Fotbolls EM 2022 Sverige

Fotbolls EM | Grupp B: Finland

Finland blir totalt slaktade i dödens grupp?

Finland

Grupp B: Finland

Stackars Finland kommer med största sannolikhet att få ett oerhört kämpigt EM. Det enda som talar i finskornas favör är väl just det, att man har inget som helst att förlora. Alla förväntar sig tre raka förluster och uttåg med en gång.

Man är helt klart ett par nivåer under övriga lag i gruppen men helt odugliga är laget definitivt inte. Kvalet dominerade man något oerhört och hade det inte varit för en placering i dödens grupp hade faktiskt ett avancemang kunnat vara på tapeten. Finland är klart bättre än de sämsta lagen som Nordirland, Portugal och ett par andra. Man har helt enkelt haft otur.

Otur eller ej, så är faktum att man står i över 50 i odds att vinna gruppen och därefter i 15 gånger att avancera från gruppspelet, vilket dessvärre för de blå-vita känns som rimliga odds. Öppningsmatchen mot förhandsfavoriterna i Spanien lär dessutom bli högst jobbig.

Finland

Pytteposse på Finland +3.5 @ 1.70 ComeOn

Finland har egentligen bara ett par namn som sticker ut. Linda Sällström som numera håller rekordet för flest gjorda mål i det finska landslaget på 48 strutar (106 matcher). Under stora delar av karriären har hon hållit till i svenska toppklubbar innan hon 2018 flyttade till Paris för spel i den franska huvudstaden. Hon, och den unga mittfältsgeneralen från Tottenham i form av Summanen måste göra sitt livs mästerskap för att Finland ska ha någon chans på avancemang.

Jag var lite sugen på Spanien minuslina mot Finland i öppningsmatchen men linorna är lite väl djupa för att jag ska finna något större värde i slutändan. Det här blir således den första posten utan något konkret speltips. Jag är lite för svag för att kunna avgöra om man –3.5 Spanien eller +3.5 Finland är korrekt här. Troligen det sistnämnda.

Trupp Finland EM 2022:
GK: Tinja-Riikka Korpela (Tottenham)
DF: Elli Pikkujämsä (KIF Örebro)
DF: Tuija Hyyrynen (Juventus)
DF: Emma Koivisto (Brighton)
DF: Anna Auvinen (Sampdoria)
DF: Natalia Kuikka (Portland Thorns)
DF: Anna Westerlund (Åland United)
DF: Nora Heroum (Lazio)
MF: Ria Öling (Rosengård)
MF: Olga Ahtinen (Linköpings)
MF: Emmi Alanen (Kristiandstad)
MF: Essi Sainio (HJK)
MF: Eveliina Summanen (Tottenham)
FW: Amanda Rantanen (KIF Örebro)
FW: Juliette Kemppi (IFK Kalmar)
FW: Sanni Franssi (Real Sociedad)
FW: Linda Sällström (Vittsjö GIK)
FW: Jutta Rantala (Vittsjö GIK)
FW: Jenny Danielsson (AIK)
FW: Heidi Kollanen (KIF Örebro)

Pytteposse på Finland +3.5 @ 1.70 ComeOn

Lycka till Finland!