Fotboll-bundesliga-speltips

Hertha Berlin – FC Köln

Match: Hertha Berlin – FC Köln

Det närmar sig slutet på Bundesliga för den här säsongen och med två omgångar kvar är det ett getingbo nere i botten av tabellen. Köln som reser till Berlin under lördagen är riktigt illa ute och matchen mot Hertha Berlin är troligtvis sista chansen för laget, uteblivna poäng här och det ser riktigt dystert ut.

Köln – ny tränare till nästa säsong, men nu då.

Det var nästan lite provocerande att se Köln under veckan presentera en ny tränare inför nästa säsong, Paderborn’s forne gnuggare Baumgart rattar iallafall laget inför nästa säsong vilket också säkerhetsställer att nuvarande tränaren Funkel enbart är en interimslösning. Men fokus borde såklart ligga på här och nu med Köln’s situation i ligan, man kunde ha väntat två veckor innan man annonserade inför framtiden, men så är det typiskt tyskt också att ha allt klart så fort som möjligt. 

För Funkel och laget blev det en käftsmäll under förra veckans match mot Freiburg, ett 2-2 mål i 90:e minuten dömdes bort för hands och sedan kom både ett och två mål i baken på övertid vilket resulterade i ett ganska missvisande 1-4 resultat, även om förlusten var rättvis. Detta dock efter två väldigt starka prestationer, så helt ska man inte räkna ut laget och när man nu ställs mot Hertha har man trots allt rätt goda förutsättningar för att hålla lagets hopp om spel i Bundesliga åtminstone en omgång till.

Hertha Berlin – hektiskt spelschema.

För det är ju som så att Hertha som står för motståndet avslutar en extremt intensivt spelschema med denna matchen, som blir lagets 5:e(!) på 12 dagar. Laget som varit Covid-drabbade och varit i en karantän har fått spela sig ikapp de andra, så medans helgens motståndare i Köln då hade spelledigt under en vecka och enbart spelat en enda match under denna tid, så är alltså läget annorlunda för Berlinarna. 

Något som också resulterat i flertalet skador och sjukstugan just nu innehåller ordinarie anfallaren Cordoba, ordinarie mittfältaren Guendouzi, Sami Khedira, lagets stjärna Cunha samt ytterbackarna Mittelstadt och Netz. Fler spelare kan missa matchen mot Köln, då man har hela fyra ordinarie spelare som står på 4 gula kort och riskerar avstängning mot Köln om man under onsdagens match med Schalke klantar till det. 

Självklart finns möjligheten att någon av de skadade lyckas komma tillbaka och man kan dessutom se fram emot att Lukebakio är tillbaka i träning, men inte direkt optimalt med andra ord. 

Sett till lagets insatser så är man visserligen obesegrade sedan man klev ur karantän, men det har sett allt annat än övertygande ut. Men en vinst mot Schalke ikväll, som man är rejält stora favoriter mot och där även Schalke nu åkt på tre fall av Coronaviruset, så ser tabellplaceringen åtminstone relativt stabil ut. 

Bortasidan erbjuder stort spelvärde, högspel!

Föga förvånande så anser jag att bortalagets förutsättningar inför matchen är betydligt bättre än Hertha’s, trots bruset med nyanställde tränaren. Jag behöver nog inte precisera mig särskilt mycket mer kring denna match efter genomgången och varför Köln är en “no brainer” här när de är satta som +0.25 underdogs med dessa förutsättningar, man väljer själv vilken lina, eller snarare hängslen man vill ta på sig om man ryggar, men Köln +0.25 till 1.87 (Pinnacle, Bet365) är i min bok ett riktigt bra högspel. Finns hos de allra flesta spelsidor där allt över 1.65 är spelvärt, men glöm inte att både Asian Handicap +0 eller den raka tvåan är bättre alternativ om orginal-linan (+0.25) sjunker under 1.80. Lycka till!

Speltips: Köln +0.25 till 1.87 @pinnacle