Fotboll-laliga-speltips

La Liga: Getafe – Barcelona

Getafe med goda möjligheter på poäng i sista hemmamatchen

Den näst sista omgången ska summeras när vi under söndagen bjuds på hela 8 matcher från det spanska finrummet, där bl.a Getafe tar emot CL-klara Barca.

Hemmalaget är ännu inte helt matematiskt klara för nytt kontrakt, där de behöver en pinne på de sista två matcherna. När de här får lira inför ett fullsatt Coliseum mot ett helt färdigt Barca, ska värdarna ses med goda chanser på poäng.

Förutom brist på motivation kommer även gästerna till detta möte med allt annat än ordinarie lag, där mängder av skador och avstängningar stör. Trots fortsatt hög kvalitet, ska det mycket till att Barca bara ska gå ut och vinna här.

Getafe har flertalet faktorer som talar för poäng, och när det dessutom kan ske mot självaste Barca kommer Madridlaget göra allt för att så sker.

Spel: Getafe +0.5 @ 1.94 / Coolbet

Getafe

Värdarna har efter en usel höst onekligen steppat upp, och nu är man alltså en poäng från att matematiskt säkra nytt kontrakt. Hade man frågat Getafe-supportrarna innan säsongen, hade de omöjligen sagt att de var nöjda med enbart säkra kontraktet, men utifrån hur det såg ut i höstas är nog samtliga inom Getafe-kretsen nöjda med det.

Det som Getafe emellertid gjort oerhört stabilt säsongen igenom är defensiven, där de enbart snittar ett insläppt mål per match, något som är avsevärt bättre än konkurrenterna i de nedre regionerna av tabellen. Likaså har spelet på hemmagräs varit extremt solitt, där de i de senaste fem matcherna enbart släppt in två mål.

Innan Quique tog över var det offensiven som var det absolut största problemet, något som dels Quique, men framförallt det fina januarifösntret onekligen förbättrat. Anfallsduon Enes Unal och Borja Mayoral har gjort ett hästjobb, och brukar sätta bollarna när chanserna uppstår.

Stabilt hemmalag, med stor vilja på poäng. Getafe kommer göra jobbet, och när därtill gästerna kommer med i stort sett helt nykomponerad backlinje och mittfält, ska hemmalaget ses med goda chanser på poäng.

Barcelona

Det var ett tämligen lojt Barca som vi såg i matchen mot Celta, trots resultatmässig klar seger. Blaugrana gjorde i stort sett mål på varje skott, där xG landade på 1.23. Således var 3 gjorda mål verkligen i överkant.

Förutom att det spelmässigt inte var optimalt, drog dessutom Alba, Frenkie och Eric Garcia på sig varsitt kort och är därmed avstängda till detta möte. Och om det inte var nog, skallade Araujo ihop med lagkamraten Gavi, blev knockad och fick lämna arenan i ambulans. När därtill spelare som Pedri, Dest, Nico och Pique är out, är det onekligen icke-ordinarie backlinje och mittfält som lär spela här.

Med en trolig backlinje bestående av Alves, Mingueza, Lenglet och Balde, är det brist på både samspel och speltid, något som knappast skrämmer Getafe. På mittfältet lär Xavi ställa Gavi, Puig och Busquets, vilket är en trio som verkligen väger lätt mot ett fysiskt hemmalag.

Absolut, kvalitet finns fortfarande i offensiv riktning. Men anfallsspelet har verkligen varit haltande sedan skadan på Pedri, och mot ett taktiskt skickligt Getafe ska det mycket till att Barca här bjuder på målkalas.

Speltips Getafe – Barcelona

Det är två lag med helt skilda förutsättningar som under söndagen ställs mot varann på Coliseum.

Hemmalaget är verkligen i gott slag, där framförallt hemmaspelet varit framgångsrikt senaste omgångarna. Defensiven sitter väl, och Quiques taktiska skicklighet lär visa sig tydligt här. Med därtill stor motivationsfaktor, ska Getafe verkligen kunna ställa upp för fight.

Gästerna å sin sida kommer till detta möte omotiverade, loja och drabbade av mängder med skador och avstängningar. Den offensiva kvaliteén som finns hos Barca kan absolut skapa målchanser, men med ett fysiskt svagt mittfält och framförallt en iskall backlinje, ska Barca inte alls stå som så här pass stora favs på bortaplan.

Sett till förutsättningarna har jag otroligt svårt att se Barca bara gå ut och vinna den här matchen. Getafe kommer köra sitt taktiska försvarsspel, och mot ett ofokuserat och icke-ordinarie bortalag tror jag värdarna t.o.m kan plocka samtliga pinnar. Pluslinan gillas!

/ Junifalk

Spel: Getafe +0.5 @ 1.94 / Coolbet