Fotbolls EM 2022 Sverige

Fotbolls EM | Grupp B: Tyskland

Tyskland ute efter revansch!

Tyskland

Grupp B: Tyskland

Grupp B får definitivt räknas som dödens grupp. Tyskland som fullständigt dominerat EM historiskt sett ställs mot hela turneringens största favoriter i Spanien, samt dubbelt nordiskt i form av Danmark och Finland.

Inte nog med att Spanien är ruskigt bra, så var det just Danmark som bröt Tysklands ofattbara EM-dominans 2017. Efter 6 raka EM-titlar (1995-2017) så skickade Danmark ut Tyskland i kvartsfinalen senast till allas stora förvåning. Vi kan räkna med ett laddat möte här.

Tyskland tillhör fortfarande världseliten, men man har definitivt tappat mark mot övriga Europeiska lag. Den fullständiga lekstuga man haft i EM tidigare är långt borta i skrivande stund och även om man tillhör det getingbo av lag som har rimlig chans att vinna turneringen så är man långt ifrån så stora favoriter som vi vanligtvis sett genom åren.

Följ oddsen på Pinnacle Sports HÄR!

Kvalet till slutspelet var som för de flesta andra bättre nationerna på damfotbolls-scenen en total överkörning. 8 vinster av 8 möjliga och 47-1 i målskillnad är givetvis skräckinjagande men samtidigt inget som troligen betyder ett skvatt när man nu blivit placerade i dödens grupp.

Tyskland

Pressen är stor på det tyska laget som åkt ut i kvartsfinal i EM 2017 såväl som VM 2019. Något nationen är extremt ovana av att hantera, framförallt på damsidan.

Lyckas inte Huth, Schuller och de andra nyckel-namnen prestera så finns det absolut inga garantier för att man tar sig ur gruppspelet. Spanien och Danmark är vrål-tuffa motståndare och även Finland är faktiskt inte helt odugliga.

Öppningsmatchen kan nästan bli direkt avgörande för utgången i gruppen då Tyskland som stora favoriter ställs mot Danmark. Hyperviktig match och premiärnerver kan stöka till det och göra det hela krampaktigt, men så som Tyskland bygger sitt lag via 4-3-3, allt som oftast, och med en ruskigt slagkraftigt mittfält, så talar ändå mycket för en chansrik tillställning. Jag sneglar mot överspelet men är inte helt tillfreds med höga 3.0-linan då Danmark har en tendens att hålla nere målsiffror både framåt och bakåt.

Tyskland trupp EM 2022

GK: Almuth Schult (Wolfsburg)
GK: Martina Tufekovic (Hoffenheim)
DF: Jana Feldkamp (Hoffenheim)
DF: Sara Doorsoun (Eintracht Frankfurt)
DF: Giulia Gwinn (Bayern Munich)
DF: Marina Hegering (Bayern Munich)
DF: Kathrin Hendrich (Wolfsburg)
DF: Sophia Kleinherne (Eintracht Frankfurt)
DF: Lena Oberdorf (Wolfsburg)
DF: Felicitas Rauch (Wolfsburg)
DF: Maximiliane Rall (Hoffenheim)
MF: Svenja Huth (Wolfsburg)
MF: Sara Däbritz (Paris St-Germain)
MF: Linda Dallmann (Bayern Munich)
MF: Lena Lattwein (Wolfsburg)
MF: Lina Magull (Bayern Munich)
MF: Sjoeke Nüsken (Eintracht Frankfurt)
MF: Chantal Hagel (Hoffenheim)
FW: Alexandra Popp (Wolfsburg)
FW: Nicole Anyomi (Eintracht Frankfurt)
FW: Jule Brand (Hoffenheim)
FW: Laura Freigang (Bayern Munich)
FW: Sydney Lohmann (Bayern Munich)
FW: Lea Schüller (Bayern Munich)
FW: Tabea Waßmuth (Wolfsburg)
FW: Klara Bühl (Bayern Munich)

Följ oddsen på Pinnacle Sports HÄR!