Halmstads BK – Örebro SK

Defensiv av stål mot gamnackar utan motivation

Tyst! Hör ni? Det är ljudet av Degens hammare som slår in den sista spiken i Örebros kista. Liket är avlivat. Torsken i rivalmötet var nådastöten för närkingarna som kommer att spela i Superettan 2022. Härnäst ska ÖSK resa till Örjans Vall och bevittna hur man lirar överlevnadsfotboll hemma hos Magnus Haglund och Pelle Olsson, det kommer bli en riktig lektion.

Halmstads BK

Hallänningarna visste att säsongen skulle bli stenhård och att nykomlingarna skulle få slåss till sista blodsdroppen för att lyckas stanna kvar i finrummet. Det är just vad Halmstads BK gjort hela året och denna uppvisning manifesterades särskilt starkt på Hisingen i helgen. 2-1-underläget i halvtid mot Häcken hade kunnat sänka HBK, det hade garanterat sänkt ÖSK, men Sadat Karim kvitterade och följde upp med att assistera Tot Wikström till segerstruten med tio minuter kvar av tillställningen. Därmed har Magnus Haglunds herrar 26 poäng efter 24 omgångar, tio fler än Örebro och endast en färre än Mjällby på säker mark.

Örebro SK

Tre olika huvudtränare har försökt att skaka liv i Örebro SK:s kyrkogård men alla dessa stelopererade 30-plussare har varit cementerade i underjorden. 16 pinnar är stor skam sett till historik, budget, storlek på staden och namnen på tröjorna. 17 gjorda mål är sämst i serien. 48 insläppa mål är sämst i serien. Resterande sex rundor är endast en plågsam transportsträcka mot en kolsvart framtid. Mot Degerfors drog flera varningsflaggade pjäser på sig dyrbara ostskivor, det innebär att Marcus Lantz tvingas avvara flåbusarna Seger, Friday samt Almebäck. Plus att Broberg klev av med skada.

Speltips: Hemmalaget vinner och håller nollan

Det är väldigt, väldigt svårt att se hur ett välorganiserat och högmotiverat Halmstad i medvind ska gå på någon mina mot ett avsågat och gamnackat Örebro. Att den gjutna hemmadefensiven ska släppa in någon strut mot de loja närkingarna är mer otroligt än troligt. ÖSK har torskat tio av tolv bortamatcher och totalt gjort sju kassar inom detta spann. HBK har bara förlorat en hemmamatch, sju insläppta baljor finns noterade på elva tillställningar i Halland. Oddset lär dyka så här gäller det att smida medan järnet är varmt.

Jag spelar seger för Halmstad och hållen nolla till 2,65 hos Betsson!

Greven