Fotbolls EM 2022 Sverige

Fotbolls EM | Grupp D: Frankrike

Öppet mål för Frankrike!

Frankrike

Grupp D: Frankrike

De flesta större lagen i den här turneringen har någon form av skrämmande grupp. För Frankrike har det dock blivit vinst i lotteriet då man står som enorma favoriter till gruppseger och samtliga tre motståndare får räknas som väldigt, väldigt svaga på den här nivån.

Frankrike har dock genom åren alltid haft det väldigt tungt i EM. Man har rentav underpresterat i stort sett varje gång. Sedda som ett av Europas i särklass bästa lag så har man trots detta aldrig passerat kvartsfinal. Samma visa var det 2017, när just kvartsfinalen blev för mycket för ett stjärnspäckat franskt lag.

Årets trupp är mestadels en enda stor mix av spelare från PSG och Lyon, som är landets två i särklass bästa lag. Lyon är fortsatt damsidans stora gigant med sina 8 Champions League-titlar, där den senaste i ordningen kom det här året när Barcelona besegrades i finalen.

Just Lyons försvarsspel var en stor anledning till den segern och flera av kuggarna från Lyons backlinje finns med i den här truppen. Wendie Renard från just nämnda Lyon är ledare i såväl landslag som klubblag och den stora nyckeln till ett fungerande franskt landslag.

Jag spelar Frankrike vinna gruppen @ 1.30 på COOLBET.

Efter år av misslyckandes i EM så har man här givits en guldchans att göra något stort. Med Island, Italien och Belgien i gruppspelet står man som skyhöga favoriter till vinst av grupp D. Inget av övriga lag har en trupp ens i närheten av vad Frankrike kan ställa ut på banan.

Kikar vi på spel så finns det inte jättemycket. Jag tror personligen inte Frankrike går jättelångt det här året heller, men undrar om inte vinna gruppspelet är lite av så kallad “bankränta”. Det är livsfarligt att spela spel till sådana här odds då man öppnar upp sig för mängder av kritik, men värde är värde och jag tror vi har cirka 5 punkter sådant här.

Coolbet säger 1.30 på Fankrike att vinna gruppen vilket jag tycker är några punkter för högt. Samma spel är 1.25 på de flesta andra bolag. Tar man sig förbi Italien i förstarundan, utan att förlora matchen, så ska gruppsegern med relativ enkelhet bärgas i de sista två matcherna. Vinner man mot Italien är det nog snudd på klart redan.

Frankrike

Trupp Frankrike EM 2022:

Målvakter: Mylene Chavas (Bordeaux), Justine Lerond (Metz), Pauline Peyraud-Magnin (Juventus).

Försvarare: Selma Bacha (Lyon), Hawa Cissoko (West Ham), Sakina Karchaoui (Paris Saint-Germain), Griedge Mbock Bathy (Lyon), Eve Perisset (Bordeaux), Wendie Renard (Lyon), Marion Torrent (Montpellier), Aissatou Tounkara (Atletico Madrid).

Mittfältare: Charlotte Bilbault (Bordeaux), Kenza Dali (Everton), Grace Geyoro (Paris Saint-Germain), Ella Palis (Bordeaux), Sandie Toletti (Levante).

Anfallare: Sandy Baltimore (Paris Saint-Germain), Delphine Cascarino (Lyon), Kadidiatou Diani (Paris Saint-Germain), Marie-Antoinette Katoto (Paris Saint-Germain), Melvine Mallard (Lyon), Clara Mateo (Paris FC), Ouleymata Sarr (Paris FC).

Frankrike mönstrar en trupp med riktigt fin mix av rutinerade kuggar och unga lovande superstjärnor. Halva laget är i stort sett nyblivna Champions League-mästarinnor och detta mixas upp med spelare som Katoto, som fortsatt väldigt ung satt dit 19 mål på sina 23 första landskamper.

Italien är enda lilla hotet mot gruppseger om Frankrike når någorlunda upp i nivå.

Jag spelar Frankrike vinna gruppen @ 1.30 på COOLBET.