hela vägen.

Efter semifinal i senaste EM och flera framskjutna placeringar under Neville´s ledning så valde förbundet att knyta till sig Sarina Wiegman för att ta det där sista steget. Ett drag jag verkligen gillar och en chansning som bör löna sig förr eller senare. Kanske redan i år.

Jag gillar Englands bygge skarpt och med hemmaplansfördelen tror jag man blir livsfarliga. Jag håller laget som favoriter att vinna turneringen, medan marknaden håller Spanien snäppet framför.

Trupp England EM 2022:
GK: Mary Earps (Manchester United)
GK: Hannah Hampton (Aston Villa)
GK: Sandy MacIver (Everton)
GK: Ellie Roebuck (Manchester City)
DF: Millie Bright (Chelsea)
DF: Lucy Bronze (Manchester City)
DF: Jess Carter (Chelsea)
DF: Niamh Charles (Chelsea)
DF: Rachel Daly (Houston Dash)
DF: Alex Greenwood (Manchester City)
DF: Steph Houghton (Manchester City)
DF: Demi Stokes (Manchester City)
DF: Lotte Wubben-Moy (Arsenal)
MF: Fran Kirby (Chelsea)
MF: Jill Scott (Aston Villa on loan from Manchester City)’
MF: Georgia Stanway (Manchester City)
MF: Ella Toone (Manchester United)
MF: Keira Walsh (Manchester City)
MF: Leah Williamson (Arsenal)
MF: Katie Zelem (Manchester United)
FW: Bethany England (Chelsea)
FW: Lauren Hemp (Manchester City)
FW: Chloe Kelly (Manchester City)
FW: Beth Mead (Arsenal)
FW: Nikita Parris (Arsenal)
FW: Alessia Russo (Manchester United)
FW: Ellen White (Manchester City)

Mitt spel här blir kort och gott: England att vinna EM @ 6.00 på Betsson