Hockey-VM

Hockey-dubbeln

Hockey-VMs avslutande dag med dubbla matcher!

Två matcher återstår av ishockey-VM och nu ska medaljerna delas ut. Vi börjar med en bronsmatch för att sedan gå vidare till guldmatchen under söndagskvällen. Jag har hittat en smarrig dubbel som kan förgylla söndagen och förhoppningsvis ge lite klirr i kassan.

Rygga min trippel här (förskriven kupong)

Match 1

USA – Tjeckien

Tjeckien möter USA i bronsmatchen, ett av lagen ska i alla fall få plocka med sig en medalj hem. Tjeckien förlorade sin semifinal mot Kanada med klara siffror 1-6 även om de tog ledningen i första perioden. Tycker dock att det var ett extremt blekt tjeckiskt landslandslag som hade oavgjort efter första perioden mycket tack vare Kanadas ovårdade spel med många utvisningar. I andra och tredje perioden var det mer eller mindre bara ett lag på banan och Kanada körde över Tjeckien.

USA däremot pressade finnarna in i det sista men fick ge sig till slut. Amerikanarna känns hetare men på oddset är tjeckerna favoriter. Det som talar emot USA är att de på backsidan fick på kort med folk i semifinalen, dock är NHL-backarna vana med att spela många minuter och back-to-back är inte ovanligt under grundserien i NHL. Det är en större stjärnglans i Tjeckien men hade jag fått sätta oddsen hade det legat rätt jämnt istället för Tjeckien som favoriter. Så när Svenska Spel bjuder på 2.73 på USA slår jag till.

Spel: USA @ 2.73
Tävling: Ishockey-VM
Plats: Nokia Arena
Tid: 14:20
TV: Viaplay

Match 2

Finland – Kanada 

I NHL brukar över/under-linan normalt ligga på 6.0 och SHL oftast 5.5 eller ibland 5.0. Här i finalen har linan smugit ner till 4.5 mål där oddset på under är lägre än det på över. Stor anledning till att oddsmakarna satt den låga linan är väl att man tror att finnarna får matchen dit de vill med sitt styrspel och tighta defensiv. Dock har både kvart och semi-final gått över 5.5 mål båda två.

Kanada tycker jag har sin starkaste sida i offensiven och har gjort tio mål på två matcher i slutspelet hittills. Laget är starka mentalt efter att hämtat upp underläge mot både Sverige och Tjeckien. Jag tror vi kommer få se en roligare final än vad oddset säger. Klipper övern och slår mig ner i soffan och jobbar mål!

Spel: Över 4.5 @ 1.90
Tävling: Ishockey-VM
Plats: Nokia Arena
Tid: 19:20
TV: Viaplay

Rygga min trippel här (förskriven kupong)

Speltips: Tjeckien FT + Finland-Kanada Över 4.5 Mål till 5.18

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100