Esport

IEM Winter 2021 dag 1

IEM Winter 2021 dag 1

Året börjar gå mot sitt slut och vi har två cs turneringar kvar att avverka innan ett par veckors uppehåll. Först ut är det IEM Winter där samtliga topplag förutom världsettan Navi finns med. Det kommer under varje kväll komma ut ett inlägg där jag har samlat mina speltips för nästkommande dag. ESL har delat upp turnering i två delar där gruppspelet spelas 2-5 December och slutspelet 10-12 December. Lagen är återigen tillbaka i Stockholm för att spela på LAN men denna gång utan publik.

Förutom speltips på IEM WInter här på sidan så kommer det vara full aktivitet i stugans Discord där det kommer vara bra häng och fina speltips från både mig och andra medlemmar!

13:30 MOUZ – Team Vitality

En intressant match där Team Vitality spelade fantastisk CS under Blast Fall Finals och tog sig hela vägen till final där Navi stod som segrare. Det ryktas fortfarande om spelarbyte i Vitality och det lär inte ha hunnit lägga ner så mycket tid på dagens motstånd. MOUZ har inte spelat på tre veckor och det finns inga ursäkter att inte komma in till matchen mot Vitality med en tydlig gameplan. ZywOo är den bästa spelarna på servern utan tvekan men Ropz kan ge honom en bra fight.

Även om Vitality är det bättre laget här så överskattas dem enormt och framförallt i en bo1. MOUZ kan sprattla till och att vi på rak seger får 3.00 hos bet365 samt nästan 1.90 på +3.5 hos Pinnacle måste synas.

13:10 OG – Team Liquid

Två lag som ingen förväntar sig ska utmana om en toppplacering. Det ryktas om spelarbyten i framförallt Team Liquid men senaste dagen har det börjat ryktas om att G2 är intresserad utav OGs aleksib (IGL). Såklart påverkar detta ytterst lite för tillfället och OG bör komma in i IEM Winter 2021 väl förbereda. Team Liquid har precis som Vitality precis spelat Blast Fall Finals och om det var lite speltid på lagen inför den turneringen så lär det inte vara bättre inför IEM Winter. Det kommer att vara pug style på amerikanerna och det ska inte räcka långt.

OG har en klart bättre veto än Team Liquid här och det borde bli Inferno som spelas. Spola tillbaka tiden ett par månader och min värdering på denna match hade troligtvis varit helt annorlunda. Liquid spelade bra under Blast men på Inferno så gillar jag OG Chanser och att dem vinner med minst tre rundor till runt 1.90 är värde.

14:20 Gambit – Fnatic

Fnatic har två raka turneringsegrar och är uppe i 12 raka vinster, 25-3 i kartor. När vinnarodds till IEM Winter släpptes så låg Fnatic på runt 80x på att vinna och 44x att nå final, nu är samma spel nere run 7.5x och 12.3x. Detta lag är oerhört bra och även om Smooya haft lite sjukdom så är förväntningarna på Fnatic väldigt stora. Gambit har gjort det helt okej under hösten och även dem har hunnit med att vinna en turnering efter Majorn. Gambit är favoriter och bör så vara men finns det något AWP spelare förutom s1mple och ZywOo som kan gå h2h med Sh1ro så är det Smooya.

Tycker att Gambit har fått ett större favoritskap än dem borde och att vi får nästan 2.40 i odds på en rak seger på Fnatic spelas.

14:20 ENCE – Virtus.pro 

Det här är den matchen som på förhand var svårast för mig att värdera. Jag var länge inne på att spela rak seger på ENCE men igår kom informationen att deras IGL Snappi har fått corona och då bytte jag sida helt. ENCE kommer att spela med ex-FPX spelaren ”Maden” istället och individuellt är det en uppgradering men vem ska nu ta ansvaret ingame? Det kommer att bli pug style för ENCE och det är inte rätt style att använda om man ska slå virtus.pro.

Vi kommer troligtvis att få se Dust2 spelas i denna match och det är en bra karta för båda lagen. Nya uppdatering på kartan gör att det krävs mer struktur och här har Virtus.pro en stor fördel. FL1T har nu varit med laget i ungefär en månad och han borde ha hittat sin plats på servern nu. Även om oddset rört sig lite sedan nyheten om Snappi kom ut så tycker jag fortfarande att ett ordinarie Virtus.pro är minst tre rundor bättre än ENCE utan IGL.

Speltips IEM Winter dag 1:
MOUZ moneyline @3.00 Bet365
MOUZ +3.5 @1.87 Pinnacle
OG -2.5 @1.84 Pinnacle
Fnatic moneyline @2.39 Pinnacle
Virtus.pro -2.5 @1.80 Pinnacle

//Emil