Travberra

JACKPOT – V86 Bergsåker / Solvalla

V86 med @travberra ikväll. Nya andelar på Spel & Lekkontoret är öppnade. Det är jackpot som gäller och vi har 7 Miljoner extra att spela om. Vill du delta i systemet kan du klicka här.

Mina tankar kring omgångarna kommer finnas tillgängliga för alla här i stugan. Detta tillsammans med den information jag införskaffar mig närmare spelstopp kommer ligga till grund för mina andelar som skapas och släpps på Spel & Lekkontoret.

V86 Bergsåker & Solvalla 27/10 

V86-1

7 Bellfaks galopperade kort efter start senast men då var det bilstart, något som visat sig vara ett tufft startmoment för just Bellfaks. Men nu är det voltstart vilket passar klart bättre, i de åtta senaste voltstartsloppen har Bellfaks skött sig klanderfritt. Trots galoppen senast kunde han ändå visa prov på fin form via en bra upphämtning. Från bricka tre på tillägg kommer han ikväll kunna sitta bra på det direkt och i min bok är detta hästen med bäst segerchans i loppet. Tränaren Jan-Ove Persson låter optimistisk och beroende hur strecken sitter närmare spelstopp kan detta mycket väl vara en spik att luta sig emot i omgången. 

V86-2

1 Mily har gått starkt en längre tid utan att få vinna. I den senaste starten blev hon fyra bakom bland annat Honey Mearas. I den starten valde man att släppa ledningen efter att öppnat rappt den första biten. Men frågan är hur man väljer att göra ikväll om man håller upp innerspåret? För två starter sedan visade Mily from genom att avsluta sista 800m via 1.08. Hon kan öppna bra från start och ikväll är jag inne på att både kusk och tränare gärna ser hästen i spets. Över kort distans och mot överkomligt motstånd ska Mily ha bra chans att leda runt om.

V86-3

9 Navona vann för två starter sedan trots bakspår över 1640m, då avgjorde hon säkert efter ha gått i tredjespår sista 600m. Endast tre dagar efter den segern var Navona återigen ute på tävlingsbanan, då blev hon hårt ansatt i spets men höll ändå klart bra hela vägen. Ikväll är motståndet överkomligt och Navona är hästen med bäst kapacitet i loppet, dessutom körs hon av loppets mest rutinerade kusk Mats Djuse. På Bergsåker har stoet tagit fyra segrar på fem försök och hon ska ses med bra segerchans även ikväll. Spik förslag. 

V86-4

5 D.Day Glide kommer med två raka segrar och är obesegrad för Thomas Dalborg efter två starter. Vid båda starterna har hon tagit hand om ledningen och vunnit därifrån. Men D.Day Glide är tuff och rejäl så skulle inte säga att hon är beroende av den positionen för att vinna. Stall Dalborg håller även fin form för dagen och på V86 ikväll ska man inte nonchalera D.Day Glide till 16%. 

V86-5

10 Gogobet Sisu är hästen med bäst kapacitet i fältet, men han är inte helt att lita på vilket öppnar upp loppet ordentligt vid gardering. 

3 Cab Frontline kommer med fin from. Ha vann i monté för tre starter sedan och senast vann man ett 2600m lopp för sulky på bra sätt. Till kvällens start ska Cab Frontline för första gången i sulkylopp gå med samma balans som i de två senaste montéstarterna, barfota bak. Vilket ska bli spännande. 

Vill även framhålla skrällen 11 Qvidja’s First som ikväll ska tävla barfota runt om igen och som är en bättre häst än vad som går att utläsa ur programmet. 

V86-6

4 Heaven’s Pace galopperade senast men kom tillbaka starkt och sköt till rappt när luckan väl uppstod. Hon är inte helt att lita på och har en känslig punkt i första sväng. Men kapacitet och styrka finns, felfri är hon med och utmanar om segern här. Givet streck vid gardering. 

V86-7

1 Elsa Zonett, 2 Mellby Ia och 11 Izola Silvåkra är de tre betrodda i loppet och av dessa tre är den jag håller högst helt klart  Izola Silvåkra. Men skulle jag framhålla en skräll är 5 Ztinas Blaze tidig för mig. Han avgjorde på bra sätt för två starter sedan och han har visat upp fart som duger bra för klassen. Skulle det bara klaffa lite med positionerna och tempot är detta ett skrällbud man inte ska nonchalera vid gardering. 

V86-8

Given förstahäst i avslutningen är 12 Made Of Stars som också kan ses som ett spikförslag. I den senaste starten satt han för långt ner i kön och kom aldrig riktigt in i matchen även om avslutningen var bra. Blev dock diskvalificerad för trängning efter loppet, vilket gör att man fått en plump överst i raden. Formen är däremot bra och kväll är distansen mer passande då han lever på sin styrka. Made Of Stars tål att göra en hel del jobb själv under loppen och Team-Westholm har bra form på stallet. Jag är inne på att Jörgen Westholms femåring bara är bäst ikväll och rundar samtliga.

Gillar du mina tankar finns chansen att delta i systemet genom att klicka här. 

På återhörande @TravBerra