Fotbolls EM Stugans speltips

Kroatien – Tjeckien

Kroatien behöver tre poäng och är bättre än Tjeckien!

Jag väljer att ta en tidig position på Kroatien inför Fredagens möte med Tjeckien. Detta eftersom att Kroatiens odds tickat upp ett par punkter sedan Tjeckien slagit Skottland, vilket jag tycker är helt fel. Kroatien är det bättre laget, och är högmotiverade att plocka tre poäng i denna matchen.

Tjeckien å sin sida sitter redan lugnt och fint i båten och kommer med största sannolikhet försöka hålla ett kryssresultat så länge det bara går.
Kroatien

Efter att Kroatien stått för en bragdartad insats i VM2018, där laget tog sig till final, så har det sakta men säkert börjat se lite sämre ut för de röd-vita. Mandzukic som var otroligt bra i VM är inte med i truppen och backlinjen hos Kroaterna är inte den bästa. Mot England, som trots allt är favorittippade i årets EM, så stod man ändå upp bra. England var det något vassare laget men Kroatien gjorde ändå inte bort sig på något vis.

Man visade återigen prov på sitt tekniska kunnande och hur väldigt bollskickliga man faktiskt är. Modric är spindeln i det kroatiska nätet och mot Tjeckien kommer Kroatien styra spelet från start till mål.

Kroaterna åkte på en 1-0-förlust mot England och blir således därför piskade att hitta tre poäng mot Tjeckien, för att slippa vad som kan bli en direkt avgörande match i Glasgow mot Skottland i sista rundan. Kroatien är tveklöst ett bättre lag är Tjeckien, och jag köper inte att oddset stigit eftersom att Kroaterna nu bör vara än mer vinstmotiverade än tidigare.
Tjeckien

Tjeckien fick med sig en blytung seger i öppningsmatchen mot Skottland, via två mål av Patrik Schick, där det andra målet med största säkerhet kommer utses till EM:s snyggaste mål. Kul för Tjeckien såklart, men man måste ändå kika på de underliggande statsen.

Att Skottland inte gjorde både 1 och 2 mål i matchen var smått ofattbart med tanke på chanserna som genererades, och att Tjeckien gjorde två mål var rentav i överkant. Alla underliggande stats pekade i en annan riktning än Tjeckisk seger, men sådan är fotbollen!

Tjeckien har nu tagit den trean man på förhand ansågs ha okej chans att plocka. Mot England och Kroatien kommer det bli andra bullar, och jag är säker på att Tjeckien inte räcker till i spelet mot ett mycket spelskickligt Kroatien. Kunde Skottland skapa så ofantligt mycket högkaratiga chanser som man gjorde, så kan definitivt Kroatien straffa Tjeckien också.

Tjeckiens försvarsspel såg faktiskt stundtals bedrövligt ut mot Skottland, men Vaclik i målet gjorde en makalös match i kombination med att Skottland var totalt iskalla i avsluten.


Speltips och varför:

Jag köper kort och gott inte att Kroatien stiger i odds. Tjeckien fick total maxutdelning mot Skottland och vann rakt av oförtjänt. Ger man Kroatien samma typer av ytor som Skottland fick så kommer det straffa sig stenhårt.

Modric bör kunna dominera händelserna i denna matchen från start till mål och sålänge inte Vaclik springer på moln igen så ska det till något alldeles extra för att Tjeckiens nolla ska förbli intakt igen.

Kroatien var inte bländande mot England på något vis men gjorde ändå en godkänd öppningsmatch på bortaplan. Nu spelar man på ”neutral plan” i Glasgow med kniven på strupen. Kroatien behöver tre poäng, för att undvika en direkt avgörande bortamatch mot just nämnda Skottland, som faktiskt kan anses vara en tuffare match än den här mot Tjeckien.

Tjeckien har ett par spelare man måste se upp med, men bakåt var det öppna dörrar stundtals för Skottland att njuta av. Kroatien har mer kvalité på nästan varje position kontra Skottland, är högmotiverade att vinna och är rakt av det bättre laget i matchen.

Med ett odds som tickat upp mot 2.20, så kliver jag in utan att blinka.

Alltså jag spelar:

-0.5 Kroatien @ 2.18 på Pinnacle Sports – Som erbjuder det bästa oddset just nu på Kroatien.

Missa inte heller att ni får stugans magiska em-tisha ifall ni reggar via vår länk på Pinnacle Sports.